Ο Κολλάτος διορίζει… το σόι του!

Σε μία δύσκολη περίοδο που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν μέσα από την πίεση που δημιουργεί η οικονομική, κοινωνική, πολιτική και θεσμική κρίση, δυστυχώς κάποιοι έχουν το θράσος να παραμένουν οι ίδιοι και απαράλλαχτοι, προκλητικά προσκολλημένοι σε φαινόμενα του παρελθόντος που τυγχάνουν -επιτέλους- της μαζικής αποδοκιμασίας της κοινής γνώμης.

Δυστυχώς, μπορούμε να εντοπίσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσα στους κόλπους της ιονικής οικογένειας, έστω και προερχόμενο από ένα “μαύρο πρόβατό” της. Ο κος Κολλάτος, καθήμενος αγέρωχα στο “θρόνο” του στο… κάστρο του Συλλόγου Συνταξιούχων φαίνεται ότι δεν έχει πάρει είδηση για όσα προαναφέραμε για τη συνολική αποδοκιμασία φαινομένων παρακμής και παροχής εξυπηρετήσεων προς τους “ημέτερους” και συνεχίζει να διοικεί με θρασύτατο τρόπο που προσομοιάζει σε αλλοτινές εποχές!

Δεν ιδρώνει το αυτί του, όμως, από κάτι τέτοιες… λεπτομέρειες και ως άλλος “βασιλιάς” αποφάσισε να ανανεώσει κληρονομικώ δικαίω τη σύμβαση του ανιψιού του (γιου της αδερφής του που είχε προσληφθεί προ εξαμήνου λόγω “φόρτου εργασίας” του συλλόγου) για τις “υπηρεσίες” του στο Σύλλογο Συνταξιούχων.

 Τις επιδιώξεις του κου Κολλάτου στήριξαν βεβαίως με την ψήφο τους η κα Γκλαβοπούλου, που εκτιμά ιδιαιτέρως τον κο Κολλάτο και την κα Καραδελή όπως έχει δηλώσει, η άμεση συνεργάτιδα του κου Κολλάτου, η κα Καραδελή, ο κος Προκόπης, ο κος Αναγνωστάκης και όπως ήταν λογικό, αυτοί που του χρωστούν υποχρέωση για την υπόθεση της “ταχυδακτυλουργικής” εξαφάνισης του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, ο κος Βέργος και η κα Λαδά.

Μερικές φορές, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δε χρήζουν περαιτέρω αναλύσεων. Ο κος Κολλάτος διορίζει με θρασύτητα το… σόι του και οι συνάδελφοι κοιτούν αποσβολωμένοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρόμοιες προκλητικές και άστοχες αποφάσεις είναι οι τελευταίες που λαμβάνονται στο Σύλλογο Συνταξιούχων και πλέον δε θα τις ξαναζήσουμε, αφού ελπίζουμε ότι σε σε σύντομο χρονικό διάστημα επίκειται η απομάκρυνση αυτής της ομάδας.

Να διευκρινίσουμε και να τονίσουμε βεβαίως ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον του νεαρού που του ανανεώθηκε η σύμβαση, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι κάθε νέος έχει δικαίωμα στην εργασία, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πόσο προκλητικό είναι για ένα σύλλογο που έχει μηδενική δράση και αποτελέσματα να “χρειάζεται” και δεύτερο συνεργάτη, εκτός της υπαλλήλου που ήδη απασχολείται. Εξ άλλου, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται κιόλας…

Τι να κάνουμε όμως, Κολλάτος είναι αυτός με τις “κολλατιές” του.