ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ : Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στο κάλεσμα της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ», αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, πλατεία Συντάγματος


Δεν είναι μυστικό ότι η Ελλάδα επιφυλάσσει στις γυναίκες μία από τις χειρότερες θέσεις στις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες. Η τοξική αρρενωπότητα ως πρότυπο, με το οποίο μεγαλώνουν από μικρά τα αγόρια της χώρας, πνίγει τις ζωές των γυναικών που έχουν την ατυχία να αμφισβητήσουν το ρόλο του «εξουσιαστή». Και δεν πρόκειται για μία μεταφορά. Συχνά η τοξική αρρενωπότητα οδηγεί σε γυναικοκτονίες.  

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο βεβαίως. Ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια για αλλαγή στη χώρα μας, όμως, όπου έχουν καταγραφεί επισήμως 16 (+1) γυναικοκτονίες μέσα στο 2021. Να είστε βέβαιοι ότι είναι κι άλλες που δεν καταγράφηκαν ως τέτοιες. Και βεβαίως, δεν αναφερόμαστε καν στα αμέτρητα, δυστυχώς, περιστατικά βίας (κάθε είδους) που βασανίζουν τις γυναίκες στην καθημερινότητά τους.

Η συζήτηση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους έχει – επιτέλους και με τεράστια καθυστέρηση – ανοίξει. Κάποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα». Υποκρισία. Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας, οικογενειακό ή φιλικό ή εργασιακό, ένα τέτοιο παράδειγμα, τουλάχιστον. Και όλοι είμαστε συνένοχοι με τον τρόπο μας, με τη σιωπή μας, με την ανοχή μας.

Η συζήτηση έχει ανοίξει, αλλά δεν πρέπει να μείνει στα πρωτοσέλιδα και τις εντυπώσεις. Πρέπει να ταράξει συθέμελα την οπισθοδρομική σε πολλά επίπεδα κοινωνία μας. Δεν αρκεί η «αντίδραση του καναπέ, στην οποία πολλοί αρεσκόμαστε.

Οι 16 + 1 γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2021 προκάλεσαν τη δημιουργία της «Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών», η οποία συγκροτήθηκε από 18 έως τώρα οργανώσεις και συλλογικότητες. Η «Πρωτοβουλία κατά των γυναικοκτονιών» μας καλεί όλους να βρεθούμε αύριο, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 στο Σύνταγμα, προκειμένου να διεκδικήσουμε η ελληνική κοινωνία να τεθεί προ των ευθυνών της και να αλλάξει κατεύθυνση.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετέχει στη διαδήλωση, φωνάζει ενάντια στις γυναικοκτονίες και κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών και στηρίζει κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει να εξαλείψει τις ανισότητες και να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη.


https://www.youtube.com/watch?v=EWWubQ2ssjs

.

ΚΑΛΕΣΜΑ (πατήστε εδώ)

.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial