Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Κυβέρνησης & e-ΕΦΚΑ προς τους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης : Αναβλήθηκε εκ νέου η πίστωση των αναδρομικών! 

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα τόσο μέσα από την ιστοσελίδα όσο και από την εφημερίδα μας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης που θα σημάνει αυξήσεις για αυτήν την κατηγορία των συνταξιούχων συναδέλφων μας και βεβαίως αναδρομικά από 1/10/2019 (από όταν και ξεκινά η ισχύς του Ν4670/2020) τα οποία θα προκύψουν από αυτές τις αυξήσεις.

Ενώ ο νόμος αυτός έχει ψηφιστεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταβάλει τα ποσά αυτά και πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. Αρχικά υπήρχε πληροφόρηση ότι αυτό θα γινόταν στα τέλη του 2020, μετά τους πρώτους μήνες του 2021, εν συνεχεία μέχρι το Πάσχα, μέχρι που φτάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση ότι τα προκύπτοντα αναδρομικά για τους νέους συνταξιούχους (που συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου με ισχύ μετά από τις 13.5.16) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, θα αποδίδονταν σήμερα, 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο εμπαιγμός των συνταξιούχων συνεχίζεται, αφού με ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ (που μάλιστα δημοσιεύτηκε σε διάφορα ΜΜΕ μόλις χθες το βράδυ, δηλαδή τη στιγμή που θα έπρεπε να καταβάλλονται τα αναδρομικά) ενημερώνει ότι η πίστωση των αναδρομικών για τις χιλιάδες νέους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα αναβάλλεται για τις 27 Ιουλίου, λόγω προβλημάτων επεξεργασίας στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ :  


Αθήνα, 29  Ιουνίου 2021

Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020. 

Οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα, 29 Ιουνίου 2021, με τις αυξήσεις σε 10.861 συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016) και πριν την 1/10/2019. Οι παραπάνω συνταξιούχοι θα δουν κατά μέσο όρο πραγματική αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξη τους 74 ευρώ, ενώ τα ανώτατα ποσά αυξήσεων φτάνουν τα 450 ευρώ τον μήνα

Αναφορικά με την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016), λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία που προέκυψε μετά την τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021. 


Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή των 
αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.


Για τις πληρωμές των 
αναδρομικών των συνταξιούχων του Δημοσίου καθώς και των αναδρομικών και αυξήσεων των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. 

 

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ


Είναι δυστυχώς η πολλοστή φορά που η Κυβέρνηση και ο e-ΕΦΚΑ υπαναχωρούν από μία διαδικασία για την οποία έχουν αναφέρει επίσημες ημερομηνίες και μάλιστα οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι είναι η πολλοστή φορά που πληροφορούμαστε για τα προβλήματα που προκύπτουν σε διαδικασίες που αναλαμβάνουν ανάδοχες εταιρείες (π.χ. επανυπολογισμός συντάξεων, διορθώσεις επανυπολογισμού, μεταβολές συντάξεων, μη έκδοση ενημερωτικών σημειωμάτων, λανθασμένες πιστώσεις κ.λπ.)!

Τώρα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε αν πράγματι θα πιστωθούν τα αναδρομικά στις 27 Ιουλίου (κρατώντας μικρό καλάθι…), ενώ βέβαια σας υπενθυμίζουμε ότι και τα ποσά των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των νέων συνταξιούχων θα πιστωθούν τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Τέλος, όπως σας είχαμε ενημερώσει, όσον αφορά τους παλαιούς συνταξιούχους (που συνταξιοδοτήθηκαν προ 13.5.16), η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αφού αποδοθούν τα ποσά στους νέους και αναμένεται τους επόμενους μήνες (θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στο άμεσο μέλλον).