Διεκδίκηση μνημονιακών περικοπών συντάξεων με ομαδικές αγωγές

Σχετικά με τις ομαδικές αγωγές γα τη διεκδίκηση των αναδρομικών των μνημονιακών περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις μας από τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 από 12-11-2012.

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας σας ενημερώνουμε ότι η τελευταία συμφωνία του μνημονίου (Ν.4336/14.08.2015 ΦΕΚ 94 τεύχος Α σελ. 1021) προβλέπει ρητά την πλήρη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης (του Συμβουλίου της Επικρατείας) σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012 πράγμα που σημαίνει, όπως άλλωστε σας έχουμε ενημερώσει, ότι η αποκατάσταση των περικοπών της σύνταξης θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2016 όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου ο δικαστικός αγώνας για τα αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι την αποκατάσταση δεν αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια όπως διαδίδουν διάφοροι καλοθελητές. Αντίθετα είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση των συνταξιούχων.

Οι πρώτες αγωγές, οι οποίες θα κατατίθενται περιοδικά ανά 40 συναδέλφους, έχουν ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη των υποθέσεων.

Η άγνοια είναι ο πλέον επικίνδυνος σύμβουλος κε Κολλάτο!

Η επιλογή με αυστηρά κριτήρια και η υψηλή κατάρτιση των συνεργατών του συλλόγου μας, οι υπεύθυνες θέσεις και οι πάντα σοβαροί χειρισμοί μας είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε συνεχείς νομικές επιτυχίες του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε ανεπανάληπτες στα συνδικαλιστικά χρονικά του κλάδου μας.

Μία νέα πρόκληση που έχουμε αναλάβει είναι η δικαίωση για τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων. Ύστερα από τη συνήθη, πλέον, εξονυχιστική ανάλυση και προετοιμασία, έχουμε επιλέξει τη νομική οδό της κατάθεσης ομαδικών αγωγών για αυτήν την υπόθεση και είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματά της. Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογός μας παραμένει μάχιμος, “σκαλίζοντας” κάθε νομική πτυχή που μπορεί να αποβεί προς όφελος των συναδέλφων – και συνήθως το επιτυγχάνει.

Και για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν ανεχόμαστε υποδείξεις από αυτούς που η άγνοιά τους έχει αποβεί μοιραία για τους συναδέλφους και δεν έχουν να επιδείξουν την παραμικρή επιτυχία!

Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρεί να δώσει αποτρεπτικές οδηγίες προς τους συναδέλφους ο κος Κολλάτος που δεν έχει καμία επαφή με αυτά τα ζητήματα και όποτε το επιχείρησε υπέστη απανωτές ήττες!

Από πού κι ως πού κε Κολλάτο έχετε το θράσος να απευθύνετε οδηγίες στους συναδέλφους για τις νομικές διεκδικήσεις τους, όταν η μοναδική σας σχέση και ενασχόληση με τα δικαστήρια επί σειρά ετών ήταν η εκπροσώπηση, υπεράσπιση και κατάθεση υπέρ των θέσεων της τράπεζας έναντι των συναδέλφων;;;

  • Επιχειρείτε να αποτρέψετε τους συναδέλφους από τη συμμετοχή τους σε μία ομαδική αγωγή που είναι πολύ πιθανόν να αποβεί εξαιρετικά επικερδής, υποστηρίζοντας ότι κανένας άλλος σύλλογος μέχρι σήμερα δεν κίνησε παρόμοια διαδικασία. Ψέματα! Κι εσείς ο ίδιος γνωρίζετε πολύ καλά ότι μετά τη γνωστοποίηση του συλλόγου μας της διεκδίκησης με ομαδικές αγωγές των μνημονιακών περικοπών, πολλοί σύλλογοι ζήτησαν να τους ενημερώσουμε σχετικά και πλέον βρίσκονται στο στάδιο της προπαρασκευής ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα στην κατάθεση αντίστοιχων ομαδικών αγωγών. Αλλά καθώς φαίνεται, το γεγονός ότι ο σύλλογός μας πρωτοστατεί σε αυτήν τη διαδικασία, κάτι που είναι ευρέως γνωστό στους συνδικαλιστικούς κύκλους, δε σας “κάθισε” καλά. Και παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η πλειονότητα των ενεργειών μας έχουν δικαιωθεί απόλυτα στις δικαστικές αίθουσες και οι θέσεις μας έχουν επιβεβαιωθεί σε μία σειρά θεμάτων νομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος, εσείς επιμένετε λόγω του συμπλέγματος κατωτερότητας που σας κατατρέχει, να ιεραρχείτε την αντίδραση απέναντι σε κάθε ενέργεια του συλλόγου μας ψηλότερα και από τα συμφέροντα των συναδέλφων. Είστε απαράδεκτος!

  • Μέσα στην παραζάλη που σας δημιουργεί η άγνοια και το κόμπλεξ σας, αναφέρετε ότι η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί 17 (!) χρόνια για να τελεσιδικήσει στα ελληνικά δικαστήρια!!! Νομίζουμε ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να κρίνει τη σοβαρότητα της θέσης σας αυτής, που αναδεικνύει το σκοτάδι που αντικρίζετε όταν έχετε να αντιμετωπίσετε μία σοβαρή νομική υπόθεση.

  • Αναφέρετε ως αποτρεπτικό επιχείρημα τα 140 ευρώ της συμμετοχής σε αντίστοιχη προσπάθεια άλλου συλλόγου. Τότε, λοιπόν, γιατί δεν προτρέπετε τους συναδέλφους να ακολουθήσουν την αντίστοιχη οδό που θα περιλαμβάνει και την εκδίκαση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Αλλά είπαμε, τα συμφέροντα των συναδέλφων έχουν τεθεί σε δεύτερο πλάνο…

  • Τέλος, συνολικά ως προς την αξία της νομικής σας άποψης, νομίζουμε ότι το γεγονός ότι έχετε την ευθύνη για τις έξι (!) χαμένες προσωρινές διαταγές που δικάσατε για την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επειδή κινηθήκατε απερίσκεπτα και χωρίς την απαραίτητη νομική θωράκιση, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι είστε ο πλέον αναρμόδιος για να καθοδηγείτε τους συναδέλφους σε νομικές υποθέσεις!

Με λίγα λόγια, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια κε Κολλάτο! Αυτά τα ολίγα, γιατί αν και θεωρούμε ιδιαίτερα προσβλητικό να ασχολούμαστε μαζί σας για θέματα που έχετε παντελή άγνοια, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε, αφενός γιατί αυτό επιβάλλει η συνδικαλιστική δεοντολογία και αφετέρου για να διαφωτίσουμε αυτούς τους ελάχιστους συναδέλφους που ίσως πέσουν θύματα των παραπλανητικών ”οδηγιών” σας!