Το Ρόδι με τις Πανίσχυρες Κόκκινες Χάντρες Υγείας Μακροζωίας και Ομορφιάς ! – Από ανάρτηση που έκανε στο facebook η συναδέλφισσα Βάσω Αντωνοπούλου

Η θρεπτική αξία των φρούτων που βεβαίως αποτελούν σημαντικό μέρος της περίφημης «μεσογειακής διατροφής» είναι γνωστή σε όλους. Το ίδιο ισχύει συγκεκριμένα και για το ρόδι, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, δεν υπάρχει έρευνα που να μην το αποθεώνει. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το ρόδι και οι θρεπτικές, θεραπευτικές και αναρίθμητες θετικές ιδιότητές του, είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Απλά, τα τελευταία χρόνια, με το κύμα της επιστροφής σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, έχουν τεκμηριωθεί και επιστημονικά οι ιδιότητές του και πλέον χαρακτηρίζεται «υπερτροφή».

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα τα βρήκαμε σε μία ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο facebook η συναδέλφισσα Βάσω Αντωνοπούλου (η οποία υπηρέτησε στο Περιστέρι, το Ίλιον, το Κεντρικό, το ΤΑΠΙΛΤ, τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, την Τεχνική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Καθυστερήσεων και Εμπλοκών, τη Διεύθυνση Γενικών Λειτουργιών και το ΚΥΚ 2) και σας τα παρουσιάζουμε σήμερα:


Το ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, είναι μια «υπερτροφή».

Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες.

Οι σπόροι του σφαιρικού αυτού καρπού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, C, Ε καθώς και σε σίδηρο, σε φυλλικό οξύ και κάλιο. Tο ρόδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι το φρούτο καθώς και ο χυμός του είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι τανίνες, οι πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες οι οποίες παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα σε κάποια χρόνια νοσήματα.

Ο χυμός του ροδιού φαίνεται να έχει καρδιοπροστατευτική δράση, καθώς μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνει την αρτηριακή πίεση (συγκεκριμένα τη συστολική) και εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL).

Επίσης, τα συστατικά που περιέχει ο χυμός ροδιού του προσδίδουν αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές δράσεις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φύση!

Κάθε καρπός κρύβει έναν συμβολισμό.  

Το ρόδι, κρύβει μέσα του πανίσχυρες κόκκινες χάντρες υγείας μακροζωίας και ομορφιάς. 

Είναι ένας καρπός, που χρειάζεται να ψάξεις για να τον βρεις. Να σκαλίσεις για να τον εξάγεις. Και τελικά να τον αποκτήσεις. Αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός, σε ανταμείβει αμέσως! 

Δεν υπάρχει έρευνα που να μην αποθεώνει το ρόδι! Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται φανατικά από τα αρχαία χρόνια καθώς δεν αναπλάθει και αναζωογονεί απλώς το δέρμα κάνοντας τις ρυτίδες μας να υποχωρούν, αλλά και προλαμβάνει το επερχόμενο γήρας με την μέθοδο της αστραπής! 

Η μάχη ενάντια στον χρόνο με όπλο το ρόδι, είναι σίγουρη και θα βρει νικητή μόνο εσάς!

Τι περιέχουν οι σπόροι του;

Οι σπόροι του είναι βάλσαμο για τον οργανισμό μας. Οι ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού μπορούν να μάς χαρίσουν μακροζωία αλλά και μοναδική λάμψη. Εκτός από την κουζίνα, το ρόδι πρέπει να έχει τη δική του θέση και στο ντουλαπάκι με τα καλλυντικά. Δεν υπάρχουν συγγραφείς βοτανολόγοι ή αισθητικοί, που δεν έχουν αφιερώσει σελίδες επί σελίδων στα προσωπικά τους βιβλία και στις έρευνες τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σπόροι του ροδιού είναι ένα πανάκριβο καλλυντικό. Προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Τα έλαια του, είναι ιδαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία μας, από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου απαλλάσσοντας μας από την φθορά που προκαλεί. Ακόμη αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθαριστικό καλλυντικό της επιδερμίδας μας. Με τους σπόρους του ροδιού, μπορούμε να κάνουμε τέλεια απολέπιση και να ενυδατώσουμε το δέρμα μας σε βάθος.

Το ρόδι στην καταπολέμηση της ακμής.

Το ισορροπημένο δέρμα δεν έχει ακμή αλλά είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από αυτή από την εφηβεία έως και τα σαράντα τους λόγο ορμονικών αλλαγών. Το ρόδι φαίνεται σύμφωνα με έρευνες, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της. Αλλά και η ξηροδερμία θέλει το ρόδι της. Αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική η χρήση του σε περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται επίσης στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων αλλά και του ιού του έρπητα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ευεργετικές τους ιδιότητες μπορούν να φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις ψωρίασης κι εκζεμάτων

Σπιτικές αλχημείες.

Πως θα εξαφανίσετε τις κηλίδες του δέρματος μειώνοντας παράλληλα και τις ρυτίδες;

Είναι πολύ απλό. Θα αναμίξετε χυμό ροδιού με ίση ποσότητα ελαιολάδου (π.χ.1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ρόδι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο) και θα το απλώσετε στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα. Με συστηματική χρήση, θα δείτε το δέρμα σας ανανεωμένο ενώ οι δερματικές κηλίδες θα εξαφανιστούν! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιεκτικότητα του χυµού του ροδιού σε αντιοξειδωτικά, είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί! Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Βιταμίνες A,C,E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά, κατατάσσουν το ρόδι στις σούπερ τροφές αλλά και στα σούπερ καλλυντικά!

Συνταγές οµορφιάς

Τόνωση

Ποτίστε ένα βαµβάκι µε λίγο χυµό ροδιού, περάστε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό.

Απολέπιση προσώπου και σώματος

Αναμείξτε σε ένα μπολ μισό φλιτζάνι σπόρους ροδιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Διαλύστε τα όσο μπορείτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε 2 κουταλάκια έλαιο αβοκάντο ή κνήκου και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας κι ανακατέψτε.

Λάµψη

Αναµείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους από ρόδι µε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας χυµό ρόδι. Απλώστε τη µάσκα στο πρόσωπο, αφήστε για 5 λεπτά και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό. Εναλλακτικά αναµείξτε µισό ρόδι µε 2 κουταλάκια του γλυκού αµυγδαλέλαιο και µισή κουταλιά της σούπας µέλι. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

Πηγή : https://www.therapeftis.eu/