Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αυξήσεις στις συντάξεις του Ιανουαρίου θα πιστωθούν τελικά με τη σύνταξη Μαρτίου

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, με την καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου (27&30.1) θα πιστωθούν για πρώτη φορά και οι αυξήσεις 7,75% που προβλέπονται σύμφωνα με το Νόμο Κατρούγκαλου.

Αυτές οι αυξήσεις, ωστόσο, έχουν αναδρομική ισχύ από 1.1.23, παρά το γεγονός ότι δεν πιστώθηκαν στις συντάξεις Ιανουαρίου (που είχαν πιστωθεί τέλη Δεκεμβρίου).

Αρχικά η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο ότι αυτά τα αναδρομικά του Ιανουαρίου θα πιστώνονταν με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εν τέλει αυτές οι αυξήσεις του Ιανουαρίου μεταφέρονται για τις συντάξεις Μαρτίου (τέλη Φεβρουαρίου). Αυτό σημαίνει πως η “διπλή αύξηση” θα δοθεί τον επόμενο μήνα με τις πληρωμές στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επειδή βέβαια, ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος λόγω της δυσλειτουργίας του e-ΕΦΚΑ, θα περιμένουμε τις πιστώσεις των συντάξεων του Φεβρουαρίου αρχικά και εν συνεχεία του Μαρτίου, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πράγματι θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση και για αυτό το θέμα.