Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις για την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης – Πλήρης κατανόηση και στήριξη των αιτημάτων μας από τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, έπειτα από σχετικό αίτημα που υποβάλαμε στα κόμματα της Βουλής, οι Σύλλογοι που αγωνιζόμαστε για την απόδοση ευθυνών για το ναυάγιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και βεβαίως για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης με την ένταξή του στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία αυτών των συναντήσεων με τους τομεάρχες ασφαλιστικού των κομμάτων.

Οι συναντήσεις μας συνεχίστηκαν χθες (Τρίτη 21.3.23) με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25. Συγκεκριμένα οι κκ. Κρίτων-Ηλίας Αρσένης (Βουλευτής), Αλέξης Σμυρλής (Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Αντώνης Στεργιώτης (Μέλος Πολιτικού Σχεδιασμού) και Νίκος Παπανικολόπουλος (Συνεργάτης) άκουσαν προσεκτικά τις θέσεις μας, αφού τους ενημερώσαμε αναλυτικά για το ιστορικό της υπόθεσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τις πρόσφατες εξελίξεις με την επικείμενη δίκη των μελών της διοίκησης που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία και βεβαίως για την αναγκαιότητα ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να μας συνδράμουν στην προσπάθεια απελευθέρωσης του Ταμείου και τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

Οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 μας τόνισαν ότι βρίσκουν απόλυτα λογικά και κατανοητά τα αιτήματά μας και μας δήλωσαν υπεύθυνα ότι στέκονται αλληλέγγυοι τόσο στην εξέλιξη του αγώνα μας, όσο και στην αναζήτηση λύσης για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης. Μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, αφού για το ΜέΡΑ25 είναι θέμα αρχής η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Επιπλέον, μας διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθειά μας για απόδοση ευθυνών σε αυτούς που προχώρησαν στην καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK και μάλιστα μας τόνισαν ότι δεν μπορούσαν να διανοηθούν πώς είναι δυνατόν η υποτιθέμενη «Γ.Σ. των αντιπροσώπων» να δίνει άφεση αμαρτιών στους εμπλεκόμενους και να έρχεται αντιμέτωπη, αγνοώντας μία τεκμηριωμένη θέση που έχει τη σφραγίδα του Συμβουλίου Εφετών.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25 για τη φιλοξενία και την κατανόηση των αιτημάτων μας και ελπίζουμε να δούμε την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.

Τα στελέχη των Συλλόγων που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες τις συναντήσεις με τους τομεάρχες ασφαλιστικών θεμάτων των κομμάτων της Βουλής. Το αίτημα έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και ήδη τα περισσότερα έχουν ανταποκριθεί θετικά. Ελπίζουμε ότι θα διεξαγάγουμε συναντήσεις με όλους τους τομεάρχες ασφαλιστικού, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για αυτό το μείζον θέμα που μας αφορά όλους.

Παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεστε πρώτοι και υπεύθυνα για αυτό και όλα τα θέματα που αφορούν το χώρο της Ιονικής.