Έχουν ήδη διεκπεραιωθεί τα μισά αιτήματα των δικαιούχων ανάκλησης σύνταξης, έχοντας ως αποτέλεσμα αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμα και τα 1.000 ευρώ μικτά μηνιαίως!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μία από τις διαδικασίες που κινητοποίησαν οι Σύλλογοί μας και απέβη προς όφελος των συναδέλφων μας ήταν τα αιτήματα ανάκλησης των συντάξεων των συνταξιούχων συναδέλφων μας που έχουν συνταξιοδοτηθεί προ της εφαρμογής του Ν. Κατρούγκαλου, όμως ήταν… τυχεροί μέσα στην ατυχία τους και καθυστέρησε η απόφαση συνταξιοδότησής τους, με αποτέλεσμα να εκδοθεί μετά την 12.5.2016 (όταν και τέθηκε σε ισχύ ο Ν. Κατρούγκαλου).

Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι εργάζονται πάντα για το καλύτερο δυνατό για τους συναδέλφους και… ξεσκονίζουν κάθε ασφαλιστική διάταξη. Στηριζόμενοι σε μία παλαιότερη εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ (συγκεκριμένα τη βρήκε η συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου) και με τη συνδρομή του νομικού μας συμβούλου δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου, ανακαλύψαμε τη δυνατότητα να ζητηθεί ανάκληση των εν λόγω συνταξιοδοτικών αποφάσεων των συναδέλφων μας, εφόσον βέβαια αυτό ήταν προς το συμφέρον του συνταξιοδοτούμενου.

Με σειρά ανακοινώσεων στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα μας, αλλά και τηλεφωνικά, ενημερώσαμε τα μέλη των Συλλόγων μας για αυτή τη δυνατότητα ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να εξετάσουμε τις περιπτώσεις τους και τι συνέφερε τον καθένα. Πράγματι, η συναδέλφισσα Φιλιπποπούλου που διεύθυνε την όλη διαδικασία κατέβαλε άοκνες προσπάθειες επί μακρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι συνέφερε η ανάκληση για κάθε συνάδελφό μας ξεχωριστά.

Βεβαίως, γνωρίζετε όλοι ότι μετά το υπόμνημα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τις αυξημένες εισφορές που καταβάλαμε εμείς της Ιονικής, προέκυψαν αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης και συνεπώς αυξήσεις στις συντάξεις μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και στη διαδικασία της ανάκλησης στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που είχαν αυτό δικαίωμα να προκύπτουν αυξήσεις στις συντάξεις.

Εν συνεχεία, πάντα με την καθοδήγηση των Συλλόγων μας και της ασφαλιστικής μας συμβούλου συναδέλφισσας Μαρίας Φιλιπποπούλου, κατατέθηκαν οι εν λόγω αιτήσεις στο ΤΑΠΙΛΤ, το οποίο όμως δυστυχώς βρισκόταν επί μακρόν σε τέλμα, συσσωρεύοντας εκατοντάδες υποθέσεις συναδέλφων.

Όπως γνωρίζετε όμως, μετά από τις ενέργειες των Συλλόγων μας, το ΤΑΠΙΛΤ πλέον βαίνει προς μία κανονικότητα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και τα αιτήματα των ανακλήσεων έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και σχεδόν οι μισοί αιτούντες συνάδελφοι έχουν ήδη λάβει τη νέα συνταξιοδοτική τους απόφαση, η οποία επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους υπολογισμούς των ασφαλιστικών μας συμβούλων και τις προσδοκίες των συναδέλφων, αφού διαπιστώνονται αυξήσεις που – χωρίς υπερβολή – ξεπερνούν ακόμα και τα 1.000 ευρώ μικτά μηνιαίως!

Βεβαίως, αυτές οι αυξήσεις είναι αυτονόητο ότι δημιουργούν και τα αντίστοιχα αναδρομικά, που όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι αρκετά μεγάλα ποσά για τον κάθε δικαιούχο.

Τέλος, θα κλείσουμε με ένα ακόμα ιδιαιτέρως ευχάριστο νέο για αυτήν την κατηγορία των συναδέλφων : παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 3 χρόνια από την έναρξη ισχύος του Νόμου Βρούτση, στις νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις μετά τα αιτήματα ανάκλησης, δεν έχουν συνυπολογιστεί τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο Νόμος Βρούτση για όσους έχουν περισσότερα από 30 ασφαλιστικά έτη. Συνεπώς, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επανυπολογιστεί εκ νέου η σύνταξη όσων υπέβαλαν αίτημα ανάκλησης και είχαν περισσότερα από 30 ασφαλιστικά έτη, με τα αυξημένα ποσοστά που προβλέπει ο Νόμος Βρούτση και θα προκύψουν νέες αυξήσεις και βεβαίως αναδρομικά!

Η διαδικασία και των εναπομείναντων αιτημάτων ανάκλησης προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί για όλους τους αιτούντες συναδέλφους.

Πρόκειται βεβαίως για μία ακόμα απτή επιτυχία των Συλλόγων μας προς όφελος των συναδέλφων και εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε στους εν λόγω συναδέλφους σε καλή μεριά και βεβαίως, για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνιση, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!