Μάνος Νικολουδάκης : Ο «Ερωτόκριτος» της Ιονικής Οικογένειας!

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε συναδέλφους που εκτός από την ασχολία τους στην Ιονική Τράπεζα, το μεράκι, το πάθος και η αγάπη τους βρίσκεται σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Και η αλήθεια είναι ότι στο χώρο της Ιονικής «περισσεύουν» τα ταλέντα και μάλιστα υπάρχει μία έντονη καλλιτεχνική κλίση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκτός από τις τραπεζικές δραστηριότητες, ο χώρος μας ήταν πρωτοπόρος και στα πολιτιστικά δρώμενα, μία παράδοση που συνεχίζεται δυναμικά μέχρι σήμερα. Η Επιτροπή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας άλλωστε έχει κερδίσει επανειλημμένες τα εύσημα των συναδέλφων, αφού οι εκδηλώσεις και τα ταξίδια μας έχουν μείνει αξέχαστα στους συναδέλφους μας και βεβαίως έχουν συμβάλει στην ενότητα της Ιονικής Οικογένειας.

Βέβαια, ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και κλίσεις των συναδέλφων, η αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι ίσως να κατέχει την πρώτη θέση. Οι σπουδαίες φωνές της Ιονικής μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης με ατελείωτα γλέντια και χορούς.

Και ενώ αρκετοί από τους συναδέλφους είναι γνωστοί επειδή βρίσκονται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα συνάδελφο που μαγεύει την Κρήτη με την υπέροχη φωνή του, τον αγαπητό Μάνο Νικολουδάκη (καταστήματα 25ης Αυγούστου, Κορνάρου, 62 Μαρτύρων, Πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου).

Ο Μάνος είναι πολύ γνωστός στην πατρίδα του και σίγουρα είναι από τους πλέον σημαντικούς τραγουδιστές της Κρήτης, με καλλιτεχνική παρουσία και επιτυχία δεκαετιών, τόσο μέσω εμφανίσεών του σε κέντρα διασκέδασης, όσο και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το μέταλλο της φωνής του είναι ξεχωριστό και οι σπουδαίες ερμηνείες του Μάνου, πραγματικά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν η φήμη του να μην εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα!

Ο Μάνος αγάπησε τη μουσική (καθόσον ο ίδιος δεν τραγουδά μόνο, αλλά παίζει και 4 όργανα) και το τραγούδι από μικρή ηλικία και ήξερε βαθιά μέσα του ότι ήταν μία κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσει.

Αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, σε ηλικία μόλις ενός έτους μετακόμισε με την οικογένειά του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Βλέπετε, ο νησιώτικος τρόπος ζωής κυλάει στο αίμα του, αφού η μητέρα του ήταν από τη Σύρο και ο πατέρας του από την Κρήτη.

Πέρασε την παιδική του ηλικία φουντώνοντας μέσα του την αγάπη για τη μουσική και μόλις στα 17 του συμμετείχε στην Αθήνα στη θρυλική εκπομπή «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη. Εκεί, τραγούδησε με μεγάλη επιτυχία και μάλιστα ο παρουσιαστής τον άφησε να ολοκληρώσει όλο το τραγούδι και εντυπωσιασμένος τον παρότρυνε να κάνει αίτηση στην τότε ΕΡΤ.

Ο Μάνος ήταν ανάμεσα στα 48 άτομα που πέρασαν στην επόμενη φάση και εν τέλει ήταν και ο νικητής του διαγωνισμού! Καθόλου περίεργο βέβαια για όλους εμάς που έχουμε την τύχη να τον έχουμε ακούσει να τραγουδά και να μας πλημμυρίζει με συναισθήματα με την υπέροχη φωνή του. Η φωνή του Μάνου έχει αυτό το σπάνιο χάρισμα να κάνει τον έρωτα να ακούγεται ακόμα πιο μοναδικός και να επιβάλλεται σε όλο μας το είναι…

Μετά από την επιτυχία του αυτή έκανε 2 εκπομπές με το Μαέστρο Άκη Λυμούρη στο ραδιόφωνο στην εκπομπή «Νέοι Καλλιτέχνες». Δυστυχώς βέβαια, παρά την αναγνώριση που είχε αρχίσει να του χτυπά την πόρτα, τον ίδιο τον τράβηξε πίσω η πατρίδα του και δε συνέχισε, αφού επέστρεψε στο Ηράκλειο.

Η σύντομη παραμονή του στην Αθήνα και η επιτυχία που γνώρισε, όμως, τού άνοιξαν το δρόμο για την καριέρα του στην Κρήτη, ήδη πριν μπει στην Ιονική Τράπεζα και γίνει μέλος της Οικογένειάς μας. Έκτοτε εμφανίζεται πάντα σε πιάνο – ρεστοράν, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο (όπως τον Παντελή Θαλασσινό, πριν ακόμα γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, αλλά και με την Πένυ Ξενάκη και τον Τζίμη Μακούλη στο φημισμένο πιάνο – ρεστοράν «Ντορέ» του Ηρακλείου).

Ο Μάνος συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι σήμερα να ασχολείται με τη μουσική, μελοποιώντας στίχους φίλων του και τραγουδώντας και δεν πρόκειται να σταματήσει βέβαια γιατί, όπως δηλώνει ο ίδιος με πάθος και ειλικρίνεια, το τραγούδι και η μουσική είναι η ζωή του…

Εκτός βέβαια από τη μουσική και τραπεζική του σταδιοδρομία, ο Μάνος νιώθει ευτυχής και πλήρης ως προσωπικότητα, αφού έχει δημιουργήσει μία πολύ όμορφη οικογένεια που του δίνει τη δύναμη και τη διάθεση να παραμένει δημιουργικός. Η σύζυγός του Σοφία, ο γιος του Δημήτρης (μαζί με τη σύζυγό του Μαρία έχουν χαρίσει στο συνάδελφο τα δύο του εγγόνια, την Ελευθερία και τον μικρό Μάνο) και ο άλλος γιος του Γιώργος (έτοιμος κι αυτός να… χορέψει το χορό του Ησαΐα που μάλιστα είναι επίσης μουσικός, αφού παίζει πιάνο με σπουδές στο ωδείο και με μία εξαιρετική φωνή, έχοντας κάνει όνομα κι αυτός στο Ηράκλειο), όλοι μαζί αποτελούν σίγουρα το ομορφότερο τραγούδι που συνέθεσε ο συνάδελφος στη ζωή του…

Εμείς ευχόμαστε στο σπουδαίο αυτό συνάδελφο, φίλο και καλλιτέχνη να είναι καλά ο ίδιος και οι αγαπημένοι του, συνεχίσει να κάνει αυτό που τον γεμίζει σε όλη του τη ζωή και βεβαίως ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε ζωντανά!

 Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε και ορισμένα βίντεο του συναδέλφου : 

https://www.youtube.com/watch?v=2JcBzVH49O0

https://www.youtube.com/watch?v=Vq3soB4FoYA