Νέα Εγκύκλιος Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Generali 1 (πρώην AXA) – Η τράπεζα προέβη σε μία ακόμα αρνητική ενέργεια σε βάρος των συνταξιούχων συναδέλφων : Σημαντική μείωση 40% του πλαφόν ασφάλισης για τους συναδέλφους συνταξιούχους που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31.12.13

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό δημοσίευμά μας (βλ. εδώ), μετά από πληροφορίες που είχαμε λάβει ότι η τράπεζα σκεφτόταν να διακόψει την ασφαλιστική κάλυψη μέσω της AXA (νυν Generali 1) των συναδέλφων μας που έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 31.12.13, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος επικοινώνησε με την Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια κ. Φραγκίσκη Μελίσσα, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την κάλυψη των συναδέλφων που αποχώρησαν μέχρι 31.12.13.

Ωστόσο, η κ. Μελίσσα αποκάλυψε την πρόθεση της τράπεζας να μειώσει το πλαφόν της ασφάλισης, ισχυριζόμενη ότι στην πράξη δε χρησιμοποιείται αυτό το πλαφόν από τους ασφαλισμένους συνταξιούχους συναδέλφους, προκειμένου το ποσό που θα απελευθερωθεί από τη μείωση του κόστους του ασφαλιστηρίου, να διοχετευθεί στην κάλυψη της ασφάλισης των εργαζομένων.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ κινητοποιήθηκε αμέσως και αποστείλαμε στην κ. Μελίσσα την υπ’αριθμ. 29/17.12.21 επιστολή (βλ. εδώ), στην οποία ζητούσαμε να παραμείνει αμετάβλητο το πρόγραμμα ασφάλισης για τους αποχωρήσαντες μέχρι τις 31.12.13 συνταξιούχους συναδέλφους μας.

Μάλιστα, σε περίπτωση που η τράπεζα επέμενε στη θέση της και επειδή θεωρούμε ότι δεν έχει καμία σχέση η ασφάλιση των εν ενεργεία με την ασφάλιση των συνταξιούχων, προτείναμε τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν, να χρησιμοποιούνταν είτε για την κάλυψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους συνταξιούχους, είτε για την επαναφορά με ένα ασφαλιστήριο – έστω μικρού πλαφόν – των νεότερων συνταξιούχων, δηλαδή αυτών που αποχώρησαν από την 1.1.14 και μετά, οι οποίοι βεβαίως είναι οι πλέον αδικημένοι σε αυτήν την υπόθεση, αφού η τράπεζα τους έχει αφαιρέσει την ασφάλιση.

Δυστυχώς, παρά την άμεση κινητοποίησή μας και τις ενέργειές μας, η τράπεζα παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της. Στην υπ’αριθμ.7/12.1.22 εγκύκλιό που εξέδωσε, η τράπεζα πραγματοποίησε τη μείωση του πλαφόν της ασφάλισης από τα 17.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ. Πρόκειται βέβαια για μία πολύ σημαντική μείωση που υπερβαίνει το 40% (!) και αποτελεί μία ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη για την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων μας.

Είμαστε απογοητευμένοι για μία ακόμα φορά από τη στάση της τράπεζας, η οποία βεβαίως δεν έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία για τους συνταξιούχους συναδέλφους που μόχθησαν επί σειρά ετών για την πρόοδο και την εξέλιξή της.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τις διατάξεις της εγκυκλίου που αφορούν συγκεκριμένα τους εν λόγω συναδέλφους συνταξιούχους (δηλαδή όσους αποχώρησαν μέχρι 31.12.13) και εν συνεχεία ολόκληρη την εγκύκλιο που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την ασφαλιστική κάλυψη :

Εγκύκλιος Ομαδικού Ασφαλιστηρίου 2022 (πατήστε εδώ)

Τέλος, σας παραθέτουμε την αίτηση αποζημίωσης του ομαδικού ασφαλιστηρίου:

Αίτηση Αποζημίωσης Generali_Ομαδικό Ζωής και Υγείας (πατήστε εδώ)