Αποχαιρετιστήριος λόγος του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου στην εκλιπούσα συναδέλφισσα Κατερίνα Κρίκου

Αντιπροσωπεία του συλλόγου μας παρευρέθηκε χθες, Τρίτη 21/11, στην εξόδιο ακολουθία της αγαπητής συναδέλφισσας Κατερίνας Κρίκου.  Ακολουθεί ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος :

.

” Το χθεσινό μαντάτο ότι η ξεχωριστή και αγαπημένη μας συναδέλφισσα, η Καιτούλα μας, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι γέμισε με απέραντη θλίψη και πόνο το σύνολο της ιονικής οικογένειας.

Για όλους εμάς που τη γνωρίσαμε αρχικά μέσα στους χώρους εργασίας, αλλά συν τω χρόνω έγινε μία αγαπημένη φίλη, η Καίτη ήταν μία ξεχωριστή συνάδελφος σε όλη τη σταδιοδρομία της στην τράπεζα, μία ξεχωριστή μητέρα και οικογενειάρχης για τα δύο αγαπημένα της παιδιά, ένας ξεχωριστός άνθρωπος σε όλη την πορεία της ζωής της.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Καίτη δε στάθηκε τυχερή αφού η μάχη της επιβίωσης ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της δίπλα στις αδερφές της Σταυρούλα και Αναστασία και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα. Αναγκάστηκε να αντιμάχεται διαρκώς τις δυσκολίες για να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που προέκυπταν, αλλά η επιμονή και η άοκνη προσπάθεια την έκαναν ακατάβλητη και παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες, πάντοτε τα κατάφερνε με το κεφάλι ψηλά.

Εντούτοις, παρά τις σκληρές συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκε να αγωνίζεται και να κοπιάζει, η Καίτη δεν έπαψε ποτέ να διακρίνεται από ορισμένα χαρακτηριστικά που την ακολούθησαν σε όλη της τη ζωή. Μετέδιδε το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη και την πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Παρά τις προσωπικές της δυσκολίες, δεν αμελούσε να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο, φίλο, συνάνθρωπό της, όταν παρίστατο ανάγκη. Γιατί πάνω από όλα η Καίτη ήταν ένας άνθρωπος υπεύθυνος που μπορούσες να βασιστείς πάνω της και να σε στηρίξει. Ήταν ένας άνθρωπος διαρκούς προσφορά και αυτό το στοιχείο της προσωπικότητάς της πήγαζε από μέσα της, ήταν γραμμένο στο dna της θα μπορούσα να πω.

Στην τράπεζα η υπηρεσιακή της εξέλιξη ήταν άριστη, αφού τη διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα. Το κυριότερο όμως είναι ότι κατάφερε το ακατόρθωτο: η Καίτη στην τράπεζα είχε μόνο φίλους! Αλήθεια, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δε δημιούργησε ποτέ αντιπαλότητα και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί της την αγαπούσαν, έτρεφαν απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό της και της είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη. Ήταν σίγουρα από τους ανθρώπους που άφησαν βαριά παρακαταθήκη μνήμης με τη ζωή της. Όπως λέγεται, πεθαίνει κάποιος όταν τον λησμονούνε και είναι σίγουρο ότι η Καίτη δε θα λησμονηθεί ποτέ από όσους συνυπηρέτησαν μαζί της, γιατί η παρουσία της στις ζωές μας θα μείνει αναντικατάστατη. Οι συνάδελφοι θα τη θυμούνται και θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας.

Βέβαια το μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της Καίτης ήταν η οικογένειά της και τα παιδιά της που τα λάτρεψε όσο οτιδήποτε άλλο και τους αφιέρωσε τη ζωή της. Όλες της οι προσπάθειες αποσκοπούσαν η Αφροδίτη και ο Στέλιος να γίνουν σωστοί άνθρωποι με αρχές και αξίες, που έβγαιναν μέσα από το παράδειγμα της ίδιας της ζωής της. Στη συχνή επικοινωνία που είχε η Καίτη με τη σύζυγό μου, η αγωνία της ήταν πάντοτε το μέλλον και η πορεία ζωής των παιδιών της.

Αφροδίτη και Στέλιο, η απώλεια της μονάκριβης μητέρας σας αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στις ζωές σας. Είμαι βέβαιος ότι δε θα την ξεχάσετε ποτέ για όλα όσα σας χάρισε, για όλους τους αγώνες που έκανε για σας. Ωστόσο, έχετε κι εσείς μία μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στην αγαπημένη σας μητέρα. Να μείνετε πάντα αγαπημένοι και ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις δυσκολίες της ζωής. Γιατί μόνο έτσι θα αγαλλιάσει και η ψυχή της μητέρας που είναι σίγουρο ότι θα σας παρακολουθεί. Γιατί αυτή είμαι σίγουρος πως αυτή θα ήταν και η μεγαλύτερη επιθυμία της Καίτης.

Η Καίτη μας έδωσε μία τεράστια μάχη για να μείνει κοντά μας και στα παιδιά της. Πολέμησε μία ανίκητη αρρώστια και πάλεψε επί σειρά ετών με αξιοπρέπεια, δίχως ποτέ να λυγίσει, δείχνοντας το μεγαλείο της προσωπικότητάς της. Η στάση της αποτελεί σημείο θαυμασμού και αναφοράς για όλους εμάς που τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε και προσωπικά νιώθω υπερήφανος για την ξεχωριστή συναδέλφισσά μας που αποχαιρετούμε σήμερα.

Καιτούλα θα σε θυμόμαστε όλοι για πάντα.

Καλό Παράδεισο! “