Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις – Της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου

Η έρευνα της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου για την ιστορική αδικία της απότισης φόρου τιμής ως “ήρωα” στο στρατηγό Χρήστο Καβράκο, του οποίου το όνομα έχει δοθεί από τη Χούντα στο στρατόπεδο, αλλά και σε δρόμο των Τρικάλων, έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία.

– Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Σούλα Μερεντίτη είχε καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήδη από το 2007 την Ερώτηση υπ’ αριθμ. 330/04-10-2007, σχετικά με το αίτημα μετονομασίας του στρατοπέδου:

«…Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας:

Προτίθεται και πότε, να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της κοινωνίας της πόλης και του Νομού μας και να μετονομάσει το στρατόπεδο Καβράκου σε στρατόπεδο Στρατηγού Σαράφη;»

Η -αρνητική- απάντηση ήταν η εξής:

Φ. 900α /5577/9278/29 Οκτωβρίου 2007

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 330/04-10-2007 Ερώτησης της Βουλής των Ελλήνων, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Σούλα Μερεντίτη, με θέμα τη μετονομασία του στρατοπέδου «ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

«…Μετονομασία στρατοπέδου πραγματοποιείται μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι εκείνος του οποίου το όνομα φέρει το στρατόπεδο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της σχετικής Διαταγής, οπότε ο Στρατοπεδάρχης υποβάλλει ιεραρχικά σχετική αλληλογραφία.

Σύμφωνα με την, από 19 Μαρτίου 1975, Διαταγή του Γ.Ε.Σ, στο στρατόπεδο που εδρεύει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (Σ.Μ.Υ) δίδεται το όνομα του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου.

Από τα τηρούμενα στο αρχείο της Δ.Ι.Σ/Γ.Ε.Σ στοιχεία για το Στρατηγό Καβράκο προκύπτει ότι ο υπόψη Αξιωματικός γεννήθηκε στα Τρίκαλα το έτος 1882…. Από τα ως άνω στοιχεία προκύπτει ότι το όνομα του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της Γενικής Διαταγής περί «Ονομασιών–Μετονομασιών Στρατοπέδων».

Πηγή: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Περίδος: ΙΒ, Σύνοδος: Α΄, Συνεδρίαση: ΚΗ΄ 12/11/2007

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es12112007.pdf

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/40/3317

Η συνάδελφος επανέρχεται με τη σκανδαλώδη φωτογραφία που έχει συμπεριληφθεί στα εκθέματα του άρτι εγκαινιασθέντος Στρατιωτικού Μουσείου της ΣΜΥ στο Στρατόπεδο “Καβράκου” το Σάββατο 17/12/2016 και η οποία προέρχεται από την παράδοση της πόλης των Αθηνών στους ναζί!

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Νομίζουμε ότι έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου ώστε να εμποδιστεί με κάθε τρόπο ένας δωσίλογος να μολύνει το φρόνημα των Ελλήνων υπαξιωματικών. Καιρός να αποκαθηλώσουμε το αίσχος του Στρατοπέδου «Στρατηγού Χρήστου Καβράκου»!