ΣΥΙΛΤΕ Νο 66. Αγώνας μέχρις εσχάτων!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10 ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ 

Συνάδελφοι,
Το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου μας για το μέλλον των Ταμείων Υγείας είναι αδιαμφισβήτητο και παρά τα αντιτιθέμενα στη λογική, επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης, θα αγωνιστούμε για την ανεξαρτησία τους. Ενώ η ΟΤΟΕ, ενεργώντας μέσα στα νόμιμα πλαίσια που είχαν καθοριστεί μόλις πριν από 6 μήνες, είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για τη δημιουργία του μεγάλου στόχου του αυτόνομου Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων με τη μορφή ΝΠΙΔ, η κυβέρνηση με μία παράνομη και αδιανόητη κίνηση που δε συνάδει σε καμία περίπτωση με ένα κράτος δικαίου, καταργεί το άρθρο 44, παρ.14 του Ν.4075/11-04-2012, σύμφωνα με το οποίο ήταν εφικτή η εξαίρεση των Ταμείων Υγείας  (ΤΑΥΤΕΚΩ) από τον ΕΟΠΥΥ!
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι με στόχο την εξυπηρέτηση ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων, ο κλάδος υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων έχει στοχοποιηθεί, καθώς με τις μέχρι σήμερα λειτουργικές του ανάγκες αποτελεί το «φιλέτο» για όσους σχεδιάζουν να πλουτίσουν σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας μας. Παράλληλα, επιχειρείται και η αφαίμαξη των αποθεματικών του Ταμείου μας ώστε να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι τρέχουσες ανάγκες του ΕΟΠΥΥ.
Ενώπιον αυτών των εξελίξεων δεν είναι δυνατόν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο τομέας της υγείας αποτελεί ιερό άβατο για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας και θα αντιδράσουμε δυναμικά μέχρι να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη που αφορά τις ζωές όλων μας. 
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να δώσουν δυναμικό παρών στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10, καθώς και στη συγκέντρωση την ίδια μέρα στην οδό Σίνα 16 στις 11 πμ, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας. 
Θεωρούμε αδιανόητο να επιχειρείται η κατάρρευση του σταθερού οικοδομήματος της υγείας που έχτιζαν τόσα χρόνια αποκλειστικά με τις εισφορές τους οι τραπεζοϋπάλληλοι και το οποίο δεν επιβάρυνε ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντίθετα, η πολιτεία θα έπρεπε να έχει επιδιώξει τη λειτουργία τέτοιων φορέων που δε θα επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες. Οι μελέτες που παρέδωσε η ΟΤΟΕ στην κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι η προοπτική του φορέα υγείας έχει ορίζοντα μισό αιώνα και σκοπός και στόχος όλων είναι η ενσωμάτωση και των ΝΠΙΔ  Αγροτικής, Ελλάδος και Εθνικής για τη δημιουργία ενός κλαδικού ταμείου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και δομές (μηχανογράφηση, ελεγχόμενη συνταγογραφία κλπ) που θα αποτελέσει τον πυλώνα και το πρότυπο για την οργάνωση του τομέα της υγείας στη χώρα μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της που αντιβαίνουν στη λογική και τη νομιμότητα. Είναι καθήκον μας να απευθυνθούμε σε όλα τα κόμματα, καθώς ήδη διαβλέπουμε ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν το θέμα. Όλοι θα κριθούν τελικά από τη στάση που θα επιδείξουν στη Βουλή. Σε περίπτωση βέβαια που δεν αποσυρθούν οι αδιανόητες αυτές τροπολογίες, θα αντιδράσουμε δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας στο άμεσο μέλλον με σκληρό αγώνα διαρκείας, μέχρι να επικρατήσει η σωφροσύνη και να εξασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματά μας.
Ο μεγάλος στόχος της δημιουργίας Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων με τη μορφή ΝΠΙΔ όχι μόνο είναι εφικτός εν μέσω της ταραχώδους περιόδου που διανύουμε, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξή του. Αι γενεαί πάσαι αγωνίζονται για την υλοποίηση αυτού του στόχου!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΘΑΛΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΓΑΘΟΥ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΙΝΑ 16 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10 ΣΤΙΣ 11 π.μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
 Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                                                        Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ