«Μαρτυράνε χωρίς ξύλο», επιβεβαιώνοντας την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι,

Πρόσφατα ο Σύλλογός μας σας αποκάλυψε την παρακράτηση που γίνεται για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, την οποία, ομολόγησε ο κ. Πετράκης στον ατυχή αντιπερισπασμό που επιχείρησε σε δημοσίευμά του, καθόσον δεν αποδίδεται σε κανένα κρατικό φορέα, αλλά, όπως ισχυρίζεται, κρατείται στα αποθεματικά του ταμείου.

Συνεπώς, χαιρόμαστε γιατί για μία ακόμα φορά σας ενημερώσαμε έγκυρα και υπεύθυνα.

Σίγουρα ο συγκεκριμένος κύριος που παρίστανε τον Πρόεδρο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επί σειρά ετών δεν έχει την παραμικρή γνώση επί των ασφαλιστικών θεμάτων και φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφική πορεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Προσπαθεί να συσχετίσει τη δράση του με αυτήν του Προέδρου του Συλλόγου μας συναδέλφου Σαράντου Φιλιππόπουλου. Ο καθένας βέβαια έχει την πορεία του και οι συνάδελφοι της ΙΟΝΙΚΗΣ γνωρίζουν την προσφορά του συνάδελφου Φιλιππόπουλου, όπως επίσης και τις καταστροφικές επιλογές αυτού του κυρίου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Συνιστούμε στον κ. Πετράκη υπομονή και ψυχραιμία γιατί έχουμε στα χέρια μας στοιχεία που τον αφορούν και το επόμενο διάστημα θα τα γνωστοποιήσουμε για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…

Όσο για το συνεργάτη του κ. Πετράκη, τον κ. Κολλάτο, επιτέλους ομολόγησε και ο ίδιος ότι όχι μόνο αναγνωρίζει το διορισμένο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά συναλλάσσεται μαζί του, καθόσον με την από 20/6/18 πρότασή του ζητάει να ενταχθούν οι 6.340 συνταξιούχοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ (χωρίς αποθεματικά, χωρίς εισφορές εργαζομένων) με τα 47 ευρώ και να διασφαλιστούν οι εισφορές των εργαζομένων που δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο κρατικό επικουρικό φορέα, δηλαδή ταυτίζεται απόλυτα με τη βασική επιδίωξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Επιπλέον, προσπαθεί να συσκοτίσει την υπόθεση της αύξησης των συντάξεων στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία ανάμιξη επειδή εκείνη την περίοδο ήταν εργαζόμενος, ωστόσο τα γραπτά μένουν και αποδεικνύουν ότι όταν προσέφυγε ο Σύλλογος Βοηθηματούχων για το διπλασιασμό των συντάξεων, ο κ. Κολλάτος και οι συνεργάτες του στο Σύλλογο Συνταξιούχων έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ολέθριας αυτής επιλογής που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για να οδηγηθούν οι συντάξεις μας στη συνέχεια στα 50 ευρώ.

Σχετικά δε με τη μηνυτήρια αναφορά κατά του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την ΑΜΚ στην ATTICA BANK, την οποία επικαλείται και διατυμπανίζει ο κ. Κολλάτος εδώ και 2,5 χρόνια, σας γνωρίζουμε ότι η πρώτη ομόφωνη απόφαση για κατάθεσή της από το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ελήφθη το Φεβρουάριο 2016 και ενώ ακολούθησαν και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις του Δ.Σ., ουδέποτε κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά ούτε γνωστοποιήθηκε στο Δ.Σ. το περιεχόμενό της, αλλά ούτε και ποτέ εμφανίστηκε ο νομικός που υποτίθεται ότι την επεξεργάζεται για να ενημερώσει το Δ.Σ., όπως είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και αυτός ήταν και ο λόγος που απείχαν από την εκ νέου κοροϊδία στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ..

Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις από τον κ. Κολλάτο λάμβαναν και τα μέλη των άλλων Συλλόγων Συνταξιούχων που περίμεναν διακαώς την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που τελικά δεν έγινε ποτέ…

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες σε Δ.Σ. ότι η μη υλοποίηση αποφάσεων Δ.Σ., κάτι που αποτελεί συνήθεια από τον κύριο αυτό, επιφέρει συνέπειες και επομένως προς τούτο πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.