ΣΥΙΛΤΕ Νο 23. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Διόρισαν τους εαυτούς τους μέλη του Δ.Σ. με προσωρινή διαταγή – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4    FAX :  210 3311278

                                                                                                    e– mail : syilte.gramm@gmail.com

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 23

                                                                                                    Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018

.

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

.

Διόρισαν τους εαυτούς τους μέλη του Δ.Σ.

με προσωρινή διαταγή

.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

.

Οι “επενδύσαντες” τα 55,5 εκατ. ευρώ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τα οποία έκαναν “φτερά” στην ATTICA BANK κκ. Πετράκης, Λάτσης, Ξύστρας και Τσιακούλιας, που τυγχάνουν “πουλέν” του Συλλόγου του κ. Γκιάτη, κατάφεραν να “αυτοδιοριστούν” μέλη του Δ.Σ. με προσωρινή διαταγή για να συνεχίσουν το “νοικοκύρεμα” του επικουρικού μας φορέα.    

.

Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το τοπίο στην επικουρική μας ασφάλιση αλλάζει ριζικά μετά την εφετειακή απόφαση 2724/2018 που ακυρώνει την τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ του 2015. Οι Γενικές Συνελεύσεις δια αντιπροσώπων για να ελέγχονται απότη διοίκηση του ταμείου, η οποία επενδύει στην ATTICA BANK κ.ά., αποτελούν πλέον παρελθόν…

Αυτοί που έφεραν το ταμείο στη σημερινή, τραγική κατάσταση συνεχίζουν να αγωνίζονται για να πετύχουν το στόχο που έθεσαν μετά το Δεκέμβριο του 2015, που δεν είναι άλλος από τη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να μη λογοδοτήσουν για την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK, ευαγγελιζόμενοι τάχα τη διασφάλιση επικουρικής σύνταξης.

Η πραγματικότητα για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απέχει παρασάγγας από όσα αναφέρει η από 22/6/18 άκρως παραπλανητική ανακοίνωση του Συλλόγου του κ. Γκιάτη και των λοιπών Συλλόγων Εργαζομένων που συντάσσονται μαζί του.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ,

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι όσο συνεχίζετε να ακολουθείτε το άρμα του κ. Γκιάτη στη σημαντική για όλους μας υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, θα λειτουργείτε ενάντια στα συμφέροντά σας. Εξ άλλου, μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σε κανέναν τομέα δε λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων της Ιονικής, ούτε στον εργασιακό, ούτε στον ασφαλιστικό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2015 σας είχε τάξει πίστωση του λογαριασμού σας με τα 7/7 των εισφορών σας στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (σύνολο εισφορών εργαζομένου και εργοδότη) και τελικά το Δεκέμβριο του 2015 πιστώθηκε με τις εισφορές σας/ μας ο λογαριασμός της ATTICA BANK με την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που “έκαναν φτερά”!

Μόλις πριν από λίγο καιρό μάλιστα, στις 17/5/18, οι κκ. Ξύστρας και Λάτσης, μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από το Σύλλογο του κ. Γκιάτη, εισηγήθηκαν στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ νέα επένδυση ποσού 9,8 εκατ. ευρώ σε μετοχές της ATTICA BANK την οποία απέτρεψε ο Σύλλογός μας από κοινού με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ την τελευταία στιγμή με τις άμεσες ενέργειές μας (βλ.ανακοίνωση ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 18/5/2018).

Ήδη από τις αρχές του 2018 η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μείωσε τις ατομικές σας εισφορές περίπου κατά το 1/3 και όλα δείχνουν ότι κάθε χρόνο θα μειώνονται βάσει των διατάξεων του καταστατικού, τις οποίες σας ζητούν να επαναφέρετε σε ισχύ με πανελλαδική ψηφοφορία. Άλλωστε και στην από 22/6/18 ανακοίνωση του κ.Γκιάτη δεν υπάρχει νέα “υπόσχεση” ότι θα σας επιστρέψουν τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη. Αυτό το ενδεχόμενο έχει εκλείψει οριστικά.

.

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα πλέον είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση:

Όσο το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν εντάσσεται στο ΕΤΕΑΕΠ τόσο θα κατρακυλά οικονομικά. Μην αποπροσανατολίζεστε από τα εξαπτέρυγα των κκ. Γκιάτη και Κολλάτου που εμφανίζονται να ζητούν 900 ευρώ σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αυτό το παιχνίδι των 900 ευρώ παίζεται στις πλάτες σας για τις εντυπώσεις στα δικαστήρια και για να επηρεάσει τον ψυχισμό σας προκειμένου να βάλετε την υπογραφή σας στη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο υπερδιπλασιασμός της επικουρικής μας σύνταξης το 2005 (από 420 ευρώ στα 900) έγινε από τη συνδικαλιστική ομάδα του κ. Γκιάτη προκειμένου να ελέγξει μέσω των συνταξιούχων το Δ.Σ. του ταμείου.

Πάμε λοιπόν στο προκείμενο και στη λύση για το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η επικουρική μας σύνταξη:

Συνάδελφοι, γιατί ζητούσατε τις εισφορές σας; Τις ζητούσατε επειδή δε βλέπατε προοπτική να πάρετε επικουρική σύνταξη.

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει και προσφάτως ότι σε περίπτωση που κατατεθεί αίτηση των αρμοδίων οργάνων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ, υπάρχει βούληση για άμεση υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος που θα μας εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ΕΤΕΑΕΠ.

Σας υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου του κ. Γκιάτη και του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ότι η επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK πραγματοποιήθηκε για να μην ενταχθεί το επικουρικό μας ταμείο στο τότε ΕΤΕΑ.

Πάγια θέση του ΣΥΙΛΤΕ και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ότι η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης. Τώρα λοιπόν που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα για την υλοποίηση του μείζονος αυτού στόχου που θα διασφαλίσει την επικουρική σύνταξη για όλους τους ασφαλισμένους, εργαζομένους και συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.Όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογίες και παραπλανητικά τεχνάσματα για να διατηρείται στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μία χούφτα ανθρώπων που υπόσχεται σε όλους σύνταξη των 50 ευρώ (βλ. τις διατάξεις του καταργηθέντος καταστατικού) και καταχρεώνει το ταμείο και με υπέρογκα διοικητικά έξοδα, οδηγώντας το σταδιακά στην οριστική καταστροφή…

.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ:

1. Συνάδελφοι, μετά τη νέα αποτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA BANK και των reverse split, ολοκληρώνεται πλέον η μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. που αποφάσισαν το Δεκέμβρη του 2015 την “επένδυση” των 55,5 εκατ. ευρώ (τα οποία έχουν ήδη απομειωθεί κατά 52 εκατ. ευρώ περίπου) και παντός άλλου υπαιτίου ο οποίος συμμετείχε είτε ως ηθικός αυτουργός είτε ως συμμέτοχος στις πράξεις τους και σύντομα κατατίθεται στον αρμόδιοεισαγγελέα, κατόπιν απόφασης της Γ.Σ. και του Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Επίσης, κατόπιν απόφασης της  Γ.Σ. και του Δ.Σ. τη μηνυτήρια αυτή αναφορά θα προσυπογράψει και ο ΣΥΙΛΤΕ.

2. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η συμπεριφορά των υπευθύνων του Συλλόγου των υπάλληλων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που συνεχίζουν να μιλάνε -χωρίς αιδώ- στους συναδέλφους τους για την υποτιθέμενη προοπτική “αυτόνομης πορείας” του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ενώ στην ουσία ενδιαφέρονται να σώσουν “την τραπεζούλα τους” (βλ. επενδύσεις ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) εις βάρος της επικουρικής μας σύνταξης (ο πρόεδρός τους κ. Α. Σταθόπουλος είναι αυτός που ως εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, ενήργησε υπέρ των συμφερόντων της Alpha Bank και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων της Ιονικής που διεκδικούν πλήρες εφάπαξ βοήθημα).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που σας ζητάει ο κ. Γκιάτης

·        Η ασφαλιστική ομάδα της ΙΟΝΙΚΗΣ θα κρίνει το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αύριο κανένας δε θα δικαιούται να διαμαρτύρεται αν σήμερα ακολουθήσει όσα αναφέρονται στους φετφάδες του Συλλόγου του κ. Γκιάτη.  

·        Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου μας και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ !

.

Υ.Γ. Εξ άλλου να έχετε υπ’ όψη σας ότι ο κ. Γκιάτης δεν περιμένει να πάρει επικουρική σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Ο δικός του επικουρικός φορέας ήταν το ΤΑΠ Τραπέζης Πίστεως που έχει ήδη οδηγηθεί στη σιγουριά της ομπρέλας του ΕΤΕΑΕΠ. Και όπως λέει ο σοφός λαός, από πίτα που δεν τρως, δε σε μέλλει κι αν καεί…

.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

             Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

       Ν. Αλεξόπουλος            Γ. Ανδριώτης