Η Ιονική Ενότητα αντιδρά στο απαράδεκτο φαινόμενο της ελλιπούς στελέχωσης της υπηρεσίας Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους


Αγαπητοί συνάδελφοι,

H έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ (στα συγχωνευμένα ταμεία του ΙΚΑ) αποτελεί πλέον ένα τεράστιο πρόβλημα στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των συναδέλφων και τη δυνατότητα απαίτησής τους του εφάπαξ, αλλά και στην εν γένει εξυπηρέτηση των συνταξιούχων της ΙΟΝΙΚΗΣ, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Αν και σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας παρόμοιων υπηρεσιών, απαιτούνται τουλάχιστον 4 εργαζόμενοι για την εύρυθμη λειτουργία της συνταξιοδοτικής υπηρεσίας, τα τελευταία χρόνια στελεχωνόταν από 3 υπαλλήλους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος μετακινήθηκε πριν από δύο μήνες!

Η κατάσταση αυτή πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί! Παρατηρώντας αφενός το ικανοποιητικό επίπεδο στελέχωσης και λειτουργίας των αντίστοιχων ταμείων της Εθνικής και της Αγροτικής και αφετέρου γνωρίζοντας τον όγκο των συσσωρευμένων αιτήσεων συνταξιοδότησης που θα απαιτήσουν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για την έκδοσή τους, δημιουργείται ένα μείζον θέμα που αναζητά άμεση λύση.

Ευτυχώς, μάλιστα, που η Ιονική Ενότητα συνειδητοποιώντας τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την υποστελέχωση της υπηρεσίας, κινητοποιήθηκε έγκαιρα και πέτυχε την έκδοση προσωρινής σύνταξης, γιατί διαφορετικά εκατοντάδες συνάδελφοί μας θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης!

Επειδή, όμως, η υπομονή έχει και τα όριά της, ο σύλλογός μας έχει ήδη προβεί στις πρώτες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα κλιμακωθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση.

Πρόσφατα ο συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος επικοινώνησε με τη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Πηνελόπη Κονιδάρη, διαμαρτυρόμενος για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας την υποχρέωση της τράπεζας να καλύψει άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Γι’ αυτόν το σκοπό η Ιονική Ενότητα και ο Σύλλογος Εργαζομένων απέστειλαν την παρακάτω επιστολή προς την αρμόδια διεύθυνση της τράπεζας, αιτούμενοι την επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας.

Επιστολή προς Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Σε περίπτωση βέβαια που το αίτημά μας δε γίνει αποδεκτό και δε δοθεί άμεσα λύση, σας καλούμε σε ετoιμότητα, ώστε αν παραστεί ανάγκη να προβούμε σε πιο δυναμικές ενέργειες, που μπορεί να κορυφωθούν ακόμα και με την κατάληψη της αρμόδιας διεύθυνσης της τράπεζας προκειμένου να γίνουν οι αυτονόητες ενέργειες που θα καλύψουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας συνταξιοδότησης. Να είστε σε εγρήγορση και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial