Οι Σύλλογοί μας έλαβαν απόφαση για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μέχρι να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης του ΤΑΠΙΛΤ – Είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε όλοι το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης του ΤΑΠΙΛΤ που έχει ως συνέπεια ουσιαστικά την παύση λειτουργίας του και τη συσσώρευση υποθέσεων και συντάξεων εκατοντάδων συναδέλφων μας.

Οι Σύλλογοί μας έχουν ξεκινήσει ένα μαραθώνιο ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αρμοδίους, προκειμένου να βρεθεί επιτέλους λύση στην «ομηρία» που έχει υποχρεώσει η τράπεζα το Ταμείο μας, η οποία βεβαίως είναι η υπεύθυνη για την υποστελέχωσή του.

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για την ύστατη ενέργειά μας πριν αποφασίσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την αποστολή επιστολής προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank κ. Βασίλη Ψάλτη, στην οποία του απευθύναμε έκκληση να ενεργήσει από τη θέση ευθύνης του για να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα του ΤΑΠΙΛΤ.

Δυστυχώς, στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και εξέλιξη από την πλευρά της τράπεζας, σε ένα πολύ απλό θέμα για την ίδια, αλλά τόσο σημαντικό για εμάς.

Όπως ενημερώνουμε το Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ακόλουθη, νέα επιστολή, παρά τη θέλησή μας για να βρεθεί μία συναινετική λύση, η αδιαφορία της τράπεζας που κρατά όμηρο το Ταμείο μας και τους ασφαλισμένους συναδέλφους, οδήγησαν τους Συλλόγους μας σε συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών να αποφασίσουν πλέον την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων διαρκείας έξω από το Κεντρικό, μετά το πέρας των εορτών του Πάσχα!

Επιστολή Νο 189-22 προς CEO ALPHA BANK (πατήστε εδώ)

Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να αγωνιζόμαστε ακόμα και για τα αυτονόητα, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία των άλλων τραπεζών που εντάχθηκαν στο ΤΑΠΙΛΤ με την ίδια διαδικασία, στελεχώνονται από τις τράπεζες με το κατάλληλο προσωπικό για τη λειτουργία τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αγροτική Τράπεζα με 6.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 5 εργαζόμενους, η Εθνική Τράπεζα με 12.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 9 εργαζόμενους, ενώ η ΤΑΠΑΕ Εθνική με 1.400 συνταξιούχους το ενισχύει με 2 εργαζόμενους. Το ΤΑΠΙΛΤ βέβαια με τους 3.600 συνταξιούχους, πλέον των περίπου 1.500 ασφαλισμένων, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ικανοποιητικά με μόλις 1 εργαζόμενο.

Εκτός βέβαια, αν αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία και δεν οφείλεται σε κάποια ολιγωρία ή αδιαφορία, αλλά σε στοχευμένη έκφραση τιμωρητικής πολιτικής της τράπεζας προς τους Ιονικάριους!

· Πλέον εξαντλήθηκαν όλες οι επιλογές μας και η διάθεση για εξεύρεση συναινετικής λύσης!

· Σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει ανταπόκριση από την τράπεζα, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την εγκατάστασή μας έξω από το Κεντρικό!

· Η στελέχωση του ΤΑΠΙΛΤ είναι ένα θέμα που σας αφορά τον καθένα προσωπικά και η συμμετοχή σας επιβάλλεται!

· Σας καλούμε σε ετοιμότητα και αγωνιστική εγρήγορση ώστε μετά το Πάσχα να διεκδικήσουμε στο δρόμο του Αγώνα την υλοποίηση των απολύτως δίκαιων αιτημάτων μας για την ενίσχυση και εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου μας!

 

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !