Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας χρειάζεται το «νέο αίμα» της Ιονικής Οικογένειας! Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο συνάδελφο Γιάννη Γιαννόπουλο!

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας το 2016 επανενεργοποίησε το θεσμό της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που είχε προσφέρει σημαντικό έργο την περίοδο λειτουργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Παρά τις δυσκολίες που συνοδεύουν αυτό το εγχείρημα λόγω της ηλικίας των περισσότερων μελών μας, προχωρήσαμε στην επανασύσταση της Υπηρεσίας και νιώθουμε δικαιωμένοι αφού η νέα μας προσπάθεια έχει ήδη βοηθήσει δεκάδες συναδέλφους μας, παρέχοντάς τους τις τόσο πολύτιμες μονάδες αίματος, ανεξαρτήτως εάν οι ίδιοι είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο συνάδελφο Γιάννη Γιαννόπουλο!

Οι ιδιαιτερότητες της περιόδου της πανδημίας, όπως ήταν φυσικό, έχουν επηρεάσει και τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, ωστόσο οι ανάγκες για αίμα δεν έχουν εκλείψει.

Τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 3 συνάδελφοί μας χρειάστηκε να νοσηλευτούν με σοβαρά περιστατικά υγείας που απαίτησαν την κάλυψή τους με μονάδες αίματος. Δυστυχώς, όπως είναι φυσικό, η πανδημία και τα υγειονομικά μέτρα έχουν επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μεν εξυπηρετήσει όλους τους συναδέλφους μας που χρειάστηκαν αίμα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτήν τη στιγμή να είμαστε χρεωμένοι περίπου 50 μονάδες αίματος στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού με την οποία συνεργαζόμαστε, αφού εδώ και 3 περίπου χρόνια δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για να προχωρήσουμε σε οργανωμένη αιμοδοσία για να καλυφθεί το κενό.

Ευτυχώς, ιδιαίτερα για τους 3 συναδέλφους που χρειάστηκαν αίμα το τελευταίο διάστημα, ενεργοποιήθηκε ο γνωστός σε όλους σας συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Γιάννης Γιαννόπουλος από τον Αμπελώνα Λάρισας. Ο συνάδελφος ασχολείται πολλά χρόνια με την εθελοντική αιμοδοσία και συγκεκριμένα με το Σύλλογο Αιμοδοτών «Ελπίδα» – στον οποίο μάλιστα είναι και Πρόεδρος από το 2019 – που με την απόλυτα επιτυχημένη λειτουργία του στέκεται επί σειρά ετών στο πλευρό των συνανθρώπων μας. Ο Γιάννης έσπευσε να καλύψει τις ανάγκες αίματος των 3 συναδέλφων και όλοι οι Ιονικάριοι του οφείλουμε πραγματικά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Είναι απαραίτητο πλέον να… αιμοδοτήσουμε την Υπηρεσία με το «νέο αίμα» της Ιονικής Οικογένειας!

Κατανοώντας βέβαια τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία για τους συναδέλφους που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία και επειδή μάλιστα δε γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα, για να καταστεί δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας και των οικείων τους, απαιτείται επιτακτικά πλέον η ενεργοποίηση του συνολικού δυναμικού της Ιονικής Οικογένειας και κυρίως της νέας γενιάς της Ιονικής.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταστεί συνείδηση στους συναδέλφους μας ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε σε αυτήν την προσπάθεια για να ξανακάνουμε πρωτοπόρα την Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιονικής! Σας καλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια σας και όποιον μπορεί να βοηθήσει, να προσφέρουν το αίμα τους στην Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, για να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Δίκτυο που θα προσφέρει την αλληλεγγύη του σε όποιον συνάδελφο ή οικείο του το χρειάζεται!

Επειδή βέβαια οι ιδιαίτερες συνθήκες καθιστούν σχεδόν απαγορευτική τη διοργάνωση αιμοδοσίας στο Σύλλογό μας, σας υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας μας, καταβάλλαμε προσπάθειες και κατορθώσαμε να θεσπιστεί ένας επιπλέον τρόπος συγκέντρωσης μονάδων αίματος σε πανελλαδικό επίπεδο:

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας οποιουδήποτε Κρατικού Νοσοκομείου της χώρας. Ο αιμοδότης θα δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συναδέλφους και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Στο πλαίσιο τις επικείμενης συγχώνευσης των Συλλόγων και για την ακόμα καλύτερη και ευρύτερη οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε με κοινή απόφαση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του Συλλόγου Συνταξιούχων να συγκροτήσουμε κοινή επταμελή Επιτροπή Αιμοδοσίας που θα καταρτίσει ένα λειτουργικό πλάνο προκειμένου σταδιακά να καλύψουμε τις μονάδες που χρωστάμε στον Ευαγγελισμό, αλλά βεβαίως και να δημιουργηθεί ένα απόθεμα ώστε να στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που θα έχουν ανάγκη για αίμα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν τη διάθεση και το μεράκι να ασχοληθούν με αυτό τον πολύ σημαντικό σκοπό, να μας το γνωστοποιήσουν επικοινωνώντας με το Σύλλογό μας.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και θα είμαστε δίπλα σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν το σημαντικό έργο της αιμοδοσίας, ευελπιστώντας ότι σταδιακά θα καταστεί ένας θεσμός που θα έχει άκρως ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία.

 

Να είμαστε όλοι και σε αυτή τη πλευρά της ζωής μας,

μία γροθιά… μία Ιονική Οικογένεια