Μεγάλη νίκη για τα μέλη του Συνεταιρισμού και την ιονική οικογένεια! Με μαζική και δυναμική συμμετοχή, οι Συνεταίροι αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση (28/5) : Η Νέα Εποχή του Συνεταιρισμού είναι Γεγονός!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, διεξήχθη το Σάββατο 28/5 η Καταστατική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνεταιρισμού μας στον κινηματογράφο “ODEON ΟΠΕΡΑ” (Ακαδημίας 57, Αθήνα). Σε συνεργασία με τη νομική συνεργάτιδά μας κα Αγγελική Καίσαρη είχαμε οριοθετήσει τις απαραίτητες τροποποιήσεις που θα καθιστούσαν το Συνεταιρισμό έναν οργανισμό που θα λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα και στη σημερινή διαδικασία τις θέσαμε στην κρίση του σώματος της Συνέλευσης.

Οι συνάδελφοι-μέλη του Συνεταιρισμού με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ευθυκρισία εκδήλωσαν τη βούλησή τους για την έγκριση των καταστατικών τροποποιήσεων που πρότεινε η διοίκηση, εγκαινιάζοντας τη Νέα Εποχή του Συνεταιρισμού μας!

Οι Συνεταίροι, έπειτα από ψηφοφορία, ανέδειξαν το Προεδρείο που διεύθυνε τις διαδικασίες και αποτελείτο από τον Πρόεδρο, συνάδελφο Γιάννη Χρυσικό και το Γραμματέα, συνάδελφο Νίκο Αλεξόπουλο.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συνεταιρισμού, συνάδελφου Νίκου Κάβουρα, ο οποίος βεβαίως χαίρει της καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης των συναδέλφων. Ο συνάδελφος Ν. Κάβουρας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την επαναδραστηριοποίηση του Συνεταιρισμού σε σύγχρονα πρότυπα, ώστε να συνδράμει αποφασιστικά τα μέλη του στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής ασφυξίας και της αβεβαιότητας. Επιπλέον, τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι συνδικαλιστής, αλλά δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία του Συνεταιρισμού ύστερα από απαίτηση δεκάδων συναδέλφων μας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του εγχειρήματος και αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να συμβάλει στην ενότητα της ιονικής οικογένειας.

Και επειδή τα θλιβερά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών από όσους επιδίωκαν για προσωπικούς, μικροσυνδικαλιστικούς λόγους να ακυρώσουν αυτή τη μείζονα διαδικασία, συνεχίστηκαν μέχρι και την έναρξη της Συνέλευσης, δε θα μπορούσε να μην καταγγείλει τα απαράδεκτα δημοσιεύματα του κου Κολλάτου και τις πιέσεις που δέχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας (!) με συνεχή τηλεφωνήματα από τον ανεκδιήγητο αυτόν κύριο, που βέβαια δεν έλαβε καμία απάντηση, καθώς ο συνάδελφος Ν. Κάβουρας δεν έχει καμία διάθεση να συνομιλεί μαζί του, ιδιαίτερα υπό αυτές τις συνθήκες, θέτοντας στην κρίση των συναδέλφων τη συμπεριφορά του…

Εν συνεχεία, ο γραμματέας του Συνεταιρισμού συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος από κοινού με τα μέλη της διοίκησης συναδέλφους Γιάννη Σοφιανόπουλο και Νίκο Πετρόπουλο, πρότειναν τις καταστατικές τροποποιήσεις, τις οποίες το προεδρείο έθεσε στο σώμα προς ψηφοφορία. Τα περισσότερα άρθρα έγιναν δεκτά με ομόφωνες αποφάσεις, πλην ελαχίστων στα οποία μειοψήφησαν σε άλλα ένα και σε άλλα δύο μέλη του συνεταιρισμού.

Ως είθισται το τελευταίο διάστημα, μοναδική παραφωνία της διαδικασίας αποδείχθηκε η παρουσία του κου Κολλάτου, ο οποίος με τις ακραίες αντιδράσεις του εξόργισε το σύνολο των Συνεταίρων που βρίσκονταν στο χώρο της Συνέλευσης. Επιχείρησε μάλιστα να αρπάξει αυθαίρετα και εκτός της διαδικασίας το μικρόφωνο από το προεδρείο υπό το εκκωφαντικό θόρυβο των μαζικών αποδοκιμασιών των συναδέλφων, στους οποίους μάλιστα απευθύνθηκε αναφωνώντας “Σας έχω γραμμένους” (!!!), με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του χώρου και να τον μεταφέρουν προσωρινά εκτός της αίθουσας. Η συμπεριφορά του καταδικάστηκε ομόφωνα από το σύνολο του σώματος της Συνέλευσης, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι αυτός ο κύριος αποτελεί ξένο σώμα για την ιονική οικογένεια.

Ένα ακόμα μελανό σημείο της διαδικασίας, που βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την τεράστια επιτυχία της και τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, ήταν η κλοπή ενός ασύρματου μικροφώνου από τα έδρανα στα οποία είχε τοποθετηθεί η διοίκηση του Συνεταιρισμού, προφανώς από κάποιον που επιθυμούσε την αναβολή της διαδικασίας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί, αλλά επειδή οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου που φιλοξένησε τη Γ.Σ. ήταν τυπικά υποχρεωμένοι ως και υπεύθυνοι φύλαξης να πληρώσουν το αντίτιμο του μικροφώνου, έπειτα από πρόταση του Γραμματέα του Συνεταιρισμού συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση κάλυψης της δαπάνης από το Συνεταιρισμό.

Συνάδελφοι,

Οι Συνεταίροι με τις αποφάσεις τους έδωσαν νέα πνοή στο Συνεταιρισμό με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού και τροποποίησης του καταστατικού του. Η ιστορική Γ.Σ. της 28/5 θα αποτελεί ορόσημο για την προοπτική του Συνεταιρισμού και θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή με αποτελεσματική λειτουργία και μεγάλες δυνατότητες, για τα οποία θα κριθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που έδωσαν το παρών για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους, ιδιαίτερα δε αυτούς της περιφέρειας που απέδειξαν τη δίψα τους για την επιτυχημένη έκβαση της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού μας. Όσο για τη συνέχεια, η διοίκηση υπόσχεται σε όλα τα μέλη του και το σύνολο της ιονικής οικογένειας ότι θα εργαστεί σκληρά, με συνέπεια και υπευθυνότητα, ώστε να σταθεί στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν μετά από την επιτυχία της σημερινής διαδικασίας.

Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Κάβουρας        Σαράντος Φιλιππόπουλος