26/7 & 27/7 οι ημερομηνίες καταβολής της κύριας σύνταξής μας – Σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα πιστωθούν τόσο οι αυξήσεις όσο και τα αναδρομικά των νέων συνταξιούχων (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης


Συνάδελφοι,

Οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων συντάξεών μας του Αυγούστου είναι οι εξής:

· Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9

· Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8

Η πιθανότερη ημερομηνία καταβολής της επικουρικής σύνταξης είναι η Παρασκευή 30 Ιουλίου.

.

Αυξήσεις και προκύπτοντα αναδρομικά των νέων συνταξιούχων (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης

Συνάδελφοι,

Όπως θα θυμάστε, η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα πίστωνε τον προηγούμενο μήνα (30 Ιουνίου) τα αναδρομικά από Οκτώβριο 2019 (από όταν και ξεκινά η ισχύς του Ν4670/2020) στους νέους συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, λόγω του επανυπολογισμού με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο Ν4670/2020.

Εν τέλει, ούτε αυτή τη φορά φάνηκε συνεπής στα όσα είχε η ίδια ανακοινώσει, αφού δεν καταβλήθηκαν τα αναδρομικά στους νέους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία (η πολλοστή φορά που προκαλείται πρόβλημα λόγω αδυναμίας αναδόχου εταιρείας…).

Με νέα ανακοίνωσή του τότε ο e-ΕΦΚΑ (βλ. εδώ) είχε αναφέρει ότι τα αναδρομικά στους νέους συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες μετά από 13.5.16) θα πιστωθούν την Τρίτη 27 Ιουλίου.

Επομένως τώρα, είμαστε εν αναμονή να δούμε αν επιτέλους η Κυβέρνηση και ο e-ΕΦΚΑ θα φανούν μετά από τόσους μήνες συνεπείς στις ανακοινώσεις τους. Ουσιαστικά θα πρέπει οι νέοι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης να λάβουν τόσο τις προκύπτουσες αυξήσεις στις συντάξεις τους με βάση τον επανυπολογισμό, όσο και τα προκύπτοντα αναδρομικά από 1.10.19. Σημειώστε ότι σε περίπτωση που πιστωθούν αναδρομικά, αυτά θα αφορούν το σύνολο του ποσού από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, όπως σας είχαμε ενημερώσει, όσον αφορά τους παλαιούς συνταξιούχους (που συνταξιοδοτήθηκαν προ 13.5.16), η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αφού αποδοθούν τα ποσά στους νέους συνταξιούχους και βρισκόμαστε σε αναμονή νέων ανακοινώσεων από πλευράς Κυβέρνησης και e-ΕΦΚΑ για το θέμα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial