Η τροποποίηση και ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού του Συνεταιρισμού μας αποτελεί υπόθεση όλων των συναδέλφων της Ιονικής! ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2! – Αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης

Οι διαδικασίες για την ουσιαστική και αποτελεσματική επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού μας έχουν ήδη ξεκινήσει και με τη μαζική συμμετοχή σας στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 29/2 στις 17:00 μ.μ. στην οδό Ευπόλιδος 12 στον 8ο όροφο, θα δώσετε την απαραίτητη ώθηση για να εξέλθει από την αδράνεια και να επιτελέσει το ρόλο που επιτάσσουν οι δύσκολοι καιροί προς όφελος όλων των συναδέλφων

Εν μέσω της εκτεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης που διανύουμε, που δυστυχώς φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να δημιουργηθούν νέες οικονομικές δομές αλληλεγγύης, να οργανωθούμε ως πολίτες και εργαζόμενοι σε μορφώματα και συλλογικότητες που θα αγωνίζονται και θα μας παρέχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, αλλά και να επαναφέρουμε θεσμικές λειτουργίες του παρελθόντος που είχαν υποβαθμιστεί με την πάροδο των χρόνων στα πλαίσια της εύπλαστης και ψευδούς ευμάρειας, είτε λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος με τη συνακόλουθη αδρανοποίησή τους, είτε λόγω του αδιαφανούς τρόπου λειτουργίας τους.

Επειδή, ουδέν κακόν αμιγές καλού, η αλήθεια είναι ότι η περίοδος της κρίσης δημιούργησε χώρο και ευκαιρίες για την ανάπτυξη των συνεταιριστικών δραστηριοτήτων σε μία σύγχρονη βάση με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Εν προκειμένω, στα πλαίσια της ιονικής οικογένειας, αναφερόμαστε στο Συνεταιρισμό και τις ευεργετικές λειτουργίες και υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει στα μέλη του.

Η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού, έχοντας αρχικά καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την εξυγίανσή του και την επιστροφή του σε σοβαρά πρότυπα λειτουργίας μετά την καταστροφική επίδραση των διοικήσεων των περασμένων ετών, θέτει πλέον ως στόχο την άμεση επανεκκίνηση των υπηρεσιών του με μοναδική επιδίωξη την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μελών του και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρουσιάζονται στο δυσχερές τοπίο της κρίσης που διανύουμε.

Έχουμε εξουσιοδοτήσεις από δύο Γενικές Συνελεύσεις του Συνεταιρισμού να αναζητήσουμε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του, με προεξάρχοντες τους κκ Νικόλαο Κορδώνη, Ηλία Προκόπη, Ιωάννη Βέργο, Αγάθη Λαδά που είναι υπαίτιοι για την παρακμή, την οικονομική ζημιά και την ουσιαστική αδρανοποίηση του ιστορικού Συνεταιρισμού μας, τις οποίες τους γνωστοποιούμε με εξώδικο που δώσαμε εντολή στην δικαστική επιμελήτρια που συνεργάζεται με το σύλλογό μας να τους επιδώσει.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρώτη επιλογή μας να στοχοποιούμε συναδέλφους, αλλά η προκλητική αδιαφορία και η ανικανότητα όσων αμέλησαν τα διοικητικά τους καθήκοντα δεν είναι δυνατόν να παραβλέπεται ες αεί χωρίς να αποδίδονται ευθύνες, αφού οι συνάδελφοι τους είχαν επιλέξει τη συγκεκριμένη περίοδο να ασκήσουν τη διοίκηση του Συνεταιρισμού ώστε να επιτελέσει το έργο που του αναλογεί.

Προασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού και των συναδέλφων, θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να αποκαταστήσουμε τις αρνητικές οικονομικές και νομικές συνέπειες που υπέστη την περίοδο της αδράνειας της συγκεκριμένης διοίκησης στην οποία απευθύνεται το εξώδικο που παραθέτουμε στη συνέχεια, αλλά και διοικήσεων προηγούμενων ετών που είχαν την ευθύνη για τη διοίκηση του Συνεταιρισμού.

Εξώδικη διαμαρτυρία στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης

Μαζικότητα + Συμμετοχή = Δύναμη

Ο σχεδιασμός της νέας διοίκησης θέτει στην κορυφή των προτεραιοτήτων την άμεση παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση του ασφαλισμένου και σύναψη επωφελών συνεργασιών με εμπορικές εταιρείες που θα καλύπτουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ώστε να παρέχονται στους συναδέλφους μεγάλες ευκαιρίες και εκπτώσεις στις αγορές τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων είναι η άμεση τροποποίηση του καταστατικού του, που όφειλαν να είχαν πραγματοποιήσει οι διοικήσεις των προηγούμενων ετών. Για να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή του Συνεταιρισμού μας απαιτείται μαζική συμμετοχή στη συνέλευση της Δευτέρας 29/2 στις 17:00 μ.μ. στην οδό Ευπόλιδος 12 στον 8ο όροφο, στην οποία επιπλέον θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Στη Γενική Συνέλευση είναι ευπρόσδεκτοι και οι κκ Κολλάτος και Βασιλάκης που εμφανίζουν… ιδιαίτερες ευαισθησίες στο θέμα του Συνεταιρισμού και έχουν ερωτήματα για την απομείωση των αποθεματικών του. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν την πραγματικότητα, αφού η Συνέλευση θα λάβει αποφάσεις για την αναζήτηση όσων προξένησαν οικονομική και λειτουργική ζημιά στο Συνεταιρισμό. Θεωρούμε αδιανόητο ότι πασχίζουν για να μην υπάρξει απαρτία αφού η τροποποίηση του καταστατικού είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης για την εναρμόνιση με το νόμο. Είναι οι μόνοι μαζί με ελάχιστους ακόμα συνεργάτες τους που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και σοβαρής λειτουργίας του Συνεταιρισμού, θεωρώντας ότι αυτή η πρακτική εξυπηρετεί την προσπάθεια παραμονής τους στο Σύλλογο Συνταξιούχων. Τους καλούμε να δώσουν το παρών, να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν για τις ενέργειες για την εξυγίανση του Συνεταιρισμού τόσο της προηγούμενης διοίκησης των συναδέλφων Αλεξόπουλου και Ευταξία, όσο και της τωρινής των συναδέλφων Κάβουρα και Φιλιππόπουλου, με την υποψία βέβαια ότι θα απογοητευθούν από τη μαζική συμμετοχή στη συνέλευση, αφού είναι από τους ελάχιστους που υπομονεύουν κάθε προσπάθεια σοβαρής λειτουργίας του

Συνολικά, εμείς επιθυμούμε η διαμόρφωση των αποφάσεων του Συνεταιρισμού να γίνεται μέσα από μία συλλογική διαδικασία και περιμένουμε τις σκέψεις και τις επισημάνσεις των συναδέλφων για να χτιστεί ένας οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ας είναι αυτή μονάχα η αρχή μίας νέας αντίληψης των μελών του Συνεταιρισμού για μία πιο υπεύθυνη συμμετοχική διαδικασία, για τη διαρκή ενασχόληση με τα κοινά και τη συλλογική προσπάθεια.

Πολλοί, ίσως να θεωρήσουν ότι οι στόχοι που θέτουμε είναι υπερβολικά υψηλοί. Εμείς εδώ είμαστε και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Εκείνο που θέλουμε πρωτίστως είναι η στήριξη και η συμμετοχή σας και η πρώτη ένδειξη ανταπόκρισης είναι η επικείμενη κρίσιμη συνέλευση, στην οποία σας καλούμε να λάβετε μέρος μαζικά για να δώσουμε πνοή στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα που μπορεί πραγματικά να αποτελέσει βαθιά ανάσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

Σε καλούμε να δώσεις το παρών στην αποφασιστικής σημασίας Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 29/2 στις 17:00 μ.μ. στην οδό Ευπόλιδος 12 στον 8ο όροφο,

που θα σημάνει

  • την άμεση, δωρεάν βελτίωση των παροχών υγείας

  • την άμεση υλοποίηση σημαντικών καταναλωτικών προγραμμάτων

  • την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone