Η αεικίνητη συναδέλφισσα Ελευθερία Βλάσση γεμίζει το ρεζερβουάρ της με την υπέροχη φωνή της και συνεχίζει ακάθεκτη να ξεσηκώνει τα συναισθήματα από τη σκηνή 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι το… καλλιτεχνικό ταπεραμέντο των Ιονικάριων «ξεχειλίζει»! Άλλωστε, δεν είναι λίγες φορές που έχουμε αναφερθεί και κάνει αφιερώματα στην ιστοσελίδα μας για τις… εξωτραπεζικές δραστηριότητες πολλών συναδέλφων μας που συχνά αφορούν διάφορες μορφές τέχνης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο χώρος του τραγουδιού είναι αυτός που έχει τους περισσότερους – και μάλιστα πάρα πολύ καλούς – αντιπροσώπους ανάμεσα στους συναδέλφους! Όχι τυχαία θα πούμε εμείς, γιατί η ερμηνεία ενός τραγουδιού, εκτός από ταλέντο, μελωδική και «σωστή» φωνή, απαιτεί ψυχή και αισθαντικότητα! Και αυτά τα στοιχεία πάντοτε χαρακτήριζαν τους Ιονικάριους, που είναι αιωνίως συνδεδεμένοι (ίσως και λόγω του επτανησιακού παρελθόντος) με τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και την έντονη καλλιτεχνική έκφραση!


Τη συναδέλφισσα Ελευθερία Βλάσση ενδεχομένως τη γνωρίζετε αρκετοί συνάδελφοι της Αθήνας από τη μακρά σταδιοδρομία της στην Τράπεζα, αφού εργάστηκε στη Διεύθυνση Γενικού Λογιστηρίου και σε πολλά καταστήματα του δικτύου της τράπεζας, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά στην Αγία Παρασκευή, την Πεύκη, τους Αμπελοκήπους, το Σύνταγμα στο διευρυμένο απογευματινό τμήμα ως Εποπτεύων Υπηρεσιών και εν τέλει αποχώρησε με εθελούσια έξοδο το 2017 από το κατάστημα Κορωπίου ως Υποδιευθύντρια και πλέον αναμένει να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τη σύνταξή της.

Η συναδέλφισσα γεννήθηκε στο Αίγιο και ήρθε στην Αθήνα για σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και από τη ΣΕΛΕΤΕ.

Σύντομα μπήκε στη ζωή της η ΙΟΝΙΚΗ και ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και έγινε μέλος της μεγάλης Ιονικής Οικογένειας. Στην Τράπεζα, όπως προαναφέραμε, είχε μία μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία μέχρι την εθελουσία έξοδό της το 2017.

Όμως, όπως θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια του αφιερώματος, η Ελευθερία είναι ένα ανήσυχο και πολυσχιδές πνεύμα και δε θα μπορούσε να περιορίσει την έκφρασή της στα… στενά τραπεζικά όρια.

Η αγάπη αλλά και το σπουδαίο ταλέντο της στο τραγούδι δεν ήταν δυνατόν να μην βρουν διέξοδο. Παράλληλα λοιπόν με την Τράπεζα όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε με το τραγούδι. Και όσοι τη γνώριζαν αποκλειστικά από τα καθήκοντά της ως τραπεζικό στέλεχος, ίσως είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθούν ότι η Ελευθερία έχει μία υπέροχη και αναγνωρισμένη φωνή και έτσι πολλά Σαββατοκύριακα επί σειρά ετών τραγουδούσε σε ρεμπετάδικα δίπλα σε σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού!

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνεργασία της με τους ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ στο «Ντουζένι» στην Ακρόπολη, με τους ΑΝΤΩΝΗ ΑΙΝΙΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΑΚΑΚΗ κ.ά. στη «Φραγκοσυριανή» στα Εξάρχεια, με τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΠΕΣΗ σε πάρα πολλά ρεμπετάδικα και σε ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ για το ρεμπέτικο τραγούδι στην ΕΡΤ – σε αυτές τις εκπομπές τραγούδησε και με τον ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ – σε επιμέλεια του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΝΑΔΗ, αλλά και στην εκπομπή «ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ» της ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ στον ALPHA σε σχετικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Την πενταετία πριν το ξέσπασμα της πανδημίας εργάστηκε ως σολίστ, με τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Εκτός από πάρα πολλές εκδηλώσεις στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, στον οποίο και διαμένει η συναδέλφισσα, συμμετείχε μαζί με τη Φιλαρμονική σε πολλά Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών, ενδεικτικά αναφέρουμε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ στο ΝΑΥΠΛΙΟ, τις δύο φορές στο SUMMERT TIME στον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, αλλά και τις κορυφαίες στιγμές, τη συμμετοχή στο 9ο και 11ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ πριν 2 χρόνια.

Η Ελευθερία πριν την πανδημία είχε ξεκινήσει παραστάσεις με συνεργάτες της, συμμετέχοντας σε γιορτές τσικουδιάς με το Σύλλογο Κρητών Αγίας Παρασκευής, όπου τραγουδούσε με λύρα τραγούδια των Χαρούλη και Ξυλούρη, συναυλίες στην Αγία Παρασκευή, στο Αίγιο σε γιορτές του Συλλόγου Κεφαλλήνων Αιγιάλειας, μουσικές λαϊκές βραδιές κ.ά.. Όλα αυτά βεβαίως αναγκαστικά διεκόπησαν, αλλά πλέον έχουν ξεκινήσει και πάλι.

Επιπλέον, συμμετέχει στη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, μια χορωδία υψηλότατου επιπέδου με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διαδημοτικά φεστιβάλ και με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή της στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο αφιέρωμα για τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, «300 ΧΟΡΩΔΟΙ για τον ΜΙΚΗ».

Σας… προϊδεάσαμε ότι η Ελευθερία είναι αεικίνητη και σίγουρα η αγάπη της για το τραγούδι γεμίζει το ρεζερβουάρ της ώστε να τα προλαβαίνει όλα! Γιατί εκτός από την καλλιτεχνική της φύση, είναι και μία ενεργή πολίτης, συμμετέχοντας και στα κοινά, σε Δ.Σ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ κ.ά.!

Παράλληλα, έχει υπάρξει δύο φορές Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος την προηγούμενη πενταετία διετέλεσε δήμαρχος.

Και συνεχίζει ακάθεκτη προς νέες ασχολίες, νέα ενδιαφέροντα και νέες κατακτήσεις!

Της ευχόμαστε βεβαίως να συνεχίσει έχει τη δύναμη και τη διάθεση να κάνει όλα όσα τη γεμίζουν στη ζωή της και βεβαίως τώρα που οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις επανέρχονται σε μία κανονικότητα, ανυπομονούμε με την πρώτη ευκαιρία να ακούσουμε τις ερμηνείες της συναδέλφισσας ζωντανά!