Μετά από την πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051/2012 και 4093/2012, συνεχίζονται οι διεκδικήσεις από το δικηγορικό γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου μέσω του Συλλόγου μας – Τη Δευτέρα 28.2 εκδικάζονται δύο ακόμα ομαδικές αγωγές

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μας σας ενημερώσαμε για την πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του Συλλόγου και των συναδέλφων μας για τα αναδρομικά των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων των Νόμων 4051/2012 και 4093/2012 και τους τόκους τους (πατήστε εδώ).

Μετά από αυτήν την πρώτη σημαντική νίκη των συναδέλφων, του Συλλόγου και του νομικού μας συνεργάτη δικαιώνονται όλοι οι συνάδελφοι τους οποίους εκπροσώπησε στην εκδίκαση τον Οκτώβριο του 2020 ενώπιον του 8ου Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της πρώτης από τη σειρά ομαδικών που είχε καταθέσει ο νομικός μας συνεργάτης. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τους συμμετέχοντες, αφού επιδίκασε ποσά αναδρομικών σαφώς μεγαλύτερα από αυτά που καταβλήθηκαν από την Κυβέρνηση τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020 για το ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, ενώ επιπλέον επιδικάσθηκαν και τόκοι τουλάχιστον μίας πενταετίας που κατά μέσο όρο ανέρχονται στο 25% του επιδικασθέντος ποσού αναδρομικών που δικαιούται ο κάθε συνάδελφος.

Δυστυχώς, όπως σας αναφέραμε στο εν λόγω δημοσίευμά μας, όποιοι συνάδελφοι δεν ανταποκρίθηκαν στα έγγραφα που αναζητούσε το δικηγορικό γραφείο για τη συνέχιση της διεκδίκησης, δυστυχώς εξαιρέθηκαν από το δικόγραφο και δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν της θετικής δικαστικής απόφασης, αφού απώλεσαν οριστικά το δικαίωμα διεκδίκησης.

 .

Τη Δευτέρα 28.2 εκδικάζονται δύο ακόμα ομαδικές αγωγές

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου εκδικάζονται δύο ακόμα ομαδικών αγωγών των συναδέλφων μας (50 συμμετέχοντες ανά αγωγή). Επειδή από τους συμμετέχοντες στις εν λόγω ομαδικές αγωγές κάποιοι από εσάς έχετε αμελήσει να καταθέσετε τα απαραίτητα έγγραφα συνέχισης της διεκδίκησης, θα ενημερωθείτε σήμερα κιόλας με email ή τηλεφωνικά από τη γραμματεία του Συλλόγου που θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε, αφού το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το πρωί θα πρέπει να έχετε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσετε να εκπροσωπηθείτε στις δύο εκδικάσεις της Δευτέρας.

Επειδή, όπως βλέπετε, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποδίδουν καρπούς οι νομικές ενέργειές μας σε αυτή τη διεκδίκηση και είναι κρίμα να μην μπορέστε να επωφεληθείτε από αυτές, όλοι όσοι ειδοποιηθείτε δώστε την απαραίτητη προσοχή! Εφόσον επιθυμείτε να συνεχίσει ο δρ. Παπακωνσταντίνου να σας εκπροσωπεί στις διεκδικήσεις των μνημονιακών περικοπών των Νόμων 4051/2012 και 4093/2012, μην το αμελήσετε και αποστείλετε ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα έγγραφα!

 .

Διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες

Για όσους συναδέλφους συμμετείχατε στην ως άνω πρώτη ομαδική αγωγή που είχε θετική έκβαση, στην απόφαση (την οποία και δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας στο σχετικό από 18.2.22 δημοσίευμά μας) αναφέρονται τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο e-ΕΦΚΑ σε κάθε δικαιούχο συνταξιούχο.

Συγκεκριμένα :

Α. Για τους συναδέλφους που τα επιδικασθέντα ποσά δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ, θα ενημερωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου το δικηγορικό γραφείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τον e-ΕΦΚΑ για να καταβληθούν οι διαφορές σε σχέση με τα αναδρομικά που τους είχαν καταβληθεί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020.

Β. Για τους συναδέλφους που τους επιδικάστηκε ποσό μεγαλύτερο των 3.000 ευρώ, θα πρέπει να κάνετε υπομονή προκειμένου να περάσει διάστημα 60 ημερών από την επίδοση της απόφασης, ώστε να εξαντληθεί το δικαίωμα του e-ΕΦΚΑ να ασκήσει έφεση. Όπως σας αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας, είναι κάτι που δεν το συνηθίζει ο e-ΕΦΚΑ για ποσά κάτω των 10.000 ευρώ (όλα τα επιδικασθέντα ποσά δεν ξεπερνούν αυτό το όριο), αλλά σαφώς θα πρέπει να περιμένουμε για την τυπική λήξη της προθεσμίας. Μετά την παρέλευση του εν λόγω διαστήματος και εφόσον ο e-ΕΦΚΑ δεν έχει ασκήσει έφεση, θα ενημερωθούν και αυτοί οι συνάδελφοι αναλυτικά για τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου να γίνει η ίδια διαδικασία από το δικηγορικό γραφείο προς τον e-ΕΦΚΑ για την πίστωση των ποσών. Όπως γίνεται κατανοητό, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει ουσιαστικά να περιμένουν αυτήν την εξέλιξη περίπου στα τέλη Απριλίου.

Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι για αυτονόητους λόγους προσωπικών δεδομένων, δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων. Συνεπώς, να είστε σε ετοιμότητα για αυτήν την υπόθεση, ενώ βεβαίως η γραμματεία του Συλλόγου μας έχει ενημερωθεί και θα σας λύσει οποιαδήποτε τυχόν απορία προκύψει, ενώ βέβαια θα σας καθοδηγήσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, είτε ανήκετε σε αυτούς που τους επιδικάσθηκαν τα ποσά, είτε σε αυτούς που η ομαδική αγωγή τους πρόκειται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.