Η τράπεζα προχωρά στην έξωση συναδέλφου με καρκινοπαθή σύζυγο! ΟΛΟΙ στο πλευρό του συναδέλφου μας για να σώσουμε το σπίτι του από τις απάνθρωπες, ανάλγητες ενέργειες της τράπεζας!

  • Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΣΥΖΥΓΟ!

.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

 .

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, καθόσον πιστεύουμε ότι αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που έχει ετεροχρονιστεί και σταδιακά θα αρχίσει να εκρήγνυται, οδηγώντας στην καταστροφή χιλιάδων συμπατριωτών μας και την ανατροπή της κοινωνικής συνοχής.

Επιπρόσθετα, εκπροσωπώντας τραπεζοϋπαλλήλους, δηλαδή τον πλέον υπερδανειοδοτημένο κλάδο, γνωρίζουμε πολύ καλά τις αγωνίες των συναδέλφων μας που φοβούνται για το παρόν και το μέλλον το δικό τους και κυρίως των οικογενειών τους…

 .

Η πρώτη περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας συναδέλφου μας είναι γεγονός και τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται και η έξωσή του!

Και δυστυχώς, η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους μας, αφού η τράπεζα έχει προχωρήσει πιθανώς στην πρώτη περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας συναδέλφου και μέλους του Συλλόγου μας και τις επόμενες μέρες προχωρά και στην έξωσή του!

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη υπόθεση με έντονες ηθικές προεκτάσεις όσον αφορά τη συμπεριφορά της τράπεζας προς τους συναδέλφους μας, καθώς ο συνάδελφός μας αντιμετωπίζει σωρεία οικονομικών, προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων υγείας, αφού η σύζυγός του είναι καρκινοπαθής και είναι πατέρας τριών παιδιών!

Μάλιστα, , η τράπεζα φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που αντιμετωπίζει ο συνάδελφος, αφού σήμερα δεν εργάζεται λόγω άδικης καταγγελίας της σύμβασής του τον Οκτώβριο του 2010 με συνέπεια έκτοτε ο ίδιος και η πενταμελής οικογένειά του να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Κατά της απόλυσής του αυτής, ο συνάδελφος έχει προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), όπου εκκρεμεί η υπόθεση μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο της δίκης αυτής θα αναδειχθεί ότι ο συνάδελφος δεν έχει καμία ευθύνη ή εμπλοκή στη γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης του κ. Κωνσταντίνου Τάκου (κατάστημα Κοζάνης) που δυστυχώς ακόμα δεν έχει εκδικασθεί στο ποινικό δικαστήριο.

Ωστόσο, το πλέον σοβαρό γεγονός που ανέτρεψε την οικογενειακή του ζωή, είναι η ασθένεια της γυναίκας του που πάσχει από καρκίνο και δίνει καθημερινό αγώνα για τη ζωή της. Σε όλα τα προαναφερθέντα βεβαίως, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα επιπλέον προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 τόσο στην καθημερινότητα μίας οικογένειας με σοβαρή ασθενή, όσο και στην προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας από το συνάδελφο.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ενώπιον αυτής της απαράδεκτης, απάνθρωπης συμπεριφοράς και αδικίας σε βάρος του συναδέλφου μας, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε με κάθε μέσο την προσπάθεια του συναδέλφου, παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας στην υπόθεση ήδη από όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες από πλευράς τράπεζας. Από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με την επιθυμία του συναδέλφου, ακολουθήσαμε την οδό της προσέγγισης και της συνεννόησης, αποστέλλοντας επιστολές στην τράπεζα προκειμένου να προσέλθει σε διάλογο και να βρεθεί  μία λύση.

Βασιζόμενοι στην ανθρώπινη ευαισθησία που θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας τις δύσκολες αυτές εποχές, σε αυτές τις επιστολές είχαμε καταθέσει λογικές προτάσεις για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα (είτε για να περιέλθει εκ νέου το ακίνητο στην ιδιοκτησία της οικογένειάς του, είτε και η εναλλακτική πρόταση του συναδέλφου για να παραμείνει στην οικία του καταβάλλοντας ένα λογικό τίμημα), αναμένοντας όλο αυτό το διάστημα – μάταια – τη θετική ανταπόκριση της τράπεζας.

Δυστυχώς, όμως, με θλίψη και οργή συνειδητοποιήσαμε ότι με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η τράπεζα επέστρεψε και στο αδυσώπητο πρόσωπό της, αφού όχι μόνο δεν εισακούστηκαν οι – απόλυτα δίκαιες, λογικές και με βάση την ανθρώπινη ηθική – προτάσεις μας για τη διευθέτηση της υπόθεσης, αλλά αντίθετα ο συνάδελφός μας μάς πληροφόρησε ότι στο τέλος του μήνα προχωρούν εκ μέρους της τράπεζας οι ενέργειες έξωσής του!

 .

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Πλέον η υπόθεση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν αρκεί η τακτική της προσέγγισης. Η τράπεζα επιδεικνύει το απάνθρωπο πρόσωπό της και οφείλουμε όλοι εμείς να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς το συνάδελφο και την οικογένειά του και να απαντήσουμε με την αγωνιστική μας ετοιμότητα!

Ο Σύλλογός μας βέβαια στηρίζει απόλυτα και με κάθε τρόπο το συνάδελφο και σε περίπτωση που η τράπεζα δε σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ τις διαδικασίες έξωσης και δεν προσέλθει σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης, τότε θα είναι υποχρέωσή μας τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και οι συνάδελφοί μας να μπούμε ασπίδα για την προστασία της κατοικίας του.

Επιπλέον, εφόσον η τράπεζα επιχειρήσει πράγματι να ξεσπιτώσει το συνάδελφό μας με καρκινοπαθή σύζυγο, δε θα έχουμε πλέον άλλη επιλογή από το να αναδείξουμε δημόσια την πολιτική και κοινωνική διάσταση της υπόθεσης και το απάνθρωπο πρόσωπο της τράπεζας, ενώ ήδη έχουμε έρθει σε επαφή και έχουμε ενημερώσει τόσο τη ΓΣΕΕ όσο και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, θα επικρατήσει η ανθρωπιά, αλλά και η λογική, αφού οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη οδύνη στην οικογένεια του συναδέλφου, αλλά και ανεπανόρθωτο πλήγμα στο γόητρο της τράπεζας.

 .

·    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΣΥΖΥΓΟ!

 .

·    Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

 .

·    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ!

 .

*Για το συντονισμό των ενεργειών των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης και την άμεση, συλλογική δράση μας, μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με τα τηλέφωνα του Συλλόγου μας είτε με τη συναδέλφισσα Δήμητρα Βούρου (τηλ. 6974891031)