Το… χρυσό πινέλο στο συνάδελφο Νίκο Βρεττό!

Ο Νίκος Βρεττός, εκτός από ένας εξαίρετος συνάδελφος που τον διακρίνουν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα, διαπρέπει σε μία παράλληλη δραστηριότητά του που μας κάνει περήφανους σαν Ιονικάριους. Ο συνάδελφος δεν περιορίστηκε ποτέ στα στενά εργασιακά του καθήκοντα, έχοντας ανεπτυγμένο το έμφυτο ταλέντο της ζωγραφικής από νεαρή ηλικία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι στην περίπτωσή του λειτούργησε απόλυτα ο νόμος του Μέντελ, αφού τα περισσότερα αγόρια της οικογένειάς του εμφάνισαν μία ιδιαίτερη κλίση στην καλλιτεχνική δράση, ασχολούμενοι ιδιαίτερα με τη ζωγραφική!

Αφορμή, όμως, για την πιο εντατική του ενασχόληση ήταν οι μεγάλοι σεισμοί που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το 1978. Οι εικόνες της εποχής, η αναστάτωση και η ανατροπή της καθημερινότητας ερέθισαν την καλλιτεχνική του συνείδηση, ωθώντας τον να προμηθευτεί με καβαλέτα και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για κάθε ζωγράφο, ώστε να αποτυπώσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του στον καμβά.

Εννοείται βέβαια πως πρόκειται για μία ερασιτεχνική δραστηριότητα με μοναδικό σκοπό την έκφραση της αγάπης του για τη ζωγραφική και όχι την αποκόμιση χρηματικού κέρδους, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα έργα του Νίκου κοσμούν σπίτια αρκετών συναδέλφων.

Το πηγαίο ταλέντο του συναδέλφου που κυρίως χρησιμοποιεί ελαιογραφία και ακουαρέλα, δε θα μπορούσε να περιοριστεί στα όρια της Ιονικής και έχει αναγνωριστεί με σειρά συμμετοχών σε σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις:

  • Έχει συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις της ΟΤΟΕ, στις οποίες μάλιστα βραβεύθηκαν τα έργα του

  • Υπό την αιγίδα της Εταιρείας Λόγου και Τέχνης, στις εκδηλώσεις της οποίας τακτικά συμμετέχει, πραγματοποίησε εκθέσεις ακουαρέλας στο Άσυλο του Παιδιού (στη γωνία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και στο Athos Palace στη Χαλκιδική.

  • Συμμετέχει στις ετήσιες διοργανώσεις της έκθεσης “Παράλληλοι Δρόμοι” του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.).

Ευχόμαστε στο Νίκο να έχει την υγεία του πάνω από όλα και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να δημιουργεί έργα που θα ομορφαίνουν την αισθητική της ιονικής οικογένειας.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε δείγματα της δουλειάς του συναδέλφου από πίνακες με λάδι:

Beneath the shadow of awe ,30x45
Beneath the shadow of awe
Night out , 60x140
Night out
έκαστος εφ'ώ ετάχθη
Έκαστος εφ’ώ ετάχθη
View from Thessaloniki ,110x60
View from Thessaloniki