ΣΥΙΛΤΕ Νο 43. Οι “Eναγείς”

(βλ. …επιβεβαιώνουν εμπιστοσύνη οι ίδιοι στον εαυτό τους …

 τους   συναρπάζει   η   “μαγεία”   της   Τραπεζικής  ..….)

 

Η Εντ. Γεν. Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, στις 8/3/16

 και ώρα 10:00πμ. προς συναδέλφισσά μας :

    ………………. η πρόταση ισχύει για τρείς (3) ημέρες,

δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση, θα απολυθείς…..

 

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι,

“ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ; ”

Οι εντολοδόχοι του μεγαλομετόχου J. PAULSON στην ALPHA ΒΑΝΚ

ανέλαβαν ήδη να φέρουν σε πέρας τη “βρώμικη” δουλειά (βλ. “Άγος”)

 

                Εν όψει της άτυπης “εθελούσιας” εξόδου που έχει ξεκινήσει στην ALPHA BANK, η πλουτοκρατία της Πίστεως, προκειμένου να γίνει αρεστή στα νέα αφεντικά, αντί να αξιολογήσει τον εαυτόν της και να κάνει την αυτοκριτική της, προτιμάει να δείχνει “ εμπιστοσύνη η ίδια στον εαυτό της” και να απευθύνει “προειδοποιήσειςπρος τους αδύναμους εργαζόμενους της Τράπεζας με σκοπό να τους τρομοκρατήσει και να τους οδηγήσει άρον – άρον στην έξοδο!

                Προκειμένου να ενημερωθείτε και να γνωρίζετε τι εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα, σας παραθέτουμε ακολούθως την υπ΄ αριθμόν 24/8.3.2016  επιβαλλόμενη καταγγελία του Συλλόγου μας προς την Επιθεώρηση  Εργασίας και το Υπουργείο:

_______________  .  _______________

ΠΡΟΣ :

1) Επιθεώρηση  Εργασίας – Αγησιλάου  10 ΑΘΗΝΑ

2) Υπουργείο  Εργασίας    – Σταδίου 29 ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση: Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Alpha Bank

 

Κύριοι,

                Καταγγέλλουμε ενώπιόν σας ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διοίκηση της τράπεζας Alpha Bank υλοποιεί μη θεσμοθετημένη διαδικασία εθελουσίας εξόδου προκειμένου να προβεί σε μείωση του προσωπικού της.

         Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει επανειλημμένως αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους σχετικά με τις απαράδεκτες πρακτικές που εφαρμόζονται από την πλευρά της Τράπεζας και συγκεκριμένα για τη λειτουργία της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας Πηνελόπης Κονιδάρη.

         Στα πλαίσια της υλοποίησης της συγκεκριμένης άτυπης διαδικασίας εθελουσίας εξόδου, η κα Πηνελόπη Κονιδάρη καλεί μεμονωμένα στο γραφείο της συναδέλφους και τους ασκεί πιέσεις για να αποχωρήσουν, στοχοποιώντας μάλιστα εργαζομένους που βρίσκονται σε δεινή θέση είτε επειδή ταλαιπωρούνται από σοβαρά προβλήματα υγείας είτε επειδή βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, και που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

            Στην προσπάθειά της αυτή, η κα Πηνελόπη Κονιδάρη επιστρατεύει –μεταξύ άλλων- ως μέσο πίεσης για την βεβιασμένη «αποχώρηση» των συναδέλφων και την προσεκτικά οργανωμένη τα τελευταία χρόνια συστηματική υποαξιολόγηση συναδέλφων, πράγμα που ο Σύλλογός μας και παρατάξεις του χώρου μας έχουν καταγγείλει κατά το παρελθόν.

            Είναι ξεκάθαρο ότι η κα Πηνελόπη Κονιδάρη εφαρμόζει επιμελώς μία παράτυπη και ηθικά ανεπίτρεπτη τακτική εξεύρεσης των “αδύναμων κρίκων” ανάμεσα στους εργαζομένους, προκειμένου να επιτύχει την κεντρική επιλογή της διοίκησης της Τράπεζας για μείωση του προσωπικού χωρίς θεσμοθετημένη διαδικασία εθελουσίας.

          Ο Σύλλογός μας κατά το παρελθόν δεν έχει ταχθεί ενάντια σε θεσμοθετημένες διαδικασίες εθελουσίας εξόδου, εφόσον περιείχαν δικλείδες ασφαλείας για τα ασφαλιστικά συμφέροντα των συναδέλφων μας και για τις δυσμενείς επιπτώσεις που προξενούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις καταγγελίες των συναδέλφων, επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμα δικό μας και των μελών μας, πρόκειται δε να επανέλθουμε με νέα επιστολή με περισσότερες λεπτομέρειες, εφόσον θεωρήσουμε ότι καθίσταται αναγκαίο.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

_______________  .  _______________

 

Μετά την ως άνω καταγγελία του Συλλόγου μας, η Επιθεώρηση Εργασίας προσδιόρισε «τριμερή» για την Παρασκευή 18/03/2016.

Όσον αφορά την “εθελουσία”, πιστεύουμε ότι μετά το “γιουρούσι”, θα ακολουθήσει –μάλλον– συντεταγμένη εθελουσία έξοδος λόγω ΕΣΠΑ. Θα επανέλθουμε σύντομα. Η νέα Κλαδική υπογράφεται χωρίς μειώσεις μισθών και περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANΚ υπό τον κ. Γκιάτη ενόψει της νέας επιχειρησιακής που θα συνομολογήσει.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Αθήνα 10 Μαρτίου 2016

Για το Δ.Σ.

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                                     Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

 

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ

 ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ

  1. Είναι πρόκληση, οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν εις βάρος μας μεθόδους “απαρτχάιντ” να χρησιμοποιούν τους στίχους από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” του εθνικού μας ποιητή. Δηλαδή τι θέλουν να υπονοήσουν, ότι τους πολιορκεί η δικαιοσύνη αλλά αυτοί παραμένουν ελεύθεροι;;;
  2. Ο Σύλλογός μας προσφέρεται να συμμετάσχει στη “μαγεία” της Τραπεζικής κατά τη γνωστή τεχνογνωσία. Δηλαδή, δώστε μας 1 δις € δάνειο να αγοράσουμε το 50% της ALPHA BANK με εγγύηση τις αντίστοιχες μετοχές και σας εγγυούμαστε ότι θα είμαστε γενναιόδωροι εργοδότες, καλύτεροι από τον J. PAULSON!
  3. Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε σύντομα. Να θυμηθούμε όλα όσα “ωραία” έχουν συμβεί στην ALPHA BANK και τα έχουμε βιώσει υπό το καθεστώς διακρίσεων της Τραπέζης Πίστεως στο περιβάλλον της “ανεκτιμήτου αξίας, διαχρονικής Διοικητικής Σταθερότηταςκαι των μετοχοδανείων.