Η συνδικαλιστική παραπλάνηση στο χώρο της Ιονικής έχει ονοματεπώνυμα

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η συνδικαλιστική παραπλάνηση είναι μία «τέχνη» που δυστυχώς εξασκούν πολλοί στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο συνδικαλισμός να έχει χάσει την αξιοπιστία του ανάμεσα στους πολίτες και τον κόσμο της εργασίας.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν τέτοια φαινόμενα διαχρονικά και στο χώρο της Ιονικής, αν και πλέον είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουν αποπεμφθεί και στο εξής θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Ότι δηλαδή δε θα εμπιστευτούμε ξανά στο μέλλον ως χώρος της Ιονικής τις συνδικαλιστικές μας τύχες στα χέρια ανθρώπων που παραπληροφορούν, αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν φρούδες ελπίδες στους συναδέλφους χάριν ανούσιου εντυπωσιασμού…

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα ότι η περίοδος Ντίνου, Βέργου και εν συνεχεία Κολλάτου, Καραδελή και των κατά καιρούς συνεργατών τους, ήταν καταστροφική για το Σύλλογο Συνταξιούχων και συνολικά για το χώρο μας. Όχι μόνο για την τραγική διαχείριση των θεμάτων μας που είχε μηδενικά ή και αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και στον τομέα της ενημέρωσης, της (παρα)πληροφόρησης και της προκλητικής προπαγάνδας.

Ο κ. Κολλάτος και οι συνεργάτες του, όταν ακόμα δεν είχαν αποπεμφθεί από τη διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων, ανέφεραν σε δύο διαδοχικά Φύλλα της εφημερίδας «Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ» (Φύλλο 94, σελ. 3 & Φύλλο 95 σελ. 4), αλλά και σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (Μάιος 2020, βλ. εδώ) την «είδηση» ότι οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας που λαμβάνουν την εξευτελιστική επικουρική σύνταξη των 50 ευρώ από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, επρόκειτο να λάβουν πάνω από 5.000 ευρώ αναδρομικά ο καθένας, ενώ θα επαναφερόταν το καταστατικό που όριζε μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις:

.

«Αναδρομικά ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από τον Άρειο Πάγο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, μαζί με την ΟΣΤΟΕ και τους άλλους Συλλόγους συνταξιούχων μελών ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, προσφύγαμε στη δικαιοσύνη και κερδίσαμε στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο για λογαριασμό των 4.500 μελών μας, επαναφορά του αρχικού Καταστατικού και αναδρομικά άνω των 5.000 ευρώ για κάθε ασφαλισμένο, που ελάμβανε 47,54 ευρώ το μήνα ως Επικουρική Σύνταξη για το χρονικό διάστημα 2015 έως το 2018.

Το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να καθυστερήσει την καταβολή τους, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Η εκδίκαση στις 20/09/2019 στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αναβλήθηκε μετά από αίτημα των Δικηγόρων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, προκειμένου να καθυστερήσουν ακόμα την υπόθεση μπροστά στο φάσμα της δικαίωσής μας από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μετά τα παραπάνω η επιστροφή των αναδρομικών μας από τα ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020».

.

Βεβαίως, αναδρομικά, αλλά και επαναφορά των συντάξεων, δεν είδε ποτέ κανένας συνταξιούχος, αφού επρόκειτο για μία ακόμα ανούσια προπαγανδιστική κίνηση του κ. Κολλάτου και των συνεργατών του για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Στην πραγματικότητα είναι ακόμα ένα αδιάσειστο ντοκουμέντο που πραγματικά αποδεικνύει ότι ο κ. Κολλάτος ήταν ο κατ’ εξοχήν συνδικαλιστικός εκφραστής της ασυνέπειας και των άνευ ουσίας λόγων στο χώρο της Ιονικής!

Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για μία υπόθεση που είχαν κινήσει ο Σύλλογος της Εθνοκάρτας και η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (χωρίς βέβαια να τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους συναδέλφους) που αφορούσε την ακύρωση της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και αρχικά ο κ. Κολλάτος δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή!

Όταν είδε ότι η υπόθεση είχε θετική έκβαση στο Πρωτοδικείο, έσπευσε να δηλώσει παρών στο Εφετείο για να πάρει λίγη από τη λάμψη της επιτυχίας… Και αυτό όμως, κατόρθωσε να το κάνει με το δικό του, μοναδικό, παραπλανητικό τρόπο! Όταν η υπόθεση κρίθηκε θετικά στο Εφετείο, η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έφτασε την υπόθεση μέχρι τον Άρειο Πάγο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, ο κ. Κολλάτος άρχισε να τάζει… πεντοχίλιαρα στους συναδέλφους…

Βέβαια, ο Άρειος Πάγος επανέφερε την υπόθεση προς συζήτηση στο Εφετείο και ακόμα, δύο περίπου χρόνια μετά, ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι τον ένοιαξε τον κ. Κολλάτο αν τα χρήματα που έταξε ελαφρά τη καρδία στους συναδέλφους που τόσο ανάγκη τα έχουν, τους γέννησαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά βέβαια αποδείχθηκε… άνθρακες ο θησαυρός. Αυτός ο κύριος ήθελε απλά να κάνει το κομμάτι του, οπότε επινόησε, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα – πιθανώς ένας συνδυασμός… – ότι θα έπαιρναν άμεσα οι συνταξιούχοι αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις τους και μάλιστα, ο αθεόφοβος, προσδιόριζε και το ποσό που θα λάμβανε κάθε συνταξιούχος από τα αναδρομικά, χωρίς να υπάρχει ίχνος ουσιαστικής, νομικής βάσης σε όσα ισχυριζόταν!

Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος και οι συνεργάτες του επί 5,5 χρόνια προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στο Σύλλογο Συνταξιούχων, τόσο στα οικονομικά του όσο και στη συνολική του λειτουργία και αξιοπιστία. Είναι πιθανώς το μεγαλύτερο όνειδος στη συνδικαλιστική ιστορία του χώρου μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε αυτές τις ντροπιαστικές καταστάσεις, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Για αυτό άλλωστε επιμένουμε ότι η κάθαρση του Συλλόγου Συνταξιούχων πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκκαλο και θα το αποδείξουν άλλωστε οι επόμενες ενέργειες και πράξεις μας που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτηθεί η συνδικαλιστική αξιοπιστία στο χώρο μας και επιτέλους μετά τη συγχώνευση των Συλλόγων  να βαδίσουμε σε μία νέα εποχή.