Μηχανισμός αντιμετώπισης κόκκινων δανείων και προβλημάτων δανειακών υποχρεώσεων συναδέλφων μας μέσω των Συλλόγων μας – Νέος τεχνικός σύμβουλος ο συνάδελφος Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα και το γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΤτΕ είναι από τους πλέον υπερδανειοδοτημένους, λόγω της εύκολης πρόσβασης στη σύναψη δανειακών συμβάσεων, ιδιαίτερα την περίοδο που η οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα επέτρεπε αυτές τις ενέργειες.

Δυστυχώς, η καταστροφική επέλαση της κρίσης και η μείωση των οικονομικών δυνατοτήτων των συναδέλφων μας είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί από τους δανειοδοτηθέντες συναδέλφους να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αρχικά και πλέον όλοι μαζί οι Σύλλογοι της Ιονικής προσπαθούμε πάντα να συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, με όποιον τρόπο μπορούμε και περνά από το χέρι μας, έχοντας συμβάλει θετικά σε αρκετές υποθέσεις συναδέλφων μας.

Ωστόσο, επειδή το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», όπως έχουμε προβλέψει εδώ και χρόνια, είναι η δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται πάνω από τα ελληνικά νοικοκυριά και επηρεάζει ιδιαιτέρως τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, αποφασίσαμε πλέον να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις πιο οργανωμένα και συντονισμένα, καθιερώνοντας ένα μηχανισμό στήριξης των συναδέλφων που έρχονται αντιμέτωποι με κόκκινα δάνεια και άλλα προβλήματα δανειακών υποχρεώσεων.

 

– Καθοριστική θα είναι η συνδρομή του συνταξιούχου συναδέλφου μας Βασίλη (Λάκη) Βασιλειάδη, ο οποίος μέσα από τη μακρά και επιτυχημένη πορεία του στην τράπεζα (ως Διευθυντής στην Καβάλα, τη Δράμα, την Ξάνθη και την Ελευθερούπολη και ως εργαζόμενος στην Κομοτηνή) απέκτησε βαθύτατες γνώσεις στα θέματα των δανειακών συμβάσεων και της διαχείρισής τους.

Μάλιστα, επειδή έχουμε ήδη απευθυνθεί για αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων μας στον Λάκη, ανταποκρίθηκε πάντοτε με μεγάλη ευχαρίστηση και βοήθησε αποφασιστικά τους συναδέλφους μας ανιδιοτελώς. Στο εξής και με τη σύμφωνη γνώμη του ιδίου βεβαίως, ο συνάδελφος θα είναι και επίσημα ο τεχνικός σύμβουλος των Συλλόγων μας – βεβαίως αμισθί – στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ή άλλων δανειακών εκκρεμοτήτων.

Σε αυτό το σημείο, επιθυμούμε να του εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς που επιδεικνύει για να συνδράμει τους πληττόμενους συναδέλφους.

– Σε επόμενο επίπεδο, οι Σύλλογοί μας έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με έγκριτο νομικό σύμβουλο, ο οποίος εξειδικεύεται και κατέχει σε βάθος το θέμα της διαχείρισης των δανειακών συμβάσεων, ώστε να αναλαμβάνει τις υποθέσεις των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα έναντι μίας πραγματικά πολύ χαμηλής αμοιβής.

Συνδυαστικά, με τη συνδρομή του Λάκη και του εξειδικευμένου νομικού μας συμβούλου, πιστεύουμε ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα μπορέσουμε σε μεγάλο βαθμό να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας που δυστυχώς αντιμετωπίζουν πολλά και σύνθετα προβλήματα.

Επομένως, όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση της δανειακής του υποχρέωσης, μπορεί να απευθυνθεί στους Συλλόγους μας, προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεσή του από τους συμβούλους μας και να τον βοηθήσουμε στη διαχείριση της υπόθεσής του.