Αυτά τα παιδιά δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό… – Του συνάδελφου Λάμπρου Μεραντζή

Μέσα στη γενική πολιτική καταχνιά και ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και σε ό, τι ελάχιστο έχει απομείνει από κοινωνικές κατακτήσεις, αλλά και μια αμήχανη αριστερά που, ένα κομμάτι της (KKE) δεν θέλει και ένα άλλο (ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που πολύ θα’ θελε, αλλά δεν μπορεί λόγω ανεπάρκειας, υπάρχουν νέα παιδιά, ευτυχώς αρκετά, που αμφισβητώντας ηγεσίες και πολιτικούς “ειδήμονες”, ψάχνονται και αναζητούν.

Τα παρακάτω βιντεάκια είναι από εκδήλωση που οργάνωσαν νεολαίοι, ως εκπρόσωποι ιστοσελίδων, προερχόμενοι από διάφορες αριστερές οργανώσεις, που σε αντίθεση με τους μονολόγους των ηγεσιών, προσπαθούν να βρουν κοινό τρόπο σκέψης, κοινή γλώσσα και κυρίως κοινή πολιτική δράση, ώστε να ανασυγκροτηθεί το ανεπανάληπτο κίνημα που οδήγησε στο μεγαλειώδες ΟΧΙ στις 5 Ιούλη, που αναίσχυντα Τσίπρας κ Σία, μέσα σε λίγες ώρες μετέτρεψαν σε εξευτελιστικό ΝΑΙ.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να τα δείτε όλα και προβλέπω ότι, οι πρωτοβουλίες αυτών των παιδιών, σύντομα θα μας απασχολήσουν. Προσωπικά, ελπίζω και επενδύω σ΄ αυτά τα παιδιά, για να αποκρουστεί η προσπάθεια που γίνεται στις μέρες μας, να αλλάξει ακόμα και η ιστορική έννοια του όρου ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως αυτή έχει ριζώσει και καταγραφεί στο τόπο μας, εδώ κι έναν αιώνα τώρα. Εκτός αν θελήσουμε συνειδητά να αποδεχθούμε ότι μια εκδοχή ΄΄σύγχρονης αριστεράς΄΄, επιτρέπεται και επιβάλλεται μάλιστα, να εφαρμόζει και με ζήλο, την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική…

1. Φουρίκος, συντονιστής από την ιστοσελίδα “to periodiko” (http://www.toperiodiko.gr/) που εκφράζει την ανήσυχη και αγωνιούσα νεολαιίστικη βάση των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ.

2. Ματσούκα, από την ιστοσελίδα rednotebook” (http://rednotebook.gr/). Eίναι το μεγάλο κομμάτι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε τον Αύγουστο, με κείμενα σημαντικά σκληρής κριτικής, αλλά δεν εντάχθηκαν ούτε στη ΛΑΕ, ούτε σε άλλη οργάνωση.

3.Παπαδόπουλος, από την ιστοσελίδα the cricket” (http://thecricket.gr/), αριστεροελευθεριακού προσανατολισμού.

4.Γούσης από to periodiko”.

5.Καλαμπόκας από την ιστοσελίδα “εκτός γραμμής” (http://ektosgrammis.gr/). Κινείται στο χώρο της ΑΡΑΝ και κυρίως στο τμήμα που εντάχθηκε στη ΛΑΕ.