Ανακοινώθηκε η εθελούσια έξοδος από την τράπεζα με ισχύ 6 Φεβρουαρίου – 17 Φεβρουαρίου : Μία ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ που πρέπει να ληφθεί με σύνεση και υπευθυνότητα  

Eν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, αλλά και των συνεχιζόμενων πιέσεων που ασκεί επιλεκτικά η τράπεζα σε αυτούς που έχει συμπεριλάβει στη «λίστα προς αποχώρηση», ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα συντεταγμένης εθελουσίας εξόδου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 26-03.02.23 (πατήστε εδώ)

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως σας τονίζουμε σε κάθε αντίστοιχη περίσταση που η τράπεζα ανακοινώνει ένα συντεταγμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πρόκειται για μία ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ που θα πρέπει να ληφθεί με σύνεση, έπειτα από σοβαρή σκέψη και ενδελεχή εξέταση των ασφαλιστικών σας προϋποθέσεων!

Αφού κατατεθεί η αίτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, εν συνεχεία δεν μπορεί να ανακληθεί, επομένως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενεργήσετε ελαφρά τη καρδία, προτού εξαντλήσετε κάθε λεπτομέρεια που αφορά τις ασφαλιστικές και οικονομικές σας προϋποθέσεις!

Έχοντας λοιπόν και την εμπειρία του παρελθόντος από προγράμματα εθελουσίας εξόδου που τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο συχνά (και θα συνεχίσουν), σας τονίζουμε είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο να λαμβάνει μέρος στην εθελούσια έξοδο συνάδελφος χωρίς να έχει εν δυνάμει ή ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή η επισήμανσή μας βασίζεται σε περιπτώσεις συναδέλφων που παρά τις αντιρρήσεις των ασφαλιστικών μας συμβούλων δελεάστηκαν και αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου κατά το παρελθόν και τους παρακολουθήσαμε τα επόμενα χρόνια να περιέρχονται σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση, αντιμετωπίζοντας τραγικά οικονομικά και οικογενειακά αδιέξοδα λόγω της βεβιασμένης επιλογής τους.

Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για όσους αμφιταλαντεύονται να πάρουν αυτήν την απόφαση, αφού είναι δεδομένο ότι τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα συνεχιστούν, καθώς αποτελούν μέρος της κεντρικής στρατηγικής των τραπεζών για τη μείωση του προσωπικού και κατά συνέπεια του λειτουργικού τους κόστους.

Τέλος, επειδή γνωρίζουμε τις πρακτικές απειλών και πιέσεων της τράπεζας προκειμένου να εξαναγκάσει τους στοχευμένους συναδέλφους να αποχωρήσουν «οικειοθελώς», σας καλούμε να μην υποκύψετε προτού να είναι βέβαιο ότι αυτό είναι προς το συμφέρον σας!

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής, ο Πρόεδρος  συνάδελφος Κωνσταντίνος Στεφανής, αλλά και όλοι οι Σύλλογοι της Ιονικής θα σταθούν δίπλα σας και σε αυτήν τη διαδικασία.

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι των Συλλόγων μας και ιδιαίτερα η συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου είναι πάντοτε στη διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώνουν για τις προσωπικές ασφαλιστικές σας προϋποθέσεις, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα και να μπορείτε να λάβετε τη σωστή απόφαση για τη ζωή σας. 

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου να επικοινωνήσουν οπωσδήποτε άμεσα με το Σύλλογό μας προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι να αναλύσουν τις προϋποθέσεις τους.

Μην ξεχνάτε ότι η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τη μείωση του προσωπικού της τράπεζας και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η διοίκησή της. Δεν τους απασχολούν οι προσωπικές ή οικογενειακές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του καθενός, ούτε βέβαια τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά από μία βεβιασμένη, λανθασμένη απόφαση.

Συνεπώς, θέλουμε να ελπίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι συμμετάσχουν στο ανακοινωθέν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, θα το κάνουν με υπευθυνότητα και βεβαιότητα για την επιλογή τους, κατόπιν ωρίμου σκέψεως.

Οι Σύλλογοί μας θα παρακολουθήσουν και αυτή την διαδικασία της εθελουσίας εξόδου με υπευθυνότητα και θα σταθούν αρωγοί στους συναδέλφους μέχρι και το πέρας του προγράμματος.  Να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις και επ’ αυτού του θέματος, ενώ μπορείτε να απευθύνεστε στους Συλλόγους μας για οποιαδήποτε σχετική απορία και πληροφορία επιθυμείτε.

 

Για μία ακόμα φορά, σας τονίζουμε :

Πριν βάλετε την υπογραφή σας για την αποχώρηση από την τράπεζα που θα επηρεάσει καταλυτικά τη ζωή σας, θα πρέπει να μελετήσετε όλες τις παραμέτρους (ιδιαιτέρως τις ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές σας προϋποθέσεις) και βεβαίως οι Σύλλογοί μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να λάβετε απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση.