Οι γνωστοί καταστροφείς της επικουρικής μας σύνταξης ξαναχτυπούν!

Επειδή οι καιροί είναι ιδιαιτέρως κρίσιμοι και η επικουρική μας σύνταξη κρέμεται από μία κλωστή, θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετήσουμε τα πρόσωπα και τα πράγματα αυτής της υπόθεσης στη σωστή τους θέση και διάσταση, ώστε στη συνέχεια κάθε συνάδελφος ενήμερος όλων των εμφανών, αλλά και παρασκηνιακών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, να μπορεί να κρίνει τους πρωταγωνιστές με υπευθυνότητα και σωφροσύνη και να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει.

Την τελευταία δεκαπενταετία οι θέσεις της Ιονικής Ενότητας σε σχέση με την προοπτική της επικουρικής μας σύνταξης, αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις στο επικουρικό μας ταμείο, υπήρξαν πάντοτε τεκμηριωμένες, υπεύθυνες και σταθερές. Πρόκειται για μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλοιώσει κανείς γιατί ευτυχώς… “scripta manent”! Ωστόσο, κάθε άλλο παρά ευτυχείς είμαστε με την απόλυτη επιβεβαίωση των λεγομένων και των προβλέψεών μας για το δυσοίωνο μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης. Οι εγγενείς παθογένειες του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν καταπολεμήθηκαν όταν υπήρχε ο χρόνος και οι κατάλληλες προϋποθέσεις και πλέον έχουν δηλητηριάσει το μεγάλο αυτό ασθενή σε σημείο που να μην υπάρχει επιστροφή ούτε με το νέο καταστατικό.

Οι πρωταγωνιστές της τραγωδίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στελέχωσαν το Σύλλογο Συνταξιούχων άνθρωποι που απεδείχθησαν το λιγότερο κατώτεροι των περιστάσεων και των ραγδαίων εξελίξεων. Οι τραγικοί χειρισμοί των κκ Κολλάτου, Βέργου, Προκόπη, Λαδά και Γκλαβοπούλου των συν αυτών όλα αυτά τα χρόνια και πρόσφατα με την απερίσκεπτη και απαράδεκτη προσφυγή τους για το διπλασιασμό των συντάξεων, έδωσαν ουσιαστικά το… πράσινο φως στη διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου για να επιτύχει το σκοπό της: την ισοπέδωση της επικουρικής σύνταξης μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας.

Σαν να μην έφταναν, όμως, τα δεινά που έχουν ήδη προκαλέσει στις ασφαλιστικές και νομικές μας διεκδικήσεις, συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο υπονομεύοντας με τους ανεύθυνους χειρισμούς τους τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλει η Ιονική Ενότητα για να δοθεί λύση στο Γόρδιο Δεσμό του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Το τελευταίο διάστημα προσέτρεξαν χωρίς την κατάλληλη νομική προετοιμασία να εκδικάσουν έξι (!) προσφυγές σε ασφαλιστικά μέτρα με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Το αποτέλεσμα; Τις έχασαν όλες! Οι συνέπειες αυτών των απανωτών αποτυχημένων δικαστικών ενεργειών πολύ φοβούμαστε ότι θα δημιουργήσουν δικαστικό προηγούμενο, βαραίνοντας αρνητικά στην έκβαση της εκδίκασης των τακτικών αγωγών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το σύλλογό μας.

Μάλιστα, στη χθεσινή, τελευταία διαδικασία που θέλησαν να εκδικάσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της άμεσης εφαρμογής του καταστατικού που ισοπεδώνει τις συντάξεις, σημειώθηκαν και τραγελαφικά περιστατικά που αμαυρώνουν το κύρος της ιονικής οικογένειας. Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, ο δικαστής αναγκάστηκε να αποβάλει από την αίθουσα το γνωστό για την απρεπή προς τους θεσμούς συμπεριφορά του κο Κολλάτο και τον κο Βέργο. Δυστυχώς, το “show” περιλάμβανε και θεατρινισμούς από την πλευρά του κου Κολλάτου που πριν αποβληθεί είχε φροντίσει να προσποιηθεί ότι έπεσε κάτω, έπειτα από ώθηση που δέχτηκε από… αόρατο χέρι!

Αυτού του είδους οι πρακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και τις καταδικάζουμε δριμύτατα. Δεν ταιριάζουν με την Ιονική Ενότητα! Δεν αρμόζουν με το ήθος των Ιονικάριων!

Είναι καιρός πλέον να απαλλαγούμε από την ενοχλητική, επικίνδυνη και διαιρετική παρουσία αυτών των κυρίων. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να εκδιωχθούν άμεσα από το Σύλλογο Συνταξιούχων ώστε να συγχωνευθεί με την Ιονική Ενότητα. Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας για τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα που δέχονται συνεχείς επιθέσεις, μόνο ενωμένοι συνταξιούχοι και εν ενεργεία έχουμε ελπίδες να τα προασπίσουμε αποτελεσματικά. Ας μη λησμονούμε εξ άλλου, ότι οι εν ενεργεία έκαναν πράξη την επιθυμία τους για ενότητα, δωρίζοντας την περιουσία του συλλόγου τους. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους διασπαστές γιατί δεν αρμόζουν στην εποχή μας. Απαιτείται σοβαρότητα, γνώση, εμπειρία και υπεύθυνοι χειρισμοί που όλοι γνωρίζετε πολύ καλά πως μόνο η Ιονική Ενότητα μπορεί να παρέχει και να εξασφαλίσει.

Ο αρχιερέας του λαϊκισμού κος Γκιάτης

Οι ευθύνες της τραγωδίας του ΤΑΠΙΛ-ΑΤ δε βαραίνουν, όμως, μόνο τους ανίκανους προαναφερθέντες του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Όπως δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, παρομοίως δεν μπορεί να λείπει ο κος Γκιάτης από μία διαλυτική διαδικασία που αντιβαίνει στα συμφέροντα των συναδέλφων! Ο εν λόγω κύριος θα βρίσκεται ες αεί σε περίοπτη θέση στα χρονικά του λαϊκισμού και της ασυνέπειας απέναντι στα συμφέροντα των συναδέλφων, όπως και οι συνεργάτες του που άσκησαν διοίκηση την τελευταία δεκαετία στο ταμείο και φέρουν τεράστιες ευθύνες για τις σημερινές, διαλυτικές εξελίξεις.

Το πιο εξοργιστικό μάλιστα είναι ότι σήμερα, οι υπαίτιοι του ναυαγίου του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προσπαθούν με περίσσιο θράσος να παρουσιαστούν ως μεταρρυθμιστές και διασώστες!

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, υπάρχει η Ιονική Ενότητα για να υπενθυμίζει σε όσους συναδέλφους παρασύρονται από τα τεχνάσματά τους, τα έργα και τις ημέρες των συνεργατών του κου Γκιάτη στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2006 διπλασίασαν τις επικουρικές συντάξεις σε ένα ταμείο που ήδη από τότε αιμορραγούσε οικονομικά και έδειχνε πρόωρα σημάδια κατάρρευσης!

Σε αντίθεση βέβαια με το συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ. της Ιονικής Ενότητας, Σαράντο Φιλιππόπουλο, που μαζί με ακόμα τρεις συναδέλφους είχαν ψηφίσει εναντίον του διπλασιασμού που εφάρμοσαν τελικά οι συνεργάτες του κου Γκιάτη και σταδιακά σήμανε τον αργό θάνατο του επικουρικού μας ταμείου.

Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, ενώ αποδεικνύουν πόσο “κόπτονται” για τους συναδέλφους ισοπεδώνοντας τις συντάξεις με το νέο καταστατικό χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ταυτόχρονα δε διστάζουν να εξαπατούν απροκάλυπτα τους ασφαλισμένους, ζητώντας τους να υπογράψουν αιτήσεις για να τους αποδοθεί το σύνολο των εισφορών! Μία διαδικασία που αφενός είναι παράνομη και αφετέρου καταδικασμένη να αποτύχει, αφού δεν υφίστανται χρήματα! Μία ακόμα τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης των συναδέλφων.

Συνάδελφοι,

Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε και τη θέληση και τη δύναμη για να επιτύχουμε τη διαχρονική μας επιλογή και θέση για τη μετάπτωση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, είτε το επιθυμεί ο κος Γκιάτης και η παρέα του είτε όχι. Γιατί είναι η μόνη ασφαλιστικά και νομικά τεκμηριωμένη πρόταση για τη διασφάλιση την επικουρική μας σύνταξης.

Τις επόμενες μέρες θα σας γνωστοποιήσουμε λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ενημέρωσή σας και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μετάπτωσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ.

Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στις συγκεντρώσεις και να υπογράψετε την αίτηση υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ ή να μας την αποστείλετε υπογεγραμμένη στα γραφεία του συλλόγου μας (μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

Μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες των ενημερωτικών ημερίδων και η συλλογή των υπογραφών, να είστε σίγουροι ότι αυτό που διακηρύττουμε με υπευθυνότητα και παρρησία τα τελευταία δύο χρόνια, θα λάβει σάρκα και οστά!

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι της Ιονικής και των άλλων χώρων που θα παρευρεθούν στην ημερίδα και έχουν συμπαραταχθεί στον αγώνα μας, προχωράμε απερίσπαστοι για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της κατοχύρωσης της επικουρικής μας ασφάλισης.

Αν ο συνδικαλισμός δεν πάρει διαζύγιο από το λαϊκισμό, ανακτώντας την αξιοπιστία του και την αποτελεσματικότητά του, δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από τους λογής λογής Κολλάτους, Βέργους, Γκιάτηδες κλπ.

Η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και οι κκ Κολλάτος και Βέργος με το συνδικαλιστικό λαϊκισμό τους, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα αδιέξοδα του επικουρικού μας φορέα. Απομονώστε τους!

Απομονώστε τον κο Γκιάτη και τους συνεργάτες του στη διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου! Δεν είναι δυνατόν να εμπιστευθείτε αυτούς που μας οδήγησαν στα σημερινά, τραγικά αδιέξοδα!

Αναλογιστείτε με ευθυκρισία τις ευθύνες σας και συνταχθείτε με τις υπεύθυνες

θέσεις της Ιονικής Ενότητας για τη μετάπτωση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ που

αποτελεί πλέον μονόδρομο για την κατοχύρωση της επικουρικής μας σύνταξης!