No 16. Δυναμική εκκίνηση της πανελλαδικής πορείας ενημέρωσης στην Πάτρα

Συνάδελφοι,

Διεξήχθη χθες (17/11) με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας στην Πάτρα η πρώτη από μία σειρά συγκεντρώσεων ενημέρωσης την οποία διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ιονικής, με κεντρικό θέμα τη λήψη απόφασης για το μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων μας, συνάδελφοι Σαράντος Φιλιππόπουλος και Νίκος Αλεξόπουλος, ενημέρωσαν τους συναδέλφους για την προοπτική σωτηρίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε μία ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και προβληματισμού και ανέπτυξαν τη γνωμοδότηση-πρόταση που μας κατέθεσαν οι επιστημονικοί συνεργάτες μας κκ Κουτρουμάνης, Παπαρρηγοπούλου και Μαργιός, η οποία έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας των συναδέλφων μας.

Επιπλέον, παρουσιάσαμε τις ενέργειές μας και όλες τις εξελίξεις στη σημαντική υπόθεση της αποκατάστασης του εφάπαξ που παραμένει κορυφαία θέμα που έχουμε δεσμευτεί να επιδιώξουμε μέχρι εσχάτων και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε την επίλυσή του.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πορεία και εξέλιξη του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» που αποτελεί τη νέα ελπίδα για όλους τους Ιονικάριους, ενώ δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις σε πολλές ερωτήσεις συναδέλφων σε ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα που τους απασχολούν. Υπήρχαν και εξειδικευμένα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν, τα οποία διαβιβάσαμε άμεσα στους νομικούς και ασφαλιστικούς συνεργάτες μας προκειμένου να δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Ειδική μνεία έγινε στο θέμα των παροχών υπηρεσιών υγείας αφού αποτελεί, άλλωστε, κεντρική επιλογή της Ιονικής Ενότητας και μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει μία συνολική πρόταση κάλυψης της υγείας των συναδέλφων μας σε όλη την επικράτεια.
Είναι γνωστό ότι έχουμε διαχρονικά σταθεί στο πλευρό σας και η επικοινωνία μαζί σας αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής, καθημερινής επικοινωνίας και εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο, τονίσαμε την αναγκαιότητα να αγκαλιάσουν όλοι οι Ιονικάριοι τη νέα ιστοσελίδα μας, ενισχύοντάς τη, παράλληλα, με κάθε μέσο, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες για να αναδειχθεί η ζωή στην Ιονική Τράπεζα.

Τέλος, ζητήθηκε από τους συναδέλφους μας η συμμετοχή τους με κάθε δυνατό τρόπο σε μία μεγάλη και ελπιδοφόρα προσπάθεια: τη δημιουργία ενός λευκώματος της ιονικής οικογένειας, το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε όλοι όσοι εργαστήκαμε υπό τη σκέπη της Ιονικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό στόχο αφού η ολοκλήρωση και η έκδοση του θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την ιονική οικογένεια. Το λεύκωμα αυτό, που φιλοδοξούμε να εκδοθεί προς το τέλος του επόμενου έτους, θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, το οδοιπορικό πανελλαδικής ενημέρωσης που ξεκίνησε από την Πάτρα συνεχίζεται σήμερα στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στις 18:00 μ.μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο