Επιστολή-Τελεσίγραφο προς τον κο Σπύρο Φιλάρετο (Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή COO Alpha Bank) για την άμεση επίλυση του ζητήματος της υποστελέχωσης του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΤΑΠΙΛΤ (ΙΚΑ)

Συνάδελφοι,

Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει το μείζον πρόβλημα υποστελέχωσης που πλήττει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΤΑΠΙΛΤ (ΙΚΑ). Ο σύλλογός μας έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος, απευθυνόμενος τόσο προς την διεύθυνση της τράπεζας όσο και προς τους αρμόδιους φορείς του ΙΚΑ. Παρά την κατ’ εξακολούθηση δικαίωση των θέσεών μας από το ΙΚΑ, δυστυχώς οι ενέργειές μας βρήκαν ένα απροσπέλαστο τοίχο από την πλευρά της τράπεζας και δη της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Ωστόσο, πλέον η κατάσταση τείνει να ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του κλάδου κύριας ασφάλισής μας σε συνδυασμό με την επικείμενη αποχώρηση στις 31/12/2016 της προϊσταμένης του κλάδου, ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του!

Εκτός από τις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών του ταμείου, σημειώνουμε ότι ήδη υπολείπεται ένας σημαντικός αριθμός συνταξιοδοτικών αποφάσεων συναδέλφων μας που αποχώρησαν με την εθελούσια έξοδο το 2014 και σύντομα θα προστεθούν περίπου 100 αποχωρήσαντες με τη νέα «εθελούσια έξοδο» που θα διευρύνουν περισσότερο τη λίστα αναμονής έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Επειδή η επιδείνωση του προβλήματος διευρύνεται συνεχώς και κλιμακώνεται σε επίπεδα που θα καταστήσουν τον κλάδο ασφάλισής μας ουσιαστικά μη ενεργό και καθώς ο σύλλογός μας εξαντλώντας και το έσχατο σημείο συνεννόησης, απέστειλε την κάτωθι επιστολή στον Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή COO της Alpha Bank κο Σπύρο Φιλάρετο, εφιστώντας του εκ νέου την προσοχή στο μείζον αυτό πρόβλημα και ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

Αυτήν τη φορά, αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση για την επίλυση του ζητήματος, τα Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΣΥΙΛΤΕ θα συνέλθουν σε επείγουσα συνεδρίαση για να αποφασίσουν τη δυναμική αναμέτρηση με τη διοίκηση και προσωπικά με τη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κα. Πηνελόπη Κονιδάρη την οποία θεωρούμε υπεύθυνη, λαμβάνοντας αποφάσεις για:

1. Αγωνιστική παρέμβαση αν η τράπεζα αδιαφορήσει.

2. Άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη από κοινού με το ΙΚΑ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο λειτουργίας στον Κλάδο της Κύριας Ασφάλισης των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ιονικής.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον κο Φιλάρετο: