ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι εξελίξεις σε όλα τα “μέτωπα” του εφάπαξ

Οι εξελίξεις που αφορούν το εφάπαξ βοήθημα προσελκύουν πάντοτε την προσοχή όλων των συναδέλφων, εργαζομένων και συνταξιούχων, αφού οι πολυάριθμες πτυχές του σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τους “αγγίζουν” όλους. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ παρακολουθεί στενά όλα τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει δυναμικά όπου το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων του χώρου μας:

  • Κατόπιν χθεσινής παρέμβασης του συλλόγου μας, η νομική υπηρεσία του ΕΤΕΑΕΠ ολοκλήρωσε αυθημερόν την επεξεργασία του νέου σχεδίου απόφασης χορήγησης του εφάπαξ και από σήμερα αρχίζουν να εκδίδονται αποφάσεις.

  • Κατόπιν χθεσινής επικοινωνίας με τον αρμόδιο διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πληροφορηθήκαμε ότι το κονδύλι που ζήτησε το ΕΤΕΑEΠ για την επανεκκίνηση της καταβολής του εφάπαξ εγκρίθηκε και την επόμενη εβδομάδα θα είναι στη διάθεση του ταμείου. Τα ποσά αυτά προέρχονται από τις μνημονιακές δόσεις και τα αποθεματικά του ταμείου παραμένουν για να συνεχιστεί η καταβολή μετά τη λήξη στις 30/6/17 των κονδυλίων αυτών.

  • Σίγουρα ένα σημείο στο οποίο παρουσιάζεται στασιμότητα είναι η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών του υπερταμείου στα νέα του γραφεία στη συμβολή των οδών Ακαδημίας 58 και Ιπποκράτους. Αυτό προς το παρόν λειτουργεί θετικά καθόσον η μετακόμιση θα δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων, αφού το ως άνω κονδύλι που ενέκρινε το υπουργείο θα πρέπει να εξαντληθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Για το επόμενο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου το ΕΤΕΑΕΠ θα πρέπει να ζητήσει νέα έγκριση από το υπουργείο.

  • Ο σύλλογός μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας του ταμείου με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να εκδοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις, ώστε να απορροφηθεί ολόκληρο το κονδύλι μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη εκδοθεί 80 αποφάσεις και οι 50 περίπου εξ αυτών των δικαιούχων έχουν ήδη πιστωθεί το εφάπαξ βοήθημά τους.

  • Ο σύλλογός μας παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε διορθωτικά μέσω των ασφαλιστικών και νομικών μας συμβούλων σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.

.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ!

Ο μεγάλος όμως στόχος που έχει θέσει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αφορά την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ, σύμφωνα με την υποχρέωση της τράπεζας για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου εργαζόμενου που προέρχεται από την Ιονική.

Επειδή δυστυχώς, η διοίκηση της Alpha Bank συνεχίζει να κωφεύει στις απανωτές δικαστικές δικαιώσεις μας και να αγνοεί την ανάληψη των υποχρεώσεών της, η αγωνιστική μας κινητοποίηση για τη δικαίωση των αιτημάτων μας αποτελεί πλέον μονόδρομο!

  • Η προκλητική αδιαφορία της τράπεζας στο θέμα του εφάπαξ σε συνδυασμό με την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών της κύριας ασφάλισής μας, θα βρουν την ανυποχώρητη αγωνιστική απάντηση που τους αρμόζει!

  • Χρέος όλων μας είναι η καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει ο σύλλογός μας, με αφετηρία τη μόνιμη εγκατάστασή μας έξω από το Κεντρικό στις 13 Μαρτίου και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα!

  • Η μαζική συμμετοχή και υποστήριξή σας θα καθορίσει και την επιτυχία του αγώνα μας για τη δικαίωση στο μείζον θέμα του εφάπαξ που αφορά όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, της Ιονικής!

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣΠΑΛΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!


.

Να μη λείψει κανείς!