Η Ισχύς εν τη Ενώσει! Χαράσσουμε κοινή πορεία με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ)

Συνάδελφοι,

Σήμερα (Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου) έγινε η πρώτη συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου μας με τον εκπρόσωπο και Πρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) κ. Νίκο Χατζόπουλο, οποίος μας ενημέρωσε για τη δράση του Δικτύου και διερευνήσαμε τη δυνατότητα συνεργασίας μας.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα και κατά τη διάρκειά της ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε για θέματα που αφορούν όλους τους συνταξιούχους, με κυρίαρχο τη φορολόγηση των αναδρομικών περιόδου των προηγούμενων ετών, ενώ, αντίστοιχα, τα στελέχη του Συλλόγου μας τον ενημέρωσαν για τα θέματα των συνταξιούχων συναδέλφων του χώρου μας.

Ουσιαστικά, ο εκπρόσωπος του ΕΝΔΙΣΥ μας ανέλυσε την προσπάθεια που καταβάλει το Δίκτυο να μη φορολογηθούν τα αναδρομικά που έχουν αποδοθεί με δικαστικές αποφάσεις, καθόσον η Πολιτεία δεν έχει καταβάλει ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ετήσιο επιτόκιο 6% που ορίζει ο Νόμος για αυτές τις περιπτώσεις.

Σε αντιστάθμισμα αυτής της παρανομίας και κατάφωρης αδικίας προς τους συνταξιούχους, το ΕΝΔΙΣΥ, απόλυτα βάσιμα και δίκαια, ηγείται της προσπάθειας να μη φορολογηθούν τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών.

Η προσπάθεια και η συνολική δράση του ΕΝΔΙΣΥ είναι άκρως ενδιαφέρουσα και υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν. Επειδή, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, οι διεκδικήσεις γίνονται με αγώνες και οι αγώνες με μαζικότητα και ενωτική διάθεση, αποφασίσαμε να στηρίξουμε το ΕΝΔΙΣΥ και να συμπαραταχθούμε μαζί του στις ενέργειές του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συνταξιούχων.

Άλλωστε, τόσο το ΕΝΔΙΣΥ όσο και ο Σύλλογός μας έχουμε να επιδείξουμε ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες σε ασφαλιστικά θέματα και η κοινή συμπόρευση των συλλόγων μας και η συνεργασία των νομικών και ασφαλιστικών μας συμβούλων πιστεύουμε ότι θα καταστήσει ακόμα πιο αποτελεσματικές τις διεκδικήσεις μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για να διευκρινιστούν οι όροι της συνεργασίας μας και ελπίζουμε η κοινή πορεία του Συλλόγου μας με το ΕΝΔΙΣΥ να έχει αποτελέσματα για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας.