Κάθε οικογένεια της Ιονικής να στηρίξει τουλάχιστον με ένα μέλος της την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής! ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η ανάγκη για αίμα δε σταματά ποτέ και μάλιστα σας πληροφορούμε ότι ακόμα και εν μέσω Αυγούστου χρειάστηκε να βοηθήσουμε συναδέλφους μας που χρειάστηκαν αίμα.

Θέλουμε όλοι να νιώσετε και να γίνετε συμμέτοχοι αυτής της πολύ σημαντικής προσπάθειας.

Ένα μέλος τουλάχιστον από κάθε οικογένεια της Ιονικής να στηρίξει έμπρακτα την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί σκέφτονται ότι είναι οξύμωρο οι Σύλλογοί μας που απαρτίζονται κυρίως από συνταξιούχους να έχουν επιτυχημένη λειτουργία στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ωστόσο η κουλτούρα αλληλεγγύης των Ιονικάριων και η δράση των Συλλόγων μας, είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουν αυτά που σε κάποιους μοιάζουν φαίνονται ακατόρθωτα!

Άλλωστε, έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι λόγω της προχωρημένης ηλικίας αρκετών συναδέλφων που θα ήθελαν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν, η σκυτάλη πρέπει να περάσει στη νέα γενιά της Ιονικής!

Και η… παλιά φρουρά όμως μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την «παράδοση της σκυτάλης», κάνοντας σαφή την τεράστια σημασία της αιμοδοσίας και κινητοποιώντας τα νέα μέλη των οικογενειών τους.

Πρέπει να καταστεί συνείδηση και καθήκον κάθε συναδέλφου, τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια της Ιονικής να αιμοδοτεί υπέρ της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής!

Μην ξεχνάτε ότι έχετε τη δυνατότητα να δίνετε αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής, σε όλη την Ελλάδα.

 

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας που βρίσκονται στη λίστα (βλ. εδώ). Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

Άλλωστε, καθώς το καλοκαίρι ήδη έχει αρχίσει να μας αποχαιρετά και πλέον μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς κανονικότητας, η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής θα συνεχίσει τις δράσεις και κινητοποιήσεις για τη στήριξη της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής, διοργανώνοντας ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία, τόσο στην Αθήνα, όσο και πιθανώς στη Θεσσαλονίκη, για τις οποίες βεβαίως θα ενημερωθείτε έγκαιρα από την ιστοσελίδα και την εφημερίδα των Συλλόγων μας.

Δώστε λίγο από… το αίμα και το χρόνο σας για να συνδράμετε σε αυτήν τη σημαντική δράση των συλλόγων μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στις ανάγκες αίματος των συναδέλφων και των οικείων τους προσώπων.

· Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

· Να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους δικούς μας ανθρώπους να συμμετάσχουν στην ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας. Είναι στο χέρι όλων μας να ξανακάνουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής μεγάλη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των συναδέλφων!