ΣΥΙΛΤΕ Νο 7. Απάντηση στην ανακοίνωση Νο 23/1.08.2017 του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK του κ. Γκιάτη

            

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4    FAX :  210 3311278

                                                                                                    email : syilte.gramm@gmail.com

.

.

.

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 7

.

 

                                                                                                         Αθήνα, 2 Αυγούστου  2017           

.

.                     

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 23/1.08.2017 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA  BANK  TOY K. ΓΚΙΑΤΗ

.

.

 

 

Συνάδελφοι,

.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας για το περιεχόμενο της ως άνω ανακοινώσεως, θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε κατ’ ελάχιστον τα εξής:

Δεν αποδεχόμεθα και αρνούμεθα στο σύνολό του το περιεχόμενο της ανακοινώσεως αυτής διότι είναι απολύτως αόριστο, αβάσιμο και αυθαίρετο, ακόμα δε μη νόμιμο, υβριστικό και συκοφαντικό σε βάρος του σωματείου μας με τις εντεύθεν συνέπειες, στηρίζεται δε σε παραδοχές δικές του που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Συγκεκριμένα:

 

Α) 1. Ισχυρίζεται ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank ότι « με απαράδεκτες μεθόδους και ενέργειες τους εξέθεσαν την ομοσπονδία δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας για συνδικαλιστική οργάνωση. » Χωρίς να αναφέρει έστω και ένα περιστατικό.

Τον καλούμε να διευκρινίσει άμεσα ποιες είναι οι μέθοδοι και οι ενέργειες, σε τι εξέθεσαν την Ομοσπονδία και σε τι συνίστανται οι πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας για συνδικαλιστική οργάνωση.

     2. Ισχυρίζεται ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank ότι « στη συζήτηση του θέματος ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κατακεραύνωσε με την παρέμβασή του τις απίθανες αποφάσεις και τις πρακτικές του ΣΥΙΛΤΕ. »

Τον καλούμε να πει συγκεκριμένα:

α) ποιες είναι οι απίθανες αποφάσεις και πρακτικές του ΣΥΙΛΤΕ τις οποίες με την παρέμβασή του κατακεραύνωσε ο κ. Πρόεδρος της ΟΤΟΕ και

β) ποια αποστομωτικά στοιχεία επικαλέστηκε για να μας κατακεραυνώσει.

   3. Ισχυρίζεται ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank ότι « η απόφαση της ΟΤΟΕ ήταν άμεση και καθορίστηκε εκτός των άλλων και από την δειλία τους να παρευρεθούν στη Συνεδρίαση για να απολογηθούν και κυρίως για το θράσος τους να επικαλούνται κώλυμα λόγω παρέμβασής τους σε δικαστήριο!! »

Τον καλούμε να απαντήσει τι εννοεί όταν αναφέρει ότι η απόφαση της ΟΤΟΕ καθορίστηκε εκτός των άλλων και από τη δειλία μας να παραβρεθούμε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για να απολογηθούμε. Τον καλούμε να ξεκαθαρίσει:

α) Τι εννοεί όταν αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καθορίστηκε και από το γεγονός ότι δεν παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση. Εννοεί μήπως ότι αν είχαμε παραβρεθεί θα ήταν διαφορετική η απόφαση;

β) Σε ποιο δικαστήριο είχε κάνει παρέμβαση ο σύλλογός μας, υπέρ ποίου, ποια ημέρα συνεδρίαζε και ποια ώρα και τι απόφαση εκδόθηκε. Παράλληλα για πλήρη ενημέρωσή σας να αναφέρει ποια μέρα και ποια ώρα ήταν η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ.

γ) Γιατί είναι θράσος να επικαλείται κανείς κώλυμα την παράστασή του στο δικαστήριο εάν το γεγονός είναι αληθές;

    4. Ισχυρίζεται ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank ότι « αντί έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους τολμούν με επιστολή τους να απειλούν την ΟΤΟΕ με ποινική δίωξη!! »

Τον καλούμε να πει:

α) για ποιο συγκεκριμένο πράγμα έπρεπε να απολογηθούμε και

β) ποιες είναι οι ευθύνες που δεν τολμάμε να αναλάβουμε και

γ) με ποια συγκεκριμένη ενέργεια απειλήσαμε την ΟΤΟΕ με ποινική δίωξη

   5. Ισχυρίζεται ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank ότι « μεγαλύτερη απόδειξη του τρόπου λειτουργίας τους ήταν η καταγγελία (20.7.2017) μέλους του Διοικητικού τους συμβουλίου προς την ΟΤΟΕ το οποίο καταγγέλλει ότι διαφωνεί με τις ενέργειες τους και ειδικότερα με την απόκρυψη θεμάτων ημερήσιας διάταξης για συνεδρίαση που δεν έλαβε ποτέ γραπτή πρόσκληση!! »

Τον καλούμε να μας χορηγήσει αντίγραφο της από 20.7.17 καταγγελίας μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας προς την ΟΤΟΕ, την οποία αγνοούμε παντελώς και να γνωστοποιήσουν πώς περιήλθε σε γνώση τους το περιεχόμενο της όποιας τυχόν καταγγελίας μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας προς την ΟΤΟΕ. Αφού μάθουμε την καταγγελία και το περιεχόμενό της θα εκφράσουμε ευθέως τη θέση μας.

  6. Στο τέλος την ανακοινώσεώς του, ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank γράφει επί λέξει: « ο Σύλλογός μας καλεί τα ελάχιστα μέλη που δίνουν ακόμη συνδικαλιστικό άλλοθι σε ένα σωματείο που πλέον δεν έχει κανένα σημείο αναφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να συνταχθούν με την ΟΤΟΕ και τους συλλόγους – μέλη αυτής. »

Καλούμε τον κ. Γκιάτη να μας απαντήσει εάν αποτελεί δεοντολογικά σωστή συνδικαλιστική ενέργεια, ένας σύλλογος προσωπικού εργαζομένων να προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσηλυτίσει τα μέλη άλλου συλλόγου στον ίδιο χώρο και αν η τελευταία παράγραφος αυτής της ανακοινώσεώς του δεν επιδιώκει αυτό το σκοπό.

Β) Επικαλείται ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank το υπ’ αριθμ. 14903/25.7.17 (πρωτ. ΟΤΟΕ) έγγραφό μας (με αρ. πρωτ. 42/21.7.17) και αποδίδει δια αυτού την απειλή της ΟΤΟΕ σε ποινική δίκη.

Τον καλούμε να γνωστοποιήσει:

α) αν γνωρίζει όλο το περιεχόμενο του εγγράφου μας και

β) εφόσον το γνωρίζει γιατί δεν αναφέρεται στις πλήρεις αιτιολογίες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό και επιλέγει τις αοριστίες και τις αυθαίρετες παραδοχές που αναφέραμε παραπάνω.

Γ) Μετά από όλα τα παραπάνω αναμένουμε άμεση ενημέρωση όλων εκ μέρους του συλλόγου προσωπικού Alpha Bank για όλα τα θέματα που θέτουμε με την παρούσα.

Εννοείται ότι η τυχόν άρνηση του συλλόγου προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη να απαντήσει συγκεκριμένα στα παραπάνω ερωτήματα το μόνο που μπορεί να υποδηλώνει είναι η ομολογία και συμφωνία του με το περιεχόμενο της παρούσας. 

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                        Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ