Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση του εφάπαξ

Το γραφείο του νομικού συνεργάτη του Συλλόγου μας Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει την υπόθεση του εφάπαξ απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς ενημέρωση των συναδέλφων μας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές (18/1/16 και 11/4/16) λόγω της αποχής των δικηγόρων και αναμένεται να υπάρξει και νέα αναβολή στις 23/5/16 για τον ίδιο λόγο. Εν συνεχεία, είναι εξαιρετικά πιθανό να οριστεί δικάσιμος για την εξέτασή της τον Οκτώβριο του 2016.

Ωστόσο, οι βασικές παράμετροι της υπόθεσης, ο στρατηγικός μας σχεδιασμός και η στόχευσή μας, δεν έχουν μεταβληθεί. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη τόσο στις ενέργειες του νομικού μας συνεργάτη και του εξαιρετικού επιτελείου του, όσο και στους χειρισμούς των διοικήσεων της Ιονικής Ενότητας και του Συλλόγου Εργαζομένων Ιονικής, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ευνοϊκή έκβαση της υπόθεσης και την απόλυτη δικαίωσή μας.

Για εμάς παραμένει ξεκάθαρη η επιδίωξη και πεποίθησή μας ότι η εγγυητική ευθύνη της τράπεζας για κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας των προερχομένων από την Ιονική υφίσταται, είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την καταβολή του συνόλου του εφάπαξ για όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους μας και στο μέλλον για τους εργαζόμενους στην τράπεζα.

Επιπροσθέτως, σύντομα θα σας παράσχουμε πλήρη ενημέρωση για τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου που αφορούν τις συντάξεις και το εφάπαξ. Ήδη οι λεπτομέρειες βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ασφαλιστικού μας συμβούλου κου Γιώργου Κουτρουμάνη και θα είμαστε σε θέση να σας αναλύσουμε το περιεχόμενο των νέων διατάξεων στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, το Σάββατο 28/5 και ώρα 12 το μεσημέρι στον κινηματογράφο “ODEON ΟΠΕΡΑ” (οδός Ακαδημίας 57, Αθήνα).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα»
και Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής