Πρόταση διοργάνωσης ημερίδας των Συλλόγων μας με τιμώμενο πρόσωπο τον Γιώργο Παξινό

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν από λίγες μέρες είχαμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας τη συνέντευξη που μας παραχώρησε για την εφημερίδα των Συλλόγων μας ο λεγόμενος «χαρτογράφος» του ανθρώπινου εγκεφάλου, ο σπουδαίος επιστήμονας και άνθρωπος Γιώργος Παξινός (βλ. εδώ).

Έχοντας συνομιλήσει με τον κ. Παξινό, ήμασταν βέβαιοι ότι η συνέντευξη αυτή θα προκαλούσε αίσθηση, αφού σε αυτή αποτυπωνόταν η πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητά του και η επιστημονική του αρτιότητα.

Και αποδείχθηκε σωστή η διαίσθησή μας, αφού από την πρώτη μέρα πολλοί συνάδελφοί μας επικοινωνούν μαζί μας για να εκφραστούν με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Παξινό που τους εντυπωσίασε με τα επιτεύγματά του, τη ζωντάνια του λόγου του και τις εύστροφες, στοχευμένες απαντήσεις του!

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν εκφράσει την επιθυμία να τον γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν περισσότερα για την επιστημονική – και όχι μόνο – δράση του.

Αυτό το ενδιαφέρον μας οδήγησε να αποστείλουμε στον κ. Παξινό το ακόλουθο email στο οποίο του τη διοργάνωση μίας ημερίδας με τον ίδιο ως τιμώμενο πρόσωπο, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε για την πορεία του και τα επιτεύγματά του.


Αγαπητέ κ. Παξινέ,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για την τιμή που μας κάνατε να μας παραχωρήσετε συνέντευξη για την εφημερίδα και την ιστοσελίδα των Συλλόγων της Ιονικής.

Η συνέντευξή σας προκάλεσε αίσθηση ανάμεσα στους συναδέλφους μας, οι οποίοι εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητά σας και όσα αναφέρατε στη συνέντευξη.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα, εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις και τις απόψεις σας, μας έχουν ενημερώσει ότι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την επιστημονική σας δράση.

Οι Σύλλογοι της Ιονικής δεν περιχαρακώνονται στα αυστηρά συνδικαλιστικά πλαίσια, καθόσον θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας η προώθηση ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Για αυτό το λόγο και καθόσον και εγώ προσωπικά ένιωσα στη συνέντευξή μας ότι συνομιλούσα με έναν άνθρωπο του πνεύματος, με βαθύτατες γνώσεις, ειλικρίνεια, ευθύτητα και διάθεση προσφοράς, στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε τη διοργάνωση μίας ημερίδας, στην οποία θα είστε το τιμώμενο πρόσωπο και θα μιλήσετε στους συναδέλφους μας για την πορεία σας και τα επιστημονικά σας επιτεύγματα.

Ελπίζοντας να σκεφτείτε σοβαρά την πρότασή μας και να μας κάνετε την τιμή για μία ακόμα φορά να μας χαρίσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για μία εκδήλωση που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία.

Με εκτίμηση,

Σαράντος Φιλιππόπουλος


Ελπίζουμε να μας κάνει για μία ακόμα φορά την τιμή και να αποδεχτεί την πρότασή μας, για μία εκδήλωση που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία.