Μεγάλη επιτυχία του συλλόγου μας: Απόφαση-σταθμός του ΤΑΥΤΕΚΩ ανοίγει το δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ!

Συνάδελφοι,

Ο σύλλογός μας έχει θέσει ως τον πλέον σημαντικό στόχο των τελευταίων ετών την αποκατάσταση του εφάπαξ που επισήμως η μείωσή του ξεπερνάει κατά πολύ το 41,17%, μέσω της υποχρέωσης καταβολής εκ μέρους της τράπεζας των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι αποτελεί υπόθεση τιμής για το σύλλογό μας η διευθέτηση αυτής της σημαντικής υπόθεσης. Με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα διαχειριστήκαμε όλες τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε πλέον στη δικαίωση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ στις 27/5/2015 λήφθηκε ομόφωνα απόφαση καταλογισμού σε βάρος της τράπεζας του ποσού των 27,1 εκατ. ευρώ, επαληθεύοντας την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία απόλυτη δικαίωση των θέσεών μας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τη γνωμοδότηση που συνέταξαν από κοινού, κατ’εντολή του συλλόγου μας, η καθηγήτρια Ασφαλιστικού Δικαίου Νομικής κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου και η νομικός εργατολόγος κα Ντέτα Πετρόγλου, για τη συμβατική υποχρέωση της τράπεζας κάλυψης των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας και απόδοσης πλήρους εφάπαξ μέχρι την αποχώρηση του τελευταίου εργαζόμενου-ασφαλισμένου της Ιονικής.

Μετά από αυτήν την απόφαση-σταθμό θα συγκληθούν τα Δ.Σ. των συλλόγων μας προκειμένου να διαμορφωθούν οι περαιτέρω ενέργειές μας που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ. . Επόμενος στόχος τίθεται πλέον η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας με τον καταλογισμό εκ μέρους της διοίκησης του ΤΑΥΤΕΚΩ και του υπόλοιπου ποσού της εγγυητικής ευθύνης της APLHA BANK που ανέρχεται σε 32,1 εκατ. ευρώ (σύνολο εγγυητικής ευθύνης 27,1 + 32,1 = 59,2 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε για το σύλλογό μας η έγκυρη εταιρεία «Prudential» του κου Βασίλη Μαργιού, την οποία παραδώσαμε ως δωρεά στο ταμείο και έχει ήδη εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία μεγάλη, ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη νίκη-δικαίωσή μας αφού το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής επιτρόπου, έλαβε ομόφωνα αυτήν την απόφαση, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς μας για την υφιστάμενη συμβατική υποχρέωση της τράπεζας. Οι θέσεις και οι απαιτήσεις μας είναι απόλυτα θεμελιωμένες από ασφαλιστικής και νομικής άποψης και είμαστε βέβαιοι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθεί η διαδικασία και θα απαιτηθεί, με νέους καταλογισμούς, το σύνολο του ποσού της υποχρέωσης της τράπεζας, γεγονός που θα διασφαλίσει την απόδοση του πλήρους εφάπαξ σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους συναδέλφους μας.

Ιονική Ενότητα σημαίνει ιονική δικαίωση

Η απόφαση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ έρχεται να επισφραγίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αδιαμφισβήτητη δράση μας για την κατοχύρωση του εφάπαξ των συναδέλφων της Ιονικής και αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχημένη στρατηγική, τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα του συλλόγου μας. Ως συνδικαλιστές της Ιονικής Ενότητας και του Συλλόγου Εργαζομένων, επιτελούμε το καθήκον μας, δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας και ταυτόχρονα δικαιώνουμε όλους τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους της Ιονικής τους οποίους εκπροσωπούμε.

Αφού εμπράκτως έχουμε αποδείξει τις γνώσεις, τη μεθοδικότητα και την ορθότητα των επιλογών επί της πλέον κρίσιμης υπόθεσης που διαχειριστήκαμε τα τελευταία χρόνια, καλούμε από την πλευρά μας άπαντες τους συναδέλφους να συμπαραταχθούν μαζί μας στη διεκδίκηση για το δικό τους συμφέρον. Εφιστούμε δε την προσοχή σε ορισμένους αμελείς να υπογράψουν άμεσα το εργολαβικό με το νομικό που έχει αναλάβει την υπόθεση, δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, που τους έχει αποσταλεί από το σύλλογο και επίσης μπορούν να το βρουν στην ιστοσελίδα μας (εδώ), ώστε να κατοχυρώσουν το εφάπαξ τους.

Σήμερα πλέον, νηφάλια και υπεύθυνα, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού του κου Γκιάτη στο ζωτικής σημασίας θέμα του εφάπαξ. Αντί να «κινήσει γη και ουρανό» και να εξαντλήσει τις πιθανότητες διεκδίκησης του εφάπαξ των συναδέλφων, όπως θα όφειλε να πράξει ως αντιπροσωπευτικός σύλλογος και όπως έπραξε η Ιονική Ενότητα και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής, ο σύλλογος του κου Γκιάτη αποτέλεσε το μακρύ χέρι της τράπεζας υπογράφοντας στις 18-11-2013 την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά το παχυλό εφάπαξ των παλαιών ασφαλισμένων της πρώην Πίστεως, με χρήματα από τα κονδύλια του προϋπολογισμού της τράπεζας, στην οποία όλοι είμαστε εργαζόμενοι!

Όσο για τους εντός του χώρου της Ιονικής υπονομευτές και αυτούς που προέτρεπαν τους συναδέλφους μας να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία της διεκδίκησης μέσω του εργολαβικού (βλ. Κολλάτος & Καραδελή), που μάλιστα έχουν εισπράξει ολόκληρο το εφάπαξ τους από τον Κλάδο Πρόνοιας, λαμβάνουν τις απαντήσεις μας μέσω της δικαίωσης των επιλογών μας και κατά συνέπεια των συναδέλφων.

Η Ιονική Ενότητα είναι το σύνολο των συναδέλφων της Ιονικής, ο μόνος πραγματικός εκπρόσωπός τους και για αυτό σήμερα εμείς που διαχειριζόμαστε αυτά τα σημαντικά θέματα, σημειώνουμε απανωτές επιτυχίες. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τη σύγκληση των συμβουλίων των συλλόγων μας σε συνεργασία με τον έγκριτο νομικό κο Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για τη προσεχείς ενέργειές μας.