Νο 6. Κάλεσμα στην κοινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων “Ιονική Ενότητα” και του Συλλόγου Εργαζομένων για τη διάσωση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής σας προσκαλούν στην κοινή Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/11 στις 18.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

Ο επικουρικός μας φορέας βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ύπαρξής του. Από τη μια οι αδιέξοδες επιλογές του Ντίνου, του Βέργου, της Καραδελή , του Κολλάτου και της παρέας τους με την επιμονή τους για προσφυγή στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για διπλασιασμό των συντάξεων, και από την άλλη η σύγχυση που προξένησαν στους συλλόγους των εργαζομένων, ωθώντας τα διοικητικά τους συμβούλια να ζητήσουν την άμεση ανάληψη των εισφορών, εργοδότη και ασφαλισμένου, εξέλιξη που σηματοδοτεί αυτόματα την πλήρη διάλυση του ταμείου.

Ήδη, οι σύλλογοι εργαζομένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μαζί με το σύλλογο του κ. Γκιάτη, ζητoύν την εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού του για τη διακοπή της ασφάλισης των μελών τους που ανήκουν στο επικουρικό και την επιστροφή των εισφορών τους. Παράλληλα, υποβάλλουν αγωγή προς το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με αίτημα τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ταμείου.

Αμφότερες οι παραπάνω επιλογές, είτε για αύξηση των συντάξεων είτε για ανάληψη των εισφορών και το κλείσιμο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, είναι αδιέξοδες και εάν υλοποιηθούν θα είναι καταστροφικές για το σύνολο των ασφαλισμένων .

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναδείχθηκε η ανάγκη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η ιονική οικογένεια. Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε στον κο Γιώργο Κουτρουμάνη, τέως Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου Νομικής Αθηνών και τον κο Βασίλη Μαργιό, αναλογιστή και οικονομικό σύμβουλο του συλλόγου μας, προκειμένου να μελετήσουν, συντάξουν και καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για την καλύτερη δυνατή λύση για την επικουρική μας ασφάλιση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιστημονικοί συνεργάτες του συλλόγου μας, άριστοι γνώστες των ασφαλιστικών θεμάτων, θα καταθέσουν εφικτή πρόταση που θα κατοχυρώνει την επικουρική μας σύνταξη και θα διασφαλίζει το μέλλον όλων των ασφαλισμένων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Η Ιονική Ενότητα θα αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε η πρόταση που θα διατυπωθεί από τους επιστημονικούς της συνεργάτες να εγκριθεί από την κοινή Γενική μας Συνέλευση και να προωθηθεί όπου απαιτείται ώστε να αποτελέσει τη βάση για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης.

Συνάδελφοι,

Έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι μοναδικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που αντιμετωπίζουμε, διαχρονικά, τα κορυφαία ασφαλιστικά και εργασιακά μας ζητήματα με σύνεση, σοβαρότητα και επιτυχία. Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε για μία ακόμα φορά, καθώς η συμμετοχή όλων σας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να μπορέσουμε να ενεργήσουμε προς όφελος όλων των Ιονικάριων.

Για το σκοπό αυτό σας καλούμε την Τρίτη 18/11 στις 18.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην κοινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εν Ενεργεία και του Συλλόγου Εν Ενεργεία και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» παρουσία των προαναφερθέντων επιστημονικών συνεργατών του συλλόγου μας, οι οποίοι θα καταθέσουν τη γνωμοδότησή τους. Στη διαδικασία αυτή έχουμε προσκαλέσει και όλους τους συλλόγους που μετέχουν στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξουν ερωτήματα, να αναπτυχθούν προβληματισμοί, αλλά και να κατατεθούν και άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις, εφόσον υφίστανται, ώστε τελικά να λάβουμε οριστική απόφαση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε για να βγάλουμε το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από την κρίση.

 

Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη!

 

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα»

και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής