Η απόφαση αποχώρησης από την τράπεζα είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ! Μην υποκύπτετε σε πιέσεις και πειρασμούς αν δεν έχετε βεβαιωθεί ότι είναι προς το απόλυτο συμφέρον σας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε από συναδέλφους μας ότι η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού έχει επιδοθεί στη γνωστή και συνήθη πλέον τακτική της ατομικής προσέγγισής τους, ζητώντας τους να συμμετάσχουν σε άτυπη εθελούσια έξοδο. Αυτές βέβαια οι ατομικές «προσεγγίσεις», όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, συνιστούν στην πραγματικότητα πιέσεις για να αποχωρήσουν από την τράπεζα.

Εμείς πάντοτε θα αντιδρούμε και θα εναντιωνόμαστε σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, αφού βεβαίως, αν η τράπεζα επιθυμεί να προχωρήσει σε εθελούσιες εξόδους, υπάρχουν σχετικές θεσμοθετημένες διαδικασίες και άλλωστε οι «ατομικές προσεγγίσεις» και κατ’ουσίαν πιέσεις προς τους συναδέλφους μας, εκτός από παράνομες, είναι βέβαιο ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα δε θα είναι συμφέρουσες σε σύγκριση με ένα τυπικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Σχετικά μάλιστα με τα επίσημα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η τράπεζα και με βάση από όσα μαθαίνουμε από τους συναδέλφους από τις ατομικές προσεγγίσεις και πιέσεις που τους ασκούνται, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να διευρυνθούν τα προτεινόμενα χρόνια sabbatical, προκειμένου να γίνει πιο θελκτική η πρόταση αποχώρησης από την τράπεζα.

Βεβαίως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δε θα σταματήσουμε ποτέ να διακηρύσσουμε ότι η απόφαση αποχώρησης από την τράπεζα είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ και ο κάθε συνάδελφός μας θα πρέπει να εξετάσει πολύπλευρα και αναλυτικά όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει, αφού βεβαίως τα δεδομένα δεν είναι ίδια για όλους.

Και πάνω από όλα να μελετήσει ο καθένας ενδελεχώς τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές του προϋποθέσεις. Για μία ακόμα φορά θα σας τονίσουμε ότι είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να αποχωρούν συνάδελφοι χωρίς να έχουν εν δυνάμει ή ολοκληρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχοντας την εμπειρία της καθημερινής επαφής με τους χιλιάδες συναδέλφους μας, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πάρα πολλούς που δελεάστηκαν και έλαβαν την απόφαση αποχώρησης από την τράπεζα χωρίς να έχουν τις κατάλληλες ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια να τους παρακολουθούμε να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Για αυτό το λόγο, όπως γνωρίζετε, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι των Συλλόγων μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώνουν για τις προσωπικές ασφαλιστικές σας προϋποθέσεις ώστε να έχετε πλήρη εικόνα και να μπορείτε να λάβετε τη σωστή απόφαση για τη ζωή σας.

Μην ξεχνάτε ότι η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τη μείωση του προσωπικού της τράπεζας και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η διοίκησή της. Δεν τους απασχολούν οι προσωπικές ή οικογενειακές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του καθενός, ούτε βέβαια τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά από μία βεβιασμένη, λανθασμένη απόφαση.

 

Για αυτό το λόγο συνάδελφοι, σας τονίζουμε :

Πριν βάλετε την υπογραφή σας για την αποχώρηση από την τράπεζα που θα επηρεάσει καταλυτικά τη ζωή σας, θα πρέπει να μελετήσετε όλες τις παραμέτρους (ιδιαιτέρως τις ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές σας προϋποθέσεις) και βεβαίως οι Σύλλογοί μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να λάβετε απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση.