«ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» – Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της συναδέλφισσας Μαίρης Καρρά την Παρασκευή 16.12.22 (ώρα 18:30, Café Βασιλικού Θεάτρου 30ής Οκτωβρίου 2, Θεσσαλονίκη)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, είμαστε πάντοτε ιδιαιτέρως χαρούμενοι όταν παρουσιάζουμε τις εξωτραπεζικές δραστηριότητες των συναδέλφων, οι οποίες αναδεικνύουν άλλωστε με τον καλύτερο τρόπο τη βαθιά πολιτισμική κουλτούρα που χαρακτηρίζει τους Ιονικάριους. Δεν είναι τυχαίο ότι πάντοτε διαπρέπαμε στα «γράμματα και τις τέχνες», αλλά σήμερα θα… αποκλίνουμε λίγο γιατί είναι η σειρά της συγγραφικής προσπάθειας της συναδέλφισσας Μαίρης Καρρά που προέρχεται από την Τράπεζα Πίστεως…

Οι περισσότεροι συνάδελφοι της συμπρωτεύουσας πιθανώς τη γνωρίζετε μέσα από τη σπουδαία σταδιοδρομία της στην τράπεζα. Η συναδέλφισσά μας Μαίρη Καρρά μπορεί να προέρχεται από την Τράπεζα Πίστεως, αλλά πλέον τη θεωρούμε «επίτιμο» μέλος της Ιονικής Οικογένειας. Τη γνωρίσαμε μέσω των εκδρομικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας και μας έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ο άψογος χαρακτήρας της και η ανεπτυγμένη κουλτούρα της. Η Μαίρη έχει διαγράψει μία μακρά και επιτυχημένη πορεία στον τραπεζικό χώρο, εκκινώντας από την Chase Manhattan που την προσέλαβε όταν ήταν 18 ετών και είχε μόλις επιστρέψει από την Αμερική. Αφού εργάστηκε 11 χρόνια εκεί, όταν έκλεισε στη Θεσσαλονίκη, προσελήφθη στην τότε Πίστεως ως υπάλληλος τμήματος εισαγωγών και στη συνέχεια προϊσταμένη Εμπορικού τμήματος (εισαγωγές-εξαγωγές-συνάλλαγμα) για 6χρόνια. Το 1992 ανέλαβε το μικρό κατάστημα της Τσιμισκή, και μετά διετέλεσε υποδιευθύντρια του κεντρικού Μητροπόλεως, εν συνεχεία άνοιξε και ήταν διευθύντρια στο κατάστημα Πανοράματος, διετέλεσε για 2,5 χρόνια διευθύντρια private banking, διευθύντρια 4 χρόνια στην Παύλου Μελά, μετά διευθύντρια στο μεγάλο κατάστημα της Τσιμισκή και τέλος Υποδιευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης  Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος.

Η Μαίρη, εκλεκτή φίλη της Ιονικής Οικογένειας πλέον, συνέγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;», το οποίο και παρουσιάζει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 18:30 στο χώρο του Café Βασιλικού Θεάτρου 30ής Οκτωβρίου 2, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία αυτοβιογραφία των εφηβικών της χρόνων, τα οποία και πέρασε στις ΗΠΑ με την οικογένειά της. Εμπειρίες προσωπικές και οικογενειακές, γεγονότα που χαράχτηκαν στο μυαλό της και σημάδεψαν την υπόλοιπη ζωή της, από την πρώτη μέρα που έφυγε από τον Πειραιά σε ηλικία 12 ετών με την οικογένειά της στο υπερωκεάνιο «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣ», μέχρι την επιστροφή της από τη Φλόριδα των ΗΠΑ στα 18 της χρόνια.

Όλοι όσοι έχουμε γνωρίσει τη Μαίρη της τρέφουμε βαθιά εκτίμηση και θα θέλαμε ειλικρινά να δίναμε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου της. Δυστυχώς, οι συνθήκες της καθημερινότητας και οι επείγουσες εργασίες των Συλλόγων δεν είναι ευνοϊκές…

Συνεπώς, της ευχόμαστε το βιβλίο, το οποίο γνωρίζοντας τη Μαίρη πιστεύουμε ότι θα είναι άκρως ενδιαφέρον, να είναι καλοτάξιδο και γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί το σώμα μας να μην είναι εκεί, αλλά το πνεύμα και η ψυχή μας θα είναι πάντα δίπλα της. Βεβαίως, καλούμε τους συναδέλφους, λάτρεις της λογοτεχνίας από τη Νύμφη του Θερμαϊκού να δώσουν το παρών και να στηρίξουν το έργο της αξιόλογης συναδέλφισσας!