Δώστε Πνοή στο Συνεταιρισμό μας! Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

(συν. Π. Ε.) – ΣΥΝ. ΕΡΓΑ.ΣΥΑ.

Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51   τηλ. : 210 3250693   fax : 210 3311278   mail : synergasya@gmail.com

>

Αγαπητοί συνεταίροι,

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ετήσιας Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού μας που διεξήχθη την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/4 στις 16:00 μ.μ. στον Κινηματογράφο “ODEON ΟΠΕΡΑ” (Ακαδημίας 57, Αθήνα).

Οι συνάδελφοι-μέλη του Συνεταιρισμού με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ευθυκρισία δήλωσαν για μία ακόμα φορά τη βούλησή τους για την επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού σε σύγχρονα πρότυπα !

Στη διαδικασία έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο από τα μέλη της διοίκησης, όσο και από τους άμεσους συνεργάτες και μέλη του Συνεταιρισμού μας και με ομοψυχία υπήρξε η επιθυμία αλλά και η γενική πεποίθηση για την προοπτική και την επίτευξη των στόχων του.

Λόγω των διατάξεων του νέου καταστατικού, υφίσταται η ανάγκη να αντικατασταθεί η προηγούμενη πενταμελής διοίκηση με εννεαμελή. Εν όψει αυτής της καταστατικής ανάγκης, το Σώμα της Συνέλευσης αποφάσισε, ανάμεσα σε άλλα θέματα, την προκήρυξη αρχαιρεσιών για τις 15 & 16 Μαΐου 2017 τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια.

Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία και πρόοδο του Συνεταιρισμού την εκλογή στη διοίκησή του στελεχών με διάθεση να ασχοληθούν και να βοηθήσουν στις δράσεις του. Για αυτό ελπίζουμε όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πραγματικά να προσφέρουν στην εξέλιξη αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, να υποβάλουν υποψηφιότητα ώστε να κριθούν από την ψήφο των συνεταίρων και να κληθούν να συνδράμουν στο έργο μας.

Καλούμε όλους τους συνεταίρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να αναδείξουν τη νέα, ιστορική διοίκηση του Συνεταιρισμού, πρώτη εκλεγμένη με βάση το νέο καταστατικό, που θα έχει τη μείζονα ευθύνη να θέσει σε στέρεες βάσεις την επαναλειτουργία του, ώστε όλοι μαζί να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις για το μέλλον.

Επιπλέον, αποτυπώθηκε και η δέσμευση της άμεσης έναρξης των δράσεων του Συνεταιρισμού άμα τη εκλογή της νέας διοίκησης, ώστε να αρχίσουν να απολαμβάνουν τα μέλη του τα οφέλη αυτής της μείζονος προσπάθειας.

>

ΔΩΣΤΕ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΑΣ!

Ο ιστορικός Συνεταιρισμός μας επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για να προσφέρει στα μέλη του σημαντικές υπηρεσίες εν μέσω της εκτεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης που έχει καταστήσει επιτακτική ανάγκη πλέον τη δημιουργία νέων οικονομικών δομών αλληλεγγύης και την οργάνωσή μας ως πολίτες και εργαζόμενοι σε συλλογικά μορφώματα.

>

Σε αυτήν τη βάση και έχοντας ως οδηγό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, αποφασίσαμε να αναλάβουμε την προσπάθεια για την επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού μας σε πλαίσια διαφάνειας και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων. Ύστερα από μία μακρά και επίπονη πορεία εξυγίανσης και αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού του ώστε να είναι ικανό να εξυπηρετήσει τη λειτουργία του εγχειρήματος σε σύγχρονα πρότυπα, πλέον ο Συνεταιρισμός πλέον μπαίνει σε μία σταθερή τροχιά λειτουργίας.

Συνάδελφοι, όπως είχαμε δεσμευθεί απέναντί σας, η λειτουργία του Συνεταιρισμού μας παίρνει σάρκα και οστά.

Η διοίκηση σας ζητά να τον στηρίξετε προς όφελος δικό σας και των συναδέλφων σας ώστε να θεμελιωθεί σταδιακά ο Συνεταιρισμός σε ένα στέρεο και αποτελεσματικό οικοδόμημα αλληλεγγύης και από την πλευρά της σας υπόσχεται ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποστηρικτικές δομές, να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξή τους, που θα οδηγήσουν σύντομα στην πλήρη και αποτελεσματική έναρξη της λειτουργίας του:

– Σύναψη συμβάσεων για την κάλυψη καταναλωτικών αναγκών

Οι συνεταιριστικές πρωτοβουλίες στην εκτεταμένη περίοδο της κρίσης έχουν ανεξερεύνητες -ιδιαίτερα στη χώρα μας- και ανεξάντλητες προοπτικές για την πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές, που σε περίπτωση ορθής, οργανωμένης, μεθοδικής και χρηστής λειτουργίας, μπορούν να αποφέρουν ιδιαίτερα οφέλη στους συμμετέχοντες. Φιλοδοξία μας είναι ο Συνεταιρισμός να λειτουργήσει πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα, με εξειδικευμένα στελέχη, ειδικά επιφορτισμένα για την αναζήτηση και παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών, που σίγουρα θα βελτιώσουν τις αγοραστικές δυνατότητες των μελών, θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις καταναλωτικές τους ανάγκες με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές και θα αποτελέσουν μία σημαντική συνδρομή στο περιβάλλον της κρίσης και στο πεδίο της αλληλέγγυας οικονομίας.

– Εκσυγχρονισμός – ηλεκτρονική λειτουργία

Το όραμα όλων των στελεχών δεν είναι απλά η ανασύσταση του ιστορικού μας Συνεταιρισμού, αλλά η προσπάθεια να λειτουργήσει σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα ώστε να μπορέσει πραγματικά να ικανοποιήσει τις σημερινές καταναλωτικές ανάγκες. Σε αυτήν την προσπάθεια και καθώς ζούμε στην εποχή των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών και της πληροφόρησης, κεντρικό ρόλο θα έχει η συνεχής ενημέρωση των μελών του και η εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παρέχει. Στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία η δημιουργία φιλικής προς το χρήστη ιστοσελίδας του Συνεταιρισμού, μέσω της οποίας θα γίνεται η παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και η παραγγελία τους, ενώ επίσης στα σχέδιά μας βρίσκεται και ο σχεδιασμός ειδικών εντύπων ενημέρωσης που θα αποστέλλονται στα μέλη.

– Πανελλήνιο Δίκτυο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Εξ αρχής σας έχουμε ενημερώσει ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να ληφθεί η απόφαση επαναλειτουργίας του Συνεταιρισμού είναι η φιλοδοξία μας να συμβάλει τα μέγιστα στην κάλυψη των αναγκών της υγείας των μελών του, καθώς όλα τα έσοδά του από τις προμήθειες θα προορίζονται για τη δημιουργία πρότυπων υπηρεσιών κάλυψης της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Άμεση προτεραιότητά μας είναι η σύμβαση με ασφαλιστική, εταιρεία που θα καλύπτει τους συναδέλφους που έχουν απολέσει τη συμπληρωματική ασφαλιστική κάλυψη από την τράπεζα από το 2014 και εντεύθεν (που διεκδικείται από το σύλλογο με αγωγή κατά της τράπεζας, αλλά στο μεσοδιάστημα απαιτείται η κάλυψη αυτής της ομάδας των συναδέλφων από το Συνεταιρισμό μας).

Εν συνεχεία, ο βασικός μας στόχος είναι η παροχή ενός προγράμματος κάλυψης όλων των αναγκών της υγείας, που ήδη βρίσκεται σε πλήρη επεξεργασία και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το αναλυτικό σχεδιασμό υλοποίησης και εφαρμογής του.

 

– Διεύρυνση μελών

Μία μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η όσο το δυνατόν μείζονα διεύρυνση των μελών του Συνεταιρισμού μας για την αποτελεσματικότερη και πλέον συμφέρουσα λειτουργία του. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η επιδίωξη εγγραφής στο Συνεταιρισμό της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων, καθώς και ατόμων από το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον, όπως επίσης και η διεύρυνση των μελών του με σύναψη συνεργασιών και με άλλους τραπεζικούς χώρους.

>

Ανεπανάληπτη προσφορά πακέτων κινητής τηλεφωνίας

Αποκτήστε τα ιδιαιτέρως επωφελή πακέτα τηλεπικοινωνιών μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (HRS mobile) , που εξασφάλισε ο Συνεταιρισμός για όλα τα μέλη του

Η ραγδαία ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και η αυξανόμενη σημασία τους στην καθημερινότητά μας, μας έκανε να στραφούμε για την πρώτη μας συνεργασία στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (HRS mobile) για την προσφορά ιδιαιτέρως ανταγωνιστικών πακέτων κινητής τηλεφωνίας που δεν μπορείτε να βρείτε στην αγορά και δε διατίθεται σε μεμονωμένους καταναλωτές.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας μας, καλούμε τα μέλη να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού ώστε να ενημερωθούν για την ανεπανάληπτη προσφορά και να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους που δεν παρέχονται στην αγορά, τόσο προς όφελος των συνεταίρων όσο και προς όφελος του Συνεταιρισμού μας, αφού με τα πρώτα έσοδα θα ξεκινήσει άμεσα η κάλυψη των υπηρεσιών υγείας.

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή αρχή που θα ανοίξει το δρόμο και για τις επόμενες συμφωνίες.

>

Αλληλεγγύη – Διαφάνεια – Αποτελεσματικότητα για έναν Πανιονικό Σκοπό

Είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων θα αγκαλιάσουν αυτή τη νέα πανιονική προσπάθεια που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Διαφάνεια – Αποτελεσματικότητα, που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελής για όλους. Δυστυχώς, μία μικρή μειοψηφία –οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν οδηγήσει το Συνεταιρισμό στην απαξίωση και στα όρια της διάλυσης- συνεχίζουν να αντιστρατεύονται αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία, φοβούμενοι ότι τυχόν επιτυχία της θα φανερώσει για μία ακόμα φορά την ανεπάρκειά τους. Ωστόσο, οι ελάχιστοι που εναντιώθηκαν στην επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού, δεν είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό εμπόδιο, παρά μία μικρή καθυστέρηση.

Λόγω της αρνητικής διαχείρισης του παρελθόντος είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις των συναδέλφων. Επομένως η λειτουργία του Συνεταιρισμού θα πρέπει στο εξής να χαρακτηρίζεται, ιδιαίτερα στα οικονομικά του στοιχεία, από διαύγεια και εξωστρέφεια.

Παράλληλα, επειδή το συνεταιριστικό εγχείρημα της Ιονικής έχει περάσει από… Συμπληγάδες κατά το πρόσφατο παρελθόν με ανεπαρκείς και επιζήμιες διοικήσεις και προς αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης των μελών του, προσκαλέσαμε ορκωτούς ελεγκτές για την περίοδο 2002-2016 (συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης διοίκησης που προερχόταν από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ), που θα μας καταθέσει λεπτομερή έκθεση στην επόμενη διοίκηση για τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου.

Το συγκεκριμένο πόρισμα θα αναρτηθεί σύντομα εξ ολοκληρία στην ιστοσελίδα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και μετά από αυτήν την εξέλιξη, θα τεθεί υπό την κρίση των μελών του Συνεταιρισμού στην επόμενη Γενική Συνέλευση, που θα αποφασίσει αν πρέπει να αναζητηθούν περαιτέρω ευθύνες.

>

Συνάδελφοι,

Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού, θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και για όλες τις συνεργασίες που θα συνάψουμε μέσω της ιστοσελίδας της Ιονικής Ενότητας.

>

Το συνεταιριστικό εγχείρημα αποτελεί υπόθεση όλων μας! Σας καλούμε να συνδράμετε ο καθένας ξεχωριστά και να δώσετε πνοή στην επαναλειτουργία του ιστορικού Συνεταιρισμού μας ! 

Εμείς από την πλευρά μας ως διοίκηση είμαστε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας και ζητάμε από όλους εσάς να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια ! 

<

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

          Ν. Κάβουρας                      Σ. Φιλιππόπουλος