Αγνοήστε τις επιστολές του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ! Καμία απάντηση στην καταστροφική διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου!

Συνάδελφοι,

Προσφάτως σας απεστάλη από τους διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επιστολή με τη σήμανση “εξαιρετικά επείγον”, προκειμένου να τους γνωστοποιήσετε το Σύλλογο που επιλέγετε να σας εκπροσωπεί στις διεργασίες του επικουρικού μας ταμείου, με βάση το νέο καταστατικό του.

Όπως γνωρίζετε βέβαια, από τις εκκρεμείς δικαστικές διαδικασίες και την από 14/10/2015 εξώδικη δήλωσή μας, αμφισβητούμε τη νομιμότητα και εγκυρότητα των τροποποιήσεων του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Το καταστατικό έχει κριθεί άκυρο με την υπ’ αριθμ. 2258/30-12-2016 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ έχουν αχθεί στη δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί ανακοπές κατά της διάταξης του ειρηνοδίκη που ενέκρινε τις τροποποιήσεις, όσο και αγωγές για την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης της 1.3./24.4.2015 του ταμείου, οι οποίες και εκκρεμούν.

Εν όψει των ως άνω αμφισβητήσεών μας, επαναλαμβάνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη εσπευσμένη εφαρμογή των νέων διατάξεων του καταστατικού του ταμείου, η νομιμότητα των οποίων δεν έχει κριθεί ακόμα δικαστικά. Μέχρι την οριστική απόφαση περί της νομιμότητας των καταστατικών τροποποιήσεων του επικουρικού μας ταμείου, οφείλουμε να μη συμπράξουμε με κανέναν τρόπο και σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα συνιστά εφαρμογή του νέου καταστατικού και των διατάξεων αυτού.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι με την εφαρμογή του νέου καταστατικού προέκυψαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφενός μεν με την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που επιτάχυνε την οικονομική του κατάρρευση, αφετέρου δε, λόγω του αναποτελεσματικού και ανορθόδοξου τρόπου λειτουργίας του με τη σωρεία επικίνδυνων αποφάσεων που έχει λάβει η διοίκηση (π.χ. η παράνομη μη εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης) που ταλαιπωρεί αναίτια τους ασφαλισμένους, έχοντας οδηγήσει το ταμείο σε πλήρες αδιέξοδο και τους ασφαλισμένους του σε διαρκή αγωνία για τη συνέχιση καταβολής της επικουρικής τους σύνταξης το επόμενο διάστημα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω, θεωρούμε τη διαχρονική και διατυπωμένη εδώ και μία πενταετία πρόταση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την ένταξή μας στο ΕΤΕΑ, ως τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική για τη σωτηρία της επικουρικής μας ασφάλισης και τη διασφάλιση συνέχισης καταβολής της επικουρικής σύνταξης σε όλα τα συνταξιοδοτηθέντα και μελλοντικά στα εν ενεργεία μέλη του και πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Για τους λόγους αυτούς σας συμβουλεύουμε να στηρίξετε τη στρατηγική μας και να μην αποστείλετε καμία απάντηση στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που με τις καταστροφικές της επιλογές έχει οδηγήσει το ταμείο μας στα πρόθυρα της διάλυσης.

>

Αγνοήστε τις οδηγίες που σας απεστάλησαν !

Καμία απάντηση στην καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !