Παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής γης από την “Dikotylon” του συναδέλφου Γιάννη Μητρόπουλου

Οι περισσότεροι από εμάς περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ως τραπεζοϋπάλληλοι και ίσως άλλου είδους εργασίες να μοιάζουν κάπως… αλλόκοτες, τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στα παιδιά μας. Ωστόσο, η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, πέραν των τρομερών δεινών που επέφερε, είναι άκρως διδακτική για πολλά σημεία και καταστάσεις των καιρών. Μία από τις σπουδαιότερες διδαχές που προσπαθεί λυσσαλέα να μας μεταλαμπαδεύσει / επιβάλλει είναι ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική διέξοδο, τόσο για εμάς, όσο -κυρίως- για τα άνεργα παιδιά μας.

Ο σύλλογός μας έχει πολλάκις προσπαθήσει να αναδείξει τη σημασία του πρωτογενούς τομέα και να ενθαρρύνει τους συναδέλφους να ασχοληθούν και να εξερευνήσουν τον απέραντο κόσμο του. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να σας… πείσουμε είναι προβάλλοντας αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν ήδη μία επιτυχημένη ασχολία με αγροτικές-γεωργικές-κτηνοτροφικές εργασίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Γιάννης Μητρόπουλος, συνταξιούχος συνάδελφος από την πρώην Εμπορική Τράπεζα, ο οποίος έχει δημιουργήσει εργαστήριο τυποποίησης οσπρίων στην ορεινή περιοχή του Φενεού Κορινθίας.

Μάλιστα, μπορείτε να πάρετε μία γεύση (κυριολεκτικά) από τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία του συναδέλφου “Dikotylon”, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχει στη μεγάλη έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ” που διοργανώνεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, από τις 29/1 έως τη 01/02.

Μέχρι τότε μπορείτε να εισαχθείτε στον παραδοσιακό γευστικό κόσμο της “Dikotylon” μέσα από την ιστοσελίδα της www.dikotylon.gr και τη σελίδα της εταιρείας στο Facebook Φενέα Γη – Δικότυλον, Μητρόπουλος Ι. – Δάρης Κ.”

Όσοι συνάδελφοι ασχολούνται ήδη ή προτίθενται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα θα βρουν ιδιαιτέρως χρήσιμη την παρουσία τους στον εκθεσιακό χώρο, ενώ αντίστοιχα στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να στρέψουμε κι άλλους προς αυτήν την κατεύθυνση, προτρέπουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους να δώσουν το παρών και ίσως μία νέα, εκπληκτική προοπτική ανοιχτεί μπροστά τους…