Πανιονικό Κάλεσμα για τον Ύμνο της Ιονικής!

Συνάδελφοι,

Οι τέχνες και ο πολιτισμός ήταν και είναι πάντοτε συνυφασμένες με την κουλτούρα της Ιονικής, όπως επίσης και η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η ενότητα που συνεχίζουν να διακρίνουν το χώρο μας μέσα από τις διαρκείς σχέσεις αγάπης, φιλίας και σεβασμού μεταξύ των συναδέλφων. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία αναπτύχθηκαν υπό τη σκέπη της Ιονικής, το δεύτερο σπίτι μας. Η Ιονική και η παρακαταθήκη της θα συνεχίσουν να είναι ζωντανές όσο όλοι εμείς οι Ιονικάριοι κρατάμε τη φλόγα της Ιονικής άσβεστη μέσα μας, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερες από δύο δεκαετίες από το ξεπούλημά της.

Αυτοί οι πραγματικά μοναδικοί δεσμοί των Ιονικάριων που παραμένουν αναλλοίωτοι μέσα στο χρόνο και συνεχίζουν αδιάρρηκτοι μέχρι σήμερα, αξίζουν να μνημονεύονται σε σχέση με την αγαπημένη μας Ιονική Τράπεζα και τα υπέροχα, αλησμόνητα χρόνια που περάσαμε εκεί, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον!

Και επειδή οι συμβολισμοί είναι σημαντικοί και απαραίτητοι στις κοινωνικές ομάδες, εκτός βεβαίως από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που αποτελεί τον καθημερινό πυρήνα δραστηριότητας της Ιονικής, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σκέφτηκε να αναλάβει μία – πιστεύουμε – πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για τη σύνθεση του Ύμνου της Ιονικής!

Είναι γνωστό ότι ο χώρος της Ιονικής… βρίθει καλλιτεχνικής δραστηριότητας και έμπνευσης, αφού έχουμε συναδέλφους που ασχολούνται με επιτυχία τόσο με την ποίηση, όσο και με τη μουσική και την ερμηνεία.

Επειδή ο Ύμνος της Ιονικής θα πρέπει βεβαίως να αντανακλά όλες αυτές τις σπουδαίες αξίες που μας δίδαξε η Ιονική – ανάμεσά τους η συναδελφικότητα, συμμετοχικότητα και η αλληλοβοήθεια – πιστεύουμε ότι αρμόζει στη διαδικασία δημιουργίας του να είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, ώστε αυτή η όμορφη ιδέα να υλοποιηθεί μέσα από μία κοινή προσπάθεια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με την ποίηση, τη μουσική, την ερμηνεία, καθώς και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο να συμβάλουν σε αυτή την ανοιχτή Πανιονική διαδικασία με τις ιδέες τους επικοινωνώντας με το Σύλλογό μας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έναν Ύμνο που θα γίνει το σήμα κατατεθέν μας και πραγματικά θα κάνει περήφανους όλους τους Ιονικάριους!

Όπως και σε κάθε άλλο κάλεσμα του Συλλόγου μας, είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν και αυτή τη φορά, θα συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα είναι για μία ακόμα φορά ασυναγώνιστο!