Η απάνθρωπη όψη του κόσμου – Του συνάδελφου Γιάννη Μπακαλέξη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι… πιστοί επισκέπτες της ιστοσελίδας μας πιστεύουμε ότι πλέον γνωρίζετε το συνταξιούχο συνάδελφό μας Γιάννη Μπακαλέξη από το Βόλο, αφού μας έχει τιμήσει με τα άρθρα και τις παρεμβάσεις του ξανά στο πρόσφατο παρελθόν (βλ. εδώ & εδώ).

Ο Γιάννης είναι ενεργός πολίτης, με στοιχειοθετημένες απόψεις και επίσης, όπως αποδεικνύεται, με πολύ καλή γραφή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εμπιστεύεται την ιστοσελίδα μας για να δημοσιεύει τις πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις του.

Άλλωστε, διαβάζοντας το ακόλουθο άρθρο γνώμης που μας έστειλε, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί του. Ο Γιάννης μιλά για τις πικρές αλήθειες που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς μας δεν κάνει κάτι για να αλλάξουν.

Και όμως, όπως σημειώνει ο Γιάννης, είναι στο χέρι μας για να δώσουμε στον κόσμο μία ανθρώπινη όψη. Γιατί αν δεν το κάνουμε όλοι εμείς, οι λαοί και πολίτες αυτού του κόσμου, δε θα το κάνει κανείς άλλος και τότε η αδικία και η απανθρωπιά θα συνεχίσουν να βαθαίνουν και βεβαίως εν τέλει οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλους…


« Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Νοσηροί και διεστραμμένοι εγκέφαλοι, αλαζόνες, ματαιόδοξοι και αδίστακτοι εξουσιαστές, που έχουν την δύναμη στην παγκόσμια σκακιέρα να καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων, έχουν μετατρέψει την ανθρωπότητα σε ένα απέραντο φρενοκομείο και σε ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί. Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη Η.Π.Α. – ΡΩΣΙΑ, επιδεικνύουν και κάνουν χρήση, τα τελευταίας τεχνολογίας υπέρ-καταστροφικά οπλικά τους συστήματα, που είναι ικανά να καταστρέψουν ολοσχερώς τον πλανήτη γη, στην περίπτωση ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου.  Για την κατασκευή αυτών των οπλικών συστημάτων, ξοδεύουν δισεκατομμύρια -τρισεκατομμύρια, την ίδια ακριβώς στιγμή, που εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη πεθαίνουν από ασιτία και εκατομμύρια πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και στην  κυριολεξία λιμοκτονούν. Δημιουργούν κάθε φορά πολέμους, εξοντώνοντας χιλιάδες-εκατομμύρια αθώους άμαχους πολίτες, ακόμα και μικρά παιδιά, με πρόσχημα την αποκατάσταση της δημοκρατίας σε χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα, που εκείνοι έχουν προηγουμένως εκκολάψει, την προστασία δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά το πραγματικό, μοναδικό τους κίνητρο είναι η εξυπηρέτηση των άνομων συμφερόντων τους  και μόνο!

Σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, οι επί γης «αντιπρόσωποι» ενός Θεού του οποίου υποτίθεται υπηρετούν τις εντολές του, ο οποίος έχει δώσει ρητή και μη επιδεχόμενη  καμιά παρερμηνεία  εντολή «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ», τι κάνουν;  Αντί να αφορίζουν, να καταγγέλλουν εμφατικά και να απαιτούν την παγκόσμια ειρήνη και την παύση των πολέμων και των εξοπλισμών, από ιδιοτέλεια και μόνο, ευρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την κάθε είδους και μορφής εξουσία, ευλογώντας εκ περισσού και τα φονικά τους όπλα, προσβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο τον ίδιο το Θεό.

Σήμερα είναι πλέον ολοφάνερο πως αυτοί που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο,  έχουν πάρει στα χέρια τους την παγκόσμια κυριαρχία, έχοντας δημιουργήσει ένα απόλυτα ελεγχόμενο παγκόσμιο ολοκληρωτικό και αυταρχικό κράτος. Είναι εκείνοι που διαχειρίζονται και ελέγχουν το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό-πιστωτικό σύστημα και εκπροσωπούν τους πολυεθνικούς οικονομικούς κολοσσούς του πλανήτη. Με τη δύναμη του χρήματος έχουν υποτάξει και υποκαταστήσει τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις των χωρών, ιδιαίτερα του λεγόμενου δυτικού «δημοκρατικού» κόσμου, μέσα από την εξαγορά και τον εκβιασμό των φαύλων πολιτικών, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για την καρέκλα της εξουσίας! Έχουν υποδουλώσει τους λαούς, μέσω της παραπληροφόρησης, της εξαπάτησης και της χειραγώγησης του νου – οι οποίοι λαοί ευρίσκονται πλέον σε πλήρη αποχαύνωση και πνευματική παραλυσία, έχοντας  αφεθεί  χωρίς καμιά ουσιαστική αντίσταση στη μοίρα τους. Ως εργαλείο, οι παγκόσμιοι δυνάστες για την επιτυχία των στόχων τους, χρησιμοποιούν τα ιδιόκτητα ή εξαγορασμένα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» και «ψυχαγωγίας», αλλά και την πληθώρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργήσει για το σκοπό αυτό, μετά την παγκοσμιοποίηση των τηλεπικοινωνιών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ποιος αλήθεια θα είναι εκείνος που θα αλλάξει την τραγική αυτή όψη του κόσμου, αν δεν το κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες των χωρών, μέσα από την προσπάθεια αφύπνισής τους;  Ο αείμνηστος Κώστας Βάρναλης, κριτικός λογοτεχνίας και ποιητής, σε ένα ποίημά του με τίτλο «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου», που έγινε και τραγούδι με τον αείμνηστο Ν. Ξυλούρη, σε μια στροφή αυτής της μπαλάντας, αναφερόμενος στο λαό, είχε γράψει τα εξής: «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»! Αν όμως κάνουμε μια ιστορική αναδρομή μέσα στο πέρασμα των αιώνων θα διαπιστώσουμε πως οι λαοί είναι μεν αιώνιο σύμβολο, όμως, δυστυχώς, είναι σύμβολο άγνοιας, αυταπάτης, ψευδαισθήσεων και απολιθωμένων πεποιθήσεων, ενεργώντας κάθε φορά άκριτα και αβασάνιστα, «βγάζοντας τα μάτια τους» με τα ίδια τους τα χέρια.  

Όσο λοιπόν αυτή η αλήθεια θα παραμένει ως θλιβερή πραγματικότητα, οι δυνάστες αυτού του κόσμου, θα σέρνουν τους λαούς ως πρόβατα στο σφαγείο, όταν και όποτε εκείνοι το αποφασίσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτά που εκείνοι ονομάζουν «συμφέροντά τους»!!!!!!! Αν τελικά οι λαοί δεν αφυπνιστούν και δεν συνειδητοποιήσουν πως πρέπει επιτέλους να πάρουν τη ζωή και την μοίρα τους στα χέρια τους ως ενεργοί πολίτες, η απάνθρωπη αυτή όψη του κόσμου δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, για  να δώσει τη θέση της σε μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ – ΒΟΛΟΣ