ΣΥΙΛΤΕ Νο14. Η Alpha Bank και οι συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4    FAX :  210 3311278

                                                                                                    e– mail : syilte.gramm@gmail.com

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 14

                                                                                                    Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018

.

Η Alpha Bank και οι συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες

.

Όπως είναι γνωστόν επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας και τα παράπονά μας για τα όχι σπάνια φαινόμενα αντεργατικής συμπεριφοράς της τράπεζας, κάτι που σύμφωνα με την πεποίθησή μας δεν αρμόζει σε μία μεγάλη τράπεζα, όπως είναι η Alpha Bank, με τα τεράστια μεγέθη και τις χιλιάδες προσωπικού διαφορετικής τραπεζικής προέλευσης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Κατάστημα στον Πολύγυρο, το οποίο παρά την προσφυγή της τράπεζας στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει την ποινή που της επέβαλε το Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) τελικά θα χρειαστεί να κλείσει για κάποιες ημέρες.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο με τις Διευθύνσεις που στεγάζονται στο κτίριο της πλατείας Κοραή, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, την Παρασκευή 2/2/18, για δεύτερη φορά από το Σ.ΕΠ.Ε. με τη συνοδεία, μάλιστα, αστυνομίας, κατά την οποία βρέθηκαν αδήλωτοι εργαζόμενοι εκτός ωραρίου (περισσότεροι από 30), όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους. Εννοείται ότι δεν μπορεί να αποτελεί αξιοπρεπή λύση η “έξοδος κινδύνου του κτιρίου”, όπως συνέβη κατά τα λεγόμενα στην πρώτη έφοδο του Σ.ΕΠ.Ε..

Στο πλαίσιο των αντεργατικών ενεργειών περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ομαδική απόλυση των καθαριστριών, αλλά και η αντισυμβατική συμπεριφορά προς μεμονωμένους υπαλλήλους της τράπεζας που εκδηλώνεται με διαρκείς μικρομετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα κ.λπ. (βλ. «καψόνια»).

Με δεδομένα τα παραπάνω και λαμβανομένου υπ’όψη ότι αρμόδιος για το προσωπικό της Alpha Bank σήμερα είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Φιλάρετος, υποβάλλουμε προς αυτόν το αίτημα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμογής εκ μέρους της τράπεζας που επιβάλλονται από την εργατική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων η αμοιβή των εργαζομένων για την υπερεργασία τους και γενικά να προβαίνει η εργοδότρια σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη τράπεζα. Όλα αυτά ακόμα περισσότερο εν όψει και της φημολογούμενης αναβάθμισής του σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank.

Ως εκ περισσού τονίζουμε ότι ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου και έτοιμος να επικροτεί τις νόμιμες ενέργειες, αλλά και να κατακρίνει τις μη νόμιμες, όπως είναι οι αντεργατικές.

.

                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                   Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

            Ν. Αέξόπουλος            Γ. Ανδριώτης