Περί ουσίας και κενού περιεχομένου εντυπωσιασμού

Η αλήθεια είναι ότι η ιονική οικογένεια λόγω της πολυετούς συνεργασίας μας στην Ιονική Τράπεζα όλοι, λίγο-πολύ, γνωριζόμαστε και μπορούμε να εκφράσουμε άποψη για τους συναδέλφους μας, ιδιαίτερα δε γι’αυτούς που κατά καιρούς ανέπτυξαν συνδικαλιστική ή άλλη συλλογική δράση.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε σαφές ότι η προσφορά και η δράση του συναδέλφου μας, Σαράντου Φιλιππόπουλου, όπως και αντίστοιχα του κου Κολλάτου, είναι γνωστές σε όλους τους συναδέλφους. Δε γίνεται βέβαια λόγος περί σύγκρισης, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο αστείο και απαξιωτικό εν τέλει για το συνάδελφο Φιλιππόπουλο. Ο κος Κολλάτος, εμφανώς παραγκωνισμένος από τους συναδέλφους, δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η ενασχόλησή του με το συνδικαλισμό έχει προκαλέσει τη γενικευμένη οργή και κατακραυγή των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ιονικάριων. Γιατί, δυστυχώς για τον ίδιο, οι συνάδελφοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και έχουν κρίνει εδώ και πολλά χρόνια τη συμπεριφορά όλων μας.

Επειδή η Ιονική Ενότητα και ο συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος συγκεκριμένα δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και δεν πρόκειται να αφήσουν ποτέ καμία υπόνοια να αιωρείται ασκόπως, σε απάντηση πρόσφατου δημοσιεύματος του κου Κολλάτου σχετικά με την κατάθεσή του στην υπόθεση βλαπτικής μεταβολής των συναδέλφων μας Σοφιανόπουλου και Ζυγούρη, τονίζουμε ότι αυτός ο κύριος κατέθεσε σε βάρος τους στηρίζοντας τις θέσεις της τράπεζας.

Ανούσιο εντυπωσιασμό συνιστούν οι παρελκυστικές πρακτικές του κου Κολλάτου εναντίον των δημοσιευμάτων στην εφημερίδα του συλλόγου μας Συλλογική Ενημέρωση και την ιστοσελίδα της Ιονικής Ενότητας που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ουσία συνιστά το γεγονός ότι όταν οι συνάδελφοι Γιάννης Σοφιανόπουλος και Χρήστος Ζυγούρης είχαν κάνει αίτηση βλαπτικής μεταβολής για το ανθυγιεινό επίδομα, ο κος Κολλάτος, κατά τη συνηθισμένη του πρακτική, εκπροσώπησε την πλευρά της τράπεζας.

Ουσία και αυτό που ενδιαφέρει εν τέλει τους συναδέλφους, συνιστά η στάση που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια υπέρ της τράπεζας και σε βάρος των συναδέλφων σε αρκετές υποθέσεις.

Επομένως, για μία ακόμα φορά ο κος Κολλάτος αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στις επικρίσεις μας, γιατί πολύ απλά στερείται οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρήματος. Για… την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λόγος. Αλλά αυτή η τακτική δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’αόριστον.

Όσα ισχυριζόμαστε είναι η απόλυτη αλήθεια και δεν πρόκειται να αλλάξουμε ούτε λέξη από όσα κατά καιρούς του έχουμε προσάψει, γιατί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και υπάρχουν αποδείξεις.

Και τελικά, πραγματικά απορούμε με την προκλητική στάση αυτού του κυρίου που δε θα έπρεπε ούτε να περνά έξω από συνδικαλιστική οργάνωση, που αντί να έχει “λουφάξει” σε κάποια γωνία, αναλογιζόμενος την αντισυναδελφική συμπεριφορά του, έχει το θράσος να επιδιώκει πλέον την εκπροσώπηση των συνταξιούχων συναδέλφων.

Αλλά επειδή ο κος Κολλάτος αποφάσισε να θίξει το τυπικό μέρος της υπόθεσης, εμείς του απαντάμε “ες αύριον τα σπουδαία”. Θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα για την πλήρη επιβεβαίωση των θέσεών μας.

Επιπλέον, τόσο η Ιονική Ενότητα, όσο και ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος προσωπικά, θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα κινήσουν τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του κυρίου αυτού από το Σύλλογο Συνταξιούχων, όπως εξ άλλου απαιτεί μαζικά και η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων.